03/02/13 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Η Νάπολι στο κυνήγι της Γιούβε

      Pin It

Του Θ. Ασημακόπουλου

 

Από τα τέσσερα μεγάλα πρωταθλήματα της Ευρώπης, μόνο το ιταλικό διατηρεί το ενδιαφέρον του για την κούρσα του τίτλου. Στην Αγγλία, η Γιουνάιτεντ έχει ξεφύγει επτά βαθμούς από τη Σίτι, στην Ισπανία, η Μπαρτσελόνα προηγείται με 15 ολόκληρους πόντους της Ρεάλ γιατί κανείς δεν πήρε στα σοβαρά την Ατλέτικο και καλά έκανε, ενώ στη Γερμανία, η Μπάγερν Μονάχου κάνει από την αρχή περίπατο.

 

Στη Σέριε Α, όμως, η πρωτοκαθεδρία της Γιουβέντους απειλείται, κυρίως από τη Νάπολι.

 

Οι «παρτενοπέι» έχουν μειώσει τη διαφορά στους τρεις βαθμούς και στη μεταγραφική περίοδο που μόλις έληξε, έκαναν σοφές κινήσεις. Πήραν έναν πολύ καλό αμυντικό (Ρολάντο από Πόρτο) και κράτησαν τον Καβάνι, που είναι μια επίθεση… μόνος του. Παράλληλα, η «Κυρία» δεν ξεκίνησε καλά τη χρονιά, χάνει πιο εύκολα βαθμούς, ενώ αποκλείστηκε στο Κύπελλο από τη Λάτσιο.

 

Αύριο πηγαίνει στη Βερόνα για να παίξει με την Κιέβο του Νίκου Σπυρόπουλου. Πρόκειται για μια ομάδα που έθεσε εκτός τροχιάς τίτλου τη Λάτσιο πριν από μία εβδομάδα (νίκησε με 1-0 μέσα στη Ρώμη), ενώ έχει αναγκάσει σε τρεις σερί «γκέλες» τη Γιούβε!

 

Η Νάπολι παίζει απόψε στο «Σαν Πάολο» με την Κατάνια, που μπορεί να μην έχει το… όνομα, αλλά φέτος είναι παραπάνω από αξιόμαχη. Αν νικήσουν οι «Νότιοι» θα ισοβαθμήσουν με τη Γιουβέντους και θα τη φορτώσουν με άγχος εν όψει της αυριανής τους αναμέτρησης.

 

Ομως, όλα τα βλέμματα στην Ιταλία θα στραφούν αύριο το βράδυ βασικά στο «Σαν Σίρο». Οχι απαραίτητα επειδή η Μίλαν υποδέχεται την Ουντινέζε, αλλά γιατί ενδέχεται να κάνει ντεμπούτο ο Μάριο Μπαλοτέλι. Ενας από τους πιο πολυσυζητημένους παίκτες στον κόσμο, που δηλώνει έτοιμος να βρεθεί δίπλα στον Ελ Σααραουί, με τον οποίο κάνουν τον τελευταίο καιρό δίδυμο και στην επίθεση της Εθνικής Ιταλίας.

 

Προχθές, ο «Σούπερ Μάριο», όχι απλά προπονήθηκε, αλλά έπαιξε και σε ένα φιλικό απέναντι σε μια «μπιραρία», σκοράροντας μία φορά και βγάζοντας ασίστ στον Σααραουί.

 

Scroll to top