Pin It

Του Τάσου Σαραντή

 

Σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας καλεί σήμερα στην πλατεία Συντάγματος στις 6 μ.μ. η αυθόρμητη Πρωτοβουλία πολιτών «Ελεύθερες Παραλίες: Δικαίωμα Ολων» (www.free-beaches.org) ενάντια στο νομοσχέδιο για την «προστασία» των αιγιαλών/παραλιών. Οπως αναφέρουν οι διοργανωτές, το νομοσχέδιο δεν έχει αποσυρθεί, όπως εκ του πονηρού διαδίδεται. Η δημόσια διαβούλευση έχει ολοκληρωθεί και μπορεί να περάσει ανά πάσα στιγμή, ειδικά την καλοκαιρινή περίοδο.

 

Η Πρωτοβουλία καλεί στη σημερινή συγκέντρωση όποιους αντιτίθενται στο νομοσχέδιο, το ξεπούλημα των παραλιών και τη διαρκή υποβάθμιση του περιβάλλοντος, καθώς και όσους θεωρούν ότι οι ελεύθερες παραλίες είναι δικαίωμα όλων. Και δηλώνει ότι τη θεωρεί απαραίτητη, ως λογική συνέχεια των διαδικτυακών διαμαρτυριών. «Διαπιστώνουμε ότι στον πραγματικό κόσμο πάρα πολλοί συμπολίτες μας έχουν πλήρη άγνοια για το ζήτημα. Γι' αυτό χρειάζονται δράσεις εκεί έξω».

 

Προχθές πραγματοποιήθηκε η προγραμματισμένη συνάντηση του νέου φορέα που δημιουργήθηκε στις 5 Ιουνίου με την ονομασία «ΠΑΡΑΛΙΕΣ-SOS-Συνεργαζόμενες συλλογικότητες και πολίτες για την υπεράσπιση των παραλιών» στο πολιτιστικό κέντρο του Ελληνικού. Ο νέος φορέας, στον οποίο συμμετέχουν δεκάδες συλλογικότητες και απλοί πολίτες, έχει στόχο, αφενός την απόσυρση του νομοσχεδίου για τις παραλίες και αφετέρου την απελευθέρωση όλων των ακτών και την κατοχύρωση του δημόσιου και κοινωνικού χαρακτήρα τους.

 

Scroll to top