16/06/14 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

ΠΑΜΕ ΛΟΥΚΕΤΟ-ΠΑΜΕ ΜΟΥΝΤΙΑΛ

      Pin It

Του Λάκη Μπέλλου

 

Πόσο ήρθε Ελλάδα – Κολομβία;

 

ΚΟΠΑΚΑΜΠΑΝΑ Αποστολή ΠΑΜΕ ΛΟΥΚΕΤΟ

 

Ενα πρωτοφανές μπέρδεμα έχει δημιουργηθεί με το αποτέλεσμα του αγώνα Ελλάδας – Κολομβίας, με αποτέλεσμα να μην ξέρει κανείς το τελικό αποτέλεσμα.

 

Η διεθνής εικόνα της τηλεόρασης, που έφτανε παντού, έδειχνε: Κολομβία – Ελλάδα 3-0, γι' αυτό και οι πανηγυρισμοί που βλέπετε στη φωτογραφία.

 

Στην Ελλάδα όμως τα πράγματα ήταν διαφορετικά. Βγήκε έξω από το σπίτι του να πανηγυρίσει με την ελληνική σημαία στους ώμους του ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, γιατί ακολουθώντας τα εκλογικά πρότυπα, όπου ως γνωστόν νίκησε η Ν.Δ., υποστήριξε ότι το τελικό αποτέλεσμα είναι Ελλάδα – Κολομβία 3-0.

 

Την άποψή του συμμερίστηκε αμέσως στη Βραζιλία ο Βασίλης Τοροσίδης, που -άγνωστο πώς- πληροφορήθηκε τις απόψεις για το σκορ του πρωθυπουργού και δήλωσε «μετά το 5´ η Κολομβία δεν υπήρχε στο γήπεδο».

 

Αυτό μας προβλημάτισε λίγο γιατί αν δεν υπήρχε η Κολομβία μετά το 5´, παίζοντας μόνοι μας μπορεί το σκορ να έφτασε άνετα στο 20-1, αφού στο 5´ είχαμε φάει κιόλας το γκολάκι.

 

Το μπέρδεμα έγινε μεγαλύτερο γιατί στη ΝΕΡΙΤ άριστα πήγαινε η μετάδοση με Σπυρόπουλο – Κοντό μέχρι το 89ο λεπτό και λέγαμε όλοι καλά έκαναν και έκλεισαν την ΕΡΤ, όταν ξαφνικά άρχισαν να τα βλέπουν όλα μπλε.

 

Αυτό το αποδώσαμε στην αρχή στο ότι οι Κολομβιανοί είχαν φυτέψει δενδρύλλια πίσω από τα τέρματα και τους πήρε ο αέρας και ζαλίστηκαν.

 

Μετά είπαν ότι νικήσαμε στα στατιστικά, χωρίς όμως να διευκρινίσουν το σκορ.

 

Είπαν ακόμα, πάλι χωρίς αναφορά σκορ, ότι μας κυνήγησαν οι νεράιδες και ότι είχε πανσέληνο αυτό το βράδυ κι ο Γκέκας μόνος του πέτυχε το ακατόρθωτο: να στείλει την μπάλα στο δοκάρι.

 

Δεν είπαν κάτι άλλο οι φίλοι μου Αλέξης και Χρήστος γιατί θα νόμιζα ότι έβλεπα πολιτική εκπομπή και συγκεκριμένα την «Ανατροπή» αποτελέσματος.

 

Ο Σάντος, παρότι στο κοουτσάρισμα τα 'κανε μαντάρα, είπε ότι χάσαμε με 3-0 και να μην ψάχνουμε για δικαιολογίες και μπήκε η υποψία ότι πράγματι χάσαμε με 3-0.

 

Καταμπερδευτήκαμε. Γιατί υπήρχαν και ανθέλληνες, που υποστήριζαν ότι και λίγη ήταν η τριάρα και ότι πρέπει να χάναμε 9-0 και «κάτω το καρτέλ του Κατσουράνη στην εθνική ομάδα».

 

Μέχρι αυτή τη στιγμή, Δευτέρα, 6.17 ώρα Ελλάδας, το τελικό αποτέλεσμα δεν έχει αποφασιστεί. Γι' αυτό συνέρχεται επειγόντως η FIFA για να δει πόσο ήρθε ο αγώνας και το πιθανότερο είναι το ματς να επαναληφθεί.

 

…………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

 

Κρύβουν άλλους 12.142 τόνους ηρωίνης

 

Καλά, για το Μουντιάλ συζητάτε; Πρώτον χθες το βράδυ είχαν την 1.340ή «κρίσιμη συνάντηση» Σαμαράς – Βενιζέλος. Νόμισαν ότι θα τους ξεχάσουμε με το Παγκόσμιο κι αποφάσισαν να συναντηθούν.

 

Φυσικά «συμφώνησαν». Λες και διαφώνησαν ποτέ.

 

Δεύτερον, έχουμε το θέμα της ηρωίνης. Εδώ δεν μιλάμε για 1,2 τόνο ηρωίνης, αλλά για 12.142 τόνους ηρωίνης της Φιλοθέης. Αυτό συμβαίνει γιατί οι Ελληνες μετά τα αντικαταθλιπτικά κ.λπ., το 'ριξαν σε διαφορετικά πράγματα. Και τι να σου κάνει μόνο 1,2 τόνος για τόσο πληθυσμό;

 

Λογικά ο «γνωστός εφοπλιστής» πρέπει να 'μπαινε μέσα. Εκρυβε την ηρωίνη μέσα σε μαρμαρόσκονη. Πολλή ακρίβεια. Η μαρμαρόσκονη είναι πιο ακριβή από την ηρωίνη.

 

Ο «γνωστός εφοπλιστής» με τόση ηρωίνη πρέπει να είχε μεγάλη ζυγαριά ακριβείας. Τουλάχιστον 10 τόνους πρέπει να ζύγιζε η ζυγαριά ακριβείας μόνο.

 

Μας πήραν και στο ψιλό οι Κολομβιανοί. Η μεγαλύτερη εφημερίδα τους είχε πρωτοσέλιδο: «Κοκαΐνη- Ηρωίνη 3-0».

 

Πάντως πολλή χρήση πέφτει. Στην Ελλάδα είναι περισσότεροι οι χρήστες ουσιών από τους χρήστες φαγητών.

 

…………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….

 

 Ο ελληνικός ύμνος αντί του ελβετικού στο ματς με το Εκουαδόρ!

 

ΜΠΡΑΖΙΛΙΑ – Αποστολή ΠΑΜΕ ΛΟΥΚΕΤΟ

 

Πρωτοφανή πράγματα έγιναν στον αγώνα Ελβετίας – Εκουαδόρ (2-1) που κρίθηκε στο τελευταίο λεπτό. Οι περισσότεροι θεατές ήταν Ελληνες και υποστήριζαν βέβαια την Ελβετία, λόγω της λίστας Λαγκάρντ.

 

Γι' αυτό, όπως θα είδατε όλοι στην έναρξη, αντί για τον ύμνο της Ελβετίας, ακούστηκε ο ύμνος της Ελλάδας, που τραγούδησε η Καλομοίρα.

 

Οι Ελληνες θεατές και καταθέτες πάγωσαν κυριολεκτικά, όχι γιατί τους έψαχνε το ΣΔΟΕ βέβαια, αλλά για το γκολ με το οποίο προηγήθηκε το Εκουαδόρ.

 

Σχολίαζαν μάλιστα ότι μπροστά στο τέρμα έπρεπε να μπει ένα θησαυροφυλάκιο και να κλείδωναν ότι δεν θα δεχτεί γκολ η Ελβετία.

 

Στους επίσημους ήταν ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου, που πήγε να ξεσκάσει αφού δεν απαγορευόταν η έξοδος από τη χώρα και ρωτούσε τους δίπλα αν μπορεί να του απαγορευθεί η είσοδος στη χώρα.

 

Αγκαλιά είδαν το ματς ο πρόεδρος της Προανακριτικής κύριος Μαρκογιαννάκης και το μέλος κυρία Κωνσταντοπούλου.

 

……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

 

Ο Λάκης Λαλάκης μεταδίδει από το Ρίο Αντίρριο

 

Ο Κατσουράνης απέκλεισε τον Σάντος

 

Παρατείνεται το Μουντιάλ μέχρι την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων

 

Εδώ στο Ακαζού, που είναι το ορμητήριο της Εθνικής, το μυαλό όλων πια είναι στον αγώνα με την Ιαπωνία. Ο Σάντος είπε να σταματήσουν οι φρενήρεις πανηγυρισμοί για την ήττα 3-0 από την Κολομβία, εκτός αν αλλάξει το σκορ, όπως λέμε δίπλα.

 

Απευθύνθηκε κυρίως στον Τοροσίδη που άνοιγε τη μία σαμπάνια μετά την άλλη για το ιστορικό αποτέλεσμα, κατά τη γνώμη του. Τον κάλεσε δε να μην τις ανοίγει με τα δόντια, γιατί θα του φύγουν όλα.

 

Με την Ιαπωνία έχουμε πολλά κοινά σημεία. Αυτή είναι η χώρα των σεισμών κι εμείς είμαστε η χώρα των λοιμών, των καταποντισμών και των χρεοκοπιών.

 

Επειδή οι Ιάπωνες τρέχουν σαν μηχανάκια, ο Σάντος θα ξεκινήσει στην 11άδα τον Μήτρογλου μαζί με το μηχανάκι του.

 

Θα αγωνιστεί και ο Κατσουράνης, γιατί κατά των Κολομβιανών έτρεχε σαν μηχανάκι, αλλά σβησμένο.

 

Δεν θα παίξει όμως ο Γκέκας, γιατί οι 500 ηρωικοί φίλαθλοί μας που έχουν φτάσει στη Βραζιλία δίνοντας ποσό που φτάνει 20 φορές το κοινωνικό μέρισμα που είχαν εισπράξει, απείλησαν τον Σάντος ότι αν δουν με τους Ιάπωνες πάλι στην 11άδα τον Γκέκα θα κάνουν ομαδικά χαρακίρι.

 

Για τόνωση του φρονήματος των παικτών μας ήρθε εδώ και ο Γιάννης Στουρνάρας, με αεροπλάνο που μετέφερε «τούβλα» εκατομμυρίων ευρώ και έφαγε σούσι μαζί με όλη την αποστολή.

 

Τελευταία πληροφορία: ο Γιώργος Κατσουράνης απέκλεισε τον Φερνάντο Σάντος από τον αγώνα με την Ιαπωνία.

 

twitter.com/pamelouketo

 

Scroll to top