15/06/14 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Μιχ. Αρβανίτης

Για πολιτικά θα μιλάει μόνο στη Βουλή…

      Pin It

Ελεύθερος υπό όρους αφέθηκε ο χρυσαυγίτης βουλευτής, Μιχάλης Αρβανίτης, που κατηγορείται για ένταξη και διεύθυνση σε εγκληματική οργάνωση.

 

Στον 72χρονο βουλευτή απαγορεύτηκε η έξοδος από τη χώρα, ενώ του επιβλήθηκε και ο περιοριστικός όρος της απαγόρευσης συμμετοχής του σε εκδηλώσεις της Χρυσής Αυγής εντός και εκτός της Επικρατείας παρά μόνο εντός του Κοινοβουλίου. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο χρυσαυγίτης βουλευτής δεν θέλησε να απολογηθεί και άσκησε ενώπιον των ανακριτριών το δικαίωμα της σιωπής, ενώ φέρεται να αρκέστηκε σε δήλωση ότι «ο ίδιος είναι εκλεγμένος βουλευτής και όχι μέλος εγκληματικής οργάνωσης».

 

Εξερχόμενος από το ανακριτικό γραφείο σε δηλώσεις τους μετά το τέλος της απολογίας, τόσο ο Μιχάλης Αρβανίτης όσο και ο Ηλίας Κασιδιάρης έκαναν λόγο για προσπάθεια φίμωσης των βουλευτών του κόμματος ενώ ο δεύτερος χαρακτήρισε απαράδεκτο το γεγονός να μη θεωρείται ύποπτος φυγής ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου, που απολογήθηκε για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ, και να θεωρείται ύποπτος φυγής τόσο ο Μιχάλης Αρβανίτης όσο και άλλα στελέχη και βουλευτές της Χρυσής Αυγής που απολογήθηκαν στις ανακρίτριες.

 

«Ανήκω σε πολιτικό κόμμα. Δεν ανήκω σε καμία εγκληματική οργάνωση. Η δίωξή μου είναι ατιμωτική και απαράδεκτη. Επιφυλάσσομαι παντός νομίμου δικαιώματός μου», υποστήριξε ο Μιχάλης Αρβανίτης.

 

Μαρ.Δ.

 

Scroll to top