03/02/13 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Υιέ μου, υιέ μου

      Pin It

Toυ Αγγελου Αναστασόπουλου

 

Το SuperBowl, ο τελικός του NFL, του πρωταθλήματος αμερικανικού ποδοσφαίρου, είναι ένα από τα μεγαλύτερα αθλητικά γεγονότα στον πλανήτη. Αύριο, στη μία μετά τα μεσάνυχτα, ώρα Ελλάδας, το 47ο SuperBowl της Ιστορίας, ανάμεσα στους 49ερς του Σαν Φρανσίκο και τους Ρέιβενς της Βαλτιμόρης, θα παρακολουθήσουν 800 εκατομμύρια τηλεθεατές σε όλο τον κόσμο. Αυτή τη φορά, πρωταγωνιστές δεν θα είναι μόνο οι 106 αθλητές και οι προπονητές του, αλλά και δύο ζευγάρια που θα παρακολουθούν το παιχνίδι από τις εξέδρες.

 

Από άστεγος στο SuperBowl

 

Το πρώτο ζευγάρι είναι οι ανάδοχοι γονείς του Μάικλ Οερ, παίκτη των Ρέιβενς. Η περίπτωσή του δεν είναι απλή. Πρόκειται για ένα παιδί που μεγάλωσε σε ένα κατεστραμμένο σπίτι και κοιμήθηκε πάμπολλες φορές στον δρόμο, αλλά έφτασε να δίνει ένα… Οσκαρ στη Σάντρα Μπούλοκ και να διεκδικεί την Κυριακή ένα δαχτυλίδι πρωταθλητή.

 

Γεννημένος στις 28 Μαΐου του 1986 στο Μέμφις, ο Μάικλ Τζερόμ Ουίλιαμς ο νεότερος ήταν ένα από τα δώδεκα παιδιά του Μάικλ Ουίλιαμς του πρεσβύτερου και της Ντενίζ Οερ, της οποίας το επίθετο τελικά επέλεξε να πάρει. Ο πατέρας του (που αργότερα δολοφονήθηκε) μπαινόβγαινε στις φυλακές και η μητέρα του ήταν εθισμένη στην κοκαΐνη. Αλλωστε, το ζευγάρι γνωρίστηκε μέσω του αδερφού της Ντενίζ, συγκρατούμενου του… καλόπαιδου από το γειτονικό Νάσβιλ. Συνεπώς, ο μικρούλης Μάικλ άλλαζε ανάδοχες οικογένειες πιο συχνά από μωρουδιακές πάνες. Μέσα σε αυτό το περιβάλλον, δεν ενδιαφέρθηκε ποτέ για τα μαθήματά του. Οι βαθμοί του ήταν απογοητευτικοί και μέσα σε εννέα χρόνια άλλαξε έντεκα σχολεία.

 

Ολα στη ζωή του άλλαξαν στα 16 του, όταν γνώρισε τον Σον και τη Λι Αν Τουόχι, ένα ζευγάρι λευκών που τον υιοθέτησε, με την ιστορία του να γίνεται ταινία του Hollywood, για την οποία η Μπούλοκ (υποδυόμενη τη Λι Αν) κέρδισε το Οσκαρ α' γυναικείου ρόλου.

 

Οι βαθμοί του στο σχολείο εκτοξεύθηκαν, χάρη στα εντατικά ιδιαίτερα μαθήματα που του πλήρωναν οι νέοι του γονείς, και παράλληλα έδειξε το πλούσιο ταλέντο του στο φούτμπολ, στον δίσκο και στο μπάσκετ. Ετσι, πήρε αθλητική υποτροφία για το Πανεπιστήμιο του Μισισιπή και το 2009 επιλέχθηκε από τους Ρέιβενς, υπογράφοντας συμβόλαιο 13,8 εκατομμυρίων δολαρίων για πέντε χρόνια. Την Κυριακή θα διεκδικήσει το πρώτο πρωτάθλημα της καριέρας του, με τους γονείς του να τον καμαρώνουν από τις εξέδρες. Γιατί, όπως περιγράφει στην αυτοβιογραφία του, «Νικώντας τις πιθανότητες», μπορεί να μην είναι η φυσική του οικογένεια, είναι όμως η πραγματική.

 

Οικογενειακή υπόθεση

 

Οι άλλοι γονείς που θα έχουν την τιμητική τους, είναι η Τζάκι και ο Τζακ Χάρμπα. Τα δύο τους αγόρια, ο Τζον και ο Τζιμ, είναι οι προπονητές των δύο ομάδων του τελικού. Οπως και να το κάνουμε είναι μεγάλη υπόθεση για τα παιδιά του Ιρλανδογερμανού γυμναστή, τα πρώτα αδέρφια που συναντήθηκαν ποτέ ως αντίπαλοι προπονητές στο NFL, τον Νοέμβρη του 2011.

 

Ο Τζακ και η Τζάκι, στις εξέδρες του γηπέδου της Νέας Ορλεάνης, θα φουσκώνουν από περηφάνια, όμως η δύσκολη δουλειά έρχεται μετά, όταν ο νικητής θα κάνει την αναπόφευκτη καζούρα στον ηττημένο και οι δυο τους θα κληθούν να παίξουν τον ρόλο του πυροσβέστη.

 

Scroll to top