16/06/14 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

ΑΤΖΕΝΤΑ

      Pin It

Ο Hadjipateras στο «Φουγάρο»

 

Ξεκίνησε στο «Fougaro The Gallery» στο Ναύπλιο, η έκθεση του Mark Hadjipateras που παρουσιάζει δουλειά των τελευταίων έξι ετών. Περιλαμβάνει γλυπτά και επιτοίχια, πολλά από τα οποία εκτίθενται για πρώτη φορά ή έχουν φτιαχτεί ειδικά για τη διοργάνωση. Περισσότερα από 100 έργα, κυρίως γλυπτά μικρών και μεγάλων διαστάσεων από fiberglass, μπρούντζο και αλουμίνιο, μονοτυπίες λαδιού παρουσιάζονται μαζί με έργα σε καμβά. Ολα εκτίθενται στον χώρο 300 τ.μ. του Φουγάρου, που ανοίγει για πρώτη φορά επίσημα στο κοινό. Η επιμέλεια της έκθεσης είναι των Φλωρίκα Π. Κυριακοπούλου και Mark Hadjipateras και οι φωτισμοί του Φίλιππου Κουτσαφτή.

 

Η διοργάνωση θα πλαισιωθεί με εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά από τα Εργαστήρια του Φουγάρου ενώ θα διοργανωθούν ξεναγήσεις. Η έκθεση πραγματοποιείται με την ευγενική συνεργασία της γκαλερί «a.antonopoulou.art» και διαρκεί έως τις 3 Αυγούστου. Περισσότερες πληροφορίες στο www.fougaro.gr.

 

…………………………………………

 

Δύο Παριζιάνες στην Αθήνα

 

Οι συναυλίες στον Κήπο του Μεγάρου συνεχίζονται σήμερα (9 μ.μ.) με τις Αγγελική Ιωννάτου και Κατερίνα Φωτεινάκη σε ένα πρόγραμμα που βάφτισαν «Κι αν το δέντρο καίγεται» και το ετοίμασαν ειδικά για το αθηναϊκό κοινό (κάνουν, ως γνωστόν, καριέρα στη Γαλλία). Θα ερμηνεύσουν δικά τους τραγούδια πάνω σε ποίηση Ελύτη, Σολωμού, Παλαμά, Μορτόγια και Δ. Καψάλη καθώς κι ένα τραγούδι από τους Μάνο Χατζιδάκι και Μίκη Θεοδωράκη. Γενική είσοδος 9 ευρώ.

 

…………………………………………

 

Η Ανχέλικα Λίντελ, ο Πίτερ Παν και ο Μπρέιβικ

 

Φέτος είναι η χρονιά της πληθωρικής Ισπανίδας συγγραφέα στο Φεστιβάλ Αθηνών. Κατ’ αρχάς ο σκηνοθέτης Θέμελης Γλυνάτσης, η Εταιρεία Θεάτρου DOT και η ομάδα Ατονάλ ανακάλυψαν και παρουσίασαν ήδη στην Πειραιώς 260 το έργο της «Και τα ψάρια βγήκαν να πολεμήσουν ενάντια στους ανθρώπους». Απόψε (και αύριο) ήρθε και η δική της η σειρά. Παρουσιάζει το έργο της «Ολος ο ουρανός πάνω στη γη (Το σύνδρομο της Γουέντι)», σε δική της σκηνοθεσία, σκηνικά και κοστούμια, ενώ ερμηνεύει προς το τέλος της παράστασης κι έναν σπαραχτικό μονόλογο για το τέλος της νεότητας, τη μοναξιά και τον τρόμο της εγκατάλειψης, σε ροκ υπόκρουση. Στην πρώτη της συνάντηση με το ελληνικό κοινό συνδέει τον Πίτερ Παν, το αγόρι που αρνείται να μεγαλώσει, με τους δολοφονημένους νέους στο νησί Utoya της Νορβηγίας και τη μητρική Γουέντι με την πνιγηρή αγάπη.

 

Πειραιώς 260, Κτίριο Δ, 9 μ.μ., εισιτήρια: 25 ευρώ, φοιτ. 15, μειωμένο 20, άνεργοι και ΑμεΑ 5 ευρώ.

 

……………………………………..

 

Ο Κωνσταντίνος Ρήγος αναπολεί

 

Ο χορογράφος και η «Οκτάνα» του επιστρέφουν στο Φεστιβάλ έπειτα από οχτώ χρόνια με την «Αρκαδία», μια παράσταση για τη μάταιη αναζήτηση της ευτυχίας. Μέσα σε ένα τοπίο απόλυτης καταστροφής δώδεκα χορευτές συναντιούνται για να αναπαραστήσουν στιγμιότυπα μιας περασμένης ζωής και να εκφράσουν την αγωνία τους για μια εποχή που έχει ανεπιστρεπτί παρέλθει. Την παράσταση διατρέχει η αναπόληση της Αρκαδίας ως τόπου μακαριότητας και ευδαιμονίας, παρ’ όλο που η αρκαδική ουτοπία δεν εκπληρώνεται ποτέ. Σύλληψη-χορογραφία-σκηνικά: Κ. Ρήγος, δραματουργία: Ξένια Αηδονοπούλου, κοστούμια: Γιώργος Σεγρεδάκης. Ερμηνεύουν: Αγγελική Γουβή, Τάσος Καραχάλιος, Τάσος Καραχανίδης, Κάντυ Καρρά, Ελενα Κέκκου, Γιώργος Κοτσιφάκης, Tadeu Liesenfeld, Ανδρονίκη Μαραθάκη, Αρης Παπαδόπουλος, Βλάσσης Πασιούδης, Νάνσυ Σταματοπούλου, Αλέξης Φουσέκης. Συμμετέχει το Σύνολο παλαιάς μουσικής – Ex Silentio. Πειραιώς 260, 9 μ.μ., εισιτήρια: 20, 15, φοιτ. 10, ανεργοι-ΑμεΑ 5 ευρώ.

 

………………………………………..

 

Γκοντάρ, συνέχεια επί της οθόνης

 

Το αφιέρωμα της Ταινιοθήκης της Ελλάδας στον μεγάλο Γάλλο σκηνοθέτη συνεχίζεται σήμερα στις 20.45 με τις ταινίες «Ελευθερία και πατρίδα» (Liberte et patrie, 2002, 22’) και «Πάθος» (Passion, 1982, 87’) (φωτ.) Στις 23.00 είναι η σειρά ταινιών μικρού και μεσαίου μήκους (πρόγραμμα διάρκειας 109’): Χαίρε, Σαράγεβο/Je vous salue Sarajevo (1993, 2’), Για την αρχή του 21ου αιώνα/De l’ origine du XXIe siecle (2000, 15’), Ο παλιός τόπος (Με μικρές σημειώσεις για τις Τέχνες στο φθινόπωρο του 20ού αιώνα)/Τhe Old Place (Small notes regarding the Arts at fall of 20th century) (1998, 47’), H έκθεση Νταρτί/La Rapport Darti (1989, 50’), Αλλαγή εικόνας. Γράμμα στην αγαπημένη/Changer d’image. Lettre a la bien-aimee (1982, 10’), Εχουμε όλοι παρελάσει/Οn s’est tous defile (1987, 13’).

 

Ταινιοθήκη της Ελλάδος, Ιερά Οδός 48 & Μεγάλου Αλεξάνδρου 134-136. Μετρό Κεραμεικός. Τηλ: 210/3609695, 3612046. Εισιτήριο: 5 ευρώ ανά ζώνη προβολής.

 

…………………………………………

 

4ο Athens Open Air Film Festival με Χάισμιθ

 

Για τέταρτη χρονιά, η Αθήνα μετατρέπεται σε θερινό σινεμά με ελεύθερη είσοδο για το κοινό, χάρη στο Athens Open Air Film Festival. Οι εκδηλώσεις ξεκινούν σήμερα από το Σινέ Θησείον (Απ. Παύλου 7, Θησείο) με την avant – premiere της ταινίας «Τα Δύο Πρόσωπα του Ιανουαρίου» σε σκηνοθεσία του Χοσεΐν Αμινί. Βασισμένη στο ομώνυμο μυθιστόρημα της Πατρίσια Χάισμιθ και λουσμένη από Ελλάδα, με γυρίσματα κυρίως σε Αθήνα και Κρήτη, είναι μια περιπέτεια με δράση, αστυνομική πλοκή και έρωτες. Πρωταγωνιστούν οι: Κίρστεν Ντανστ, Βίγκο Μόρτενσεν, Οσκαρ Αϊζακ και συμμετέχουν Ελληνες ηθοποιοί όπως οι: Ομηρος Πουλάκης, Προμηθέας Αλειφερόπουλος, Ευγενία Δημητροπούλου, Νίκος Μαυράκης, Σωκράτης Αλαφούζος. H ταινία θα βγει στις αίθουσες την Πέμπτη, από τις Seven Films/Spentzos Film. (Ωρα προσέλευσης 20.15, ώρα έναρξης: 21.00).

 

Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ περιλαμβάνει μεγάλες πρεμιέρες, σπάνια κλασικά αριστουργήματα, μερικά από τα διαμάντια του ελληνικού κινηματογράφου και πρωτότυπες μουσικές εκδηλώσεις που θα διαρκέσουν έως τον Σεπτέμβριο σε ανοιχτούς χώρους της πόλης όπως θερινούς κινηματογράφους, αίθρια μουσείων, πλατείες, πεζόδρομους κ.α. Η είσοδος είναι ελεύθερη και το αναλυτικό πρόγραμμα μπορείτε να δείτε στο: www.cinemag.gr.

 

Scroll to top