15/06/14 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Στη Βουλή η τροπολογία για την παράταση

Σταθερός στόχος της κυβέρνησης οι 15.000 απολύσεις ώς το τέλος του .
      Pin It

Κατατέθηκε, χθες, στη Βουλή η τροπολογία του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, η οποία δίνει παράταση πέντε εργάσιμων ημερών στη διαθεσιμότητα 341 διοικητικών υπαλλήλων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, για τους οποίους η παραμονή στο καθεστώς θα έληγε αύριο, Κυριακή 15 Ιουνίου. Η τροπολογία έχει αναδρομική ισχύ από τις 24 Μαΐου 2014. Σύμφωνα με την αιτιολογική έκθεση, η ρύθμιση κρίνεται απαραίτητη προκειμένου να διευκολυνθούν οι διοικητικοί υπάλληλοι των ΑΕΙ να καταθέσουν εμπρόθεσμα αίτηση – υπεύθυνη δήλωση για τη μετάταξή τους.

 

Για την ερχόμενη Τρίτη προγραμματίζει το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης τη δημοσίευση της πολυαναμενόμενης «κλειστής» προκήρυξης για την επανατοποθέτηση μερίδας των διοικητικών υπαλλήλων σε θέσεις αντίστοιχων καθηκόντων με αυτές που κατείχαν, σε ΑΕΙ και ΤΕΙ. Το μεγάλο ερώτημα παραμένει ο αριθμός των θέσεων που θα προκηρυχθούν. Η πλευρά του Κυριάκου Μητσοτάκη επιμένει στη θέση της να προκηρυχθούν θέσεις για τους 500 από τους 1.038, σύμφωνα με τους υπολογισμούς του υπουργείου, υπαλλήλους των πανεπιστημίων, τονίζοντας πως μπορεί να κάνει μια «παραχώρηση» για μάξιμουμ 100 θέσεις επιπλέον. Οπως, όμως, τόνιζαν κατηγορηματικά συνεργάτες του κ. Μητσοτάκη, όποιος αριθμός απολύσεων δεν εξασφαλιστεί από το υπουργείο Παιδείας θα πρέπει να αναζητηθεί από άλλους τομείς του Δημοσίου.

 

Για ακόμη μια φορά η κυβέρνηση επιχειρεί να ενεργοποιήσει αυτοματισμούς προκειμένου να υλοποιήσει την απαράδεκτη δέσμευση της συμπλήρωσης του αριθμού των 15.000 απολύσεων στον δημόσιο τομέα έως το τέλος του 2014.

 

Στέργιος Ζιαμπάκας

 

Scroll to top