12/06/14 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Αγώνας για τον Καρτερό

      Pin It

ΗΡΑΚΛΕΙΟ

 

Για σήμερα στις 12 το μεσημέρι έχει προγραμματιστεί η παραλαβή της έκτασης του Καρτερού, στο βόρειο παραλιακό μέτωπο του Ηρακλείου, από το ΤΑΙΠΕΔ. Σύμφωνα με έγγραφο που έφτασε στους Δήμους Ηρακλείου και Χερσονήσου, σήμερα στελέχη της Κτηματικής Εταιρείας του Δημοσίου και της Εταιρείας Ακινήτων του Δημοσίου θα μεταβούν στο σημείο, ώστε να παραλάβουν την έκταση 251 στρεμμάτων.

 

Για την ίδια ώρα, έχει οργανωθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας από πολίτες της περιοχής, οι οποίοι δηλώνουν αποφασισμένοι να αποτρέψουν το ξεπούλημα της έκτασης σε ιδιώτες και διεκδικούν ελεύθερη πρόσβαση στην παραλία για όλους.

 

Σε κοινή ανακοίνωση των δημοτικών παρατάξεων «Ενεργοί Πολίτες» (από το Ηράκλειο) και «Πολίτες για την Κοινωνία και το Περιβάλλον» (από τη Χερσόνησο) τονίζεται πως πρόκειται για μια ακτή με πολλές μικρές τουριστικές μονάδες, με χώρους αρχαιολογικού ενδιαφέροντος, αλλά και με το «Ξενία Μοτέλ Καρτερού», ένα νεότερο μνημείο αρχιτεκτονικής κληρονομιάς. Μπροστά στο «Ξενία» δίνεται και το σημερινό ραντεβού διαμαρτυρίας (στις 12 το μεσημέρι), για να εμποδιστεί η παράδοση του χώρου στο ΤΑΙΠΕΔ.

 

Μ.Δ.

 

Scroll to top