klopi-aerio-polemiki-aeroporia

15/06/14 ONLINE ΕΚΔΟΣΗ

ΕΛΛΑΔΑ

Εξαρθρώθηκε κύκλωμα διακίνησης αεροπορικού καυσίμου

Υπαξιωματικός και απόστρατος αξιωματικός της Πολεμικής Αεροπορίας, αστυφύλακας και ιδιώτης κατηγορούνται ότι αφαιρούσαν από εγκαταστάσεις και διακινούσαν μεγάλες ποσότητες αεροπορικού καυσίμου που προορίζονταν για την κάλυψη των επιχειρησιακών αναγκών της Αεροπορίας.
      Pin It

Από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας εξαρθρώθηκε τετραμελής εγκληματική ομάδα που διακινούσε μεγάλες ποσότητες υγρών καυσίμων από εγκαταστάσεις της Πολεμικής Αεροπορίας (Π.Α.) στον Άραξο Αχαΐας.

 

patra-vitio-klopi

 

Για την υπόθεση συνελήφθησαν συνολικά τέσσερα μέλη του κυκλώματος και συγκεκριμένα ένας 40χρονος υπαξιωματικός της Π.Α., ένας 46χρονος απόστρατος αξιωματικός της Π.Α., ένας 28χρονος αστυφύλακας και ένας 36χρονος ιδιώτης, που δραστηριοποιούνταν επαγγελματικά στη μεταφορά καυσίμων και χημικών προϊόντων με βυτιοφόρα οχήματα.

Η μετάγγιση των καυσίμων(Jet Propelant 8), που προορίζονταν για την κάλυψη των επιχειρησιακών αναγκών της Πολεμικής Αεροπορίας, γινόταν σε ειδικά διαμορφωμένα βυτιοφόρα οχήματα με τα οποία μεταφέρονταν οι κλαπείσες ποσότητες καυσίμων σε αγροικία σε περιοχή της Αχαΐας. Εκτιμάται ότι αφαιρέθηκαν και διακινήθηκαν συνολικά τουλάχιστον 36.000 – 50.000 λίτρα αεροπορικού καυσίμου το τελευταίο οκτάμηνο.

 

 

patra-autokinito

 

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για τα -κατά περίπτωση – αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, των διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών και παράνομης διακίνησης υγρών καυσίμων (λαθρεμπορία) κατά συναυτουργία, κατ' επάγγελμα και κατ' εξακολούθηση, της δωροδοκίας και δωροληψίας υπαλλήλου και της νομοθεσίας για τα όπλα.

Με απόφαση του αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας ο αστυφύλακας τέθηκε σε διαθεσιμότητα και διατάχθηκε η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης. Οι συλληφθέντες οδηγούνται σήμερα (Κυριακή) στον σισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πατρών.

 

 

efsyn.gr

Scroll to top