Pin It

ΧΙΟΣ. Αντιμέτωπες με την πείνα βρίσκονται εκατοντάδες οικογένειες της Χίου που αναγκάζονται να στερηθούν μέχρι και τον Ιούλιο ακόμα και την ελάχιστη βοήθεια σε τρόφιμα που προσφέρει το κοινωνικό παντοπωλείο. Οσοι από τους 930 δικαιούχους επισκέφτηκαν τις εγκαταστάσεις του κοινωνικού παντοπωλείου έφυγαν άπραγοι, αφού ενημερώθηκαν πως οι διανομές τροφίμων σταματούν τουλάχιστον για δύο μήνες λόγω εξάντλησης του προϋπολογισμού.

 

«Τα 45.000 ευρώ που είχαν προβλεφθεί εξαντλήθηκαν στα τέλη Μαΐου και δεν υπάρχουν άλλα» σημείωσε η διευθύντρια Κοινωνικής Πρόνοιας του Δήμου Χίου, Λίτσα Λύκου, αποδίδοντας το πρόβλημα στη ραγδαία αύξηση του αριθμού των δικαιούχων το τελευταίο διάστημα.

 

«Από τους 580 που ήταν τον Ιανουάριο έφτασαν τους 930 τον Απρίλιο» επισήμανε, επιχειρώντας να δικαιολογήσει την αδυναμία του δήμου να προσφέρει ένα πιάτο φαγητό στις πλέον αδύναμες ομάδες πληθυσμού.

 

Αρνήθηκε ότι η αύξηση του αριθμού των δικαιούχων οφείλεται σε προεκλογικούς λόγους, αλλά επιχείρησε να δικαιολογήσει την αδυναμία του δήμου να προβλέψει έγκαιρα τις ανάγκες και να τροποποιήσει αναλόγως τον προϋπολογισμό. «Ακόμα και σήμερα υπογράφουμε σχετικές αποφάσεις για την ένταξη δικαιούχων στο πρόγραμμα διανομής τροφίμων» σημείωσε χαρακτηριστικά.

 

Ωστόσο, από τον Ιανουάριο ώς τον Απρίλιο ο δήμος «μοίρασε» με απευθείας αναθέσεις δεκάδες μικρά έργα, προϋπολογισμού 10.000 έως 25.000 ευρώ, που συνολικά ξεπέρασαν τις 500.000 ευρώ. Παρ’ όλα αυτά η εξασφάλιση 45.000 ευρώ για να βοηθηθούν άνθρωποι που βρίσκονται στα όρια τα πείνας θεωρείται αδύνατη προς το παρόν…

 

Γ.Παγ.

 

Scroll to top