16/06/14 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Αιματοκύλησε την Ιεράπετρα

25χρονος Πακιστανός σκότωσε ομοεθνή του και τραυμάτισε σοβαρά Ελληνα ζαχαροπλάστη. Προηγουμένως αποπειράθηκε να βιάσει 40χρονη - Φόβοι για αναβίωση ρατσιστικών επιθέσεων.
      Pin It

ΗΡΑΚΛΕΙΟ Του Μάριου Διονέλλη

 

Εικόνες πανικού εκτυλίχθηκαν στην Ιεράπετρα το βράδυ του Σαββάτου όταν ένας 25χρονος Πακιστανός εργάτης γης σε κατάσταση αμόκ σκότωσε με μπαλτά έναν ομοεθνή του, επιτέθηκε τραυματίζοντας σοβαρά έναν Ελληνα επιχειρηματία, ενώ νωρίτερα είχε προσπαθήσει να βιάσει μια γυναίκα. Στην πόλη παραμένει ισχυρή αστυνομική δύναμη για την αποφυγή επεισοδίων εις βάρος των μεταναστών, καθώς ήδη εξαγριωμένοι κάτοικοι, μεταξύ των οποίων και μέλη της Χρυσής Αυγής, είχαν συγκεντρωθεί έξω από το αστυνομικό τμήμα όπου κρατούνταν ο δράστης.

 

Το απόγευμα του Σαββάτου, ο 25χρονος επιτέθηκε σε 40χρονη μέσα στο θερμοκήπιό της προσπαθώντας να τη βιάσει. Σύμφωνα με όσα καταγγέλλει η γυναίκα στην αστυνομία, ο δράστης τής επιτέθηκε με έναν μπαλτά «όπως αυτόν που χρησιμοποιούν οι κρεοπώλες». Για καλή της τύχη κατάφερε να του ξεφύγει και να ειδοποιήσει την αστυνομία.

 

Η αναζήτηση του 25χρονου συνεχίστηκε ανεπιτυχώς μέχρι περίπου τις 11 το βράδυ, όταν εθεάθη μαινόμενος σε κεντρική ταβέρνα της Ιεράπετρας και επιτέθηκε με τον ίδιο μπαλτά εις βάρος 49χρονου αγρότη και ιδιοκτήτη ζαχαροπλαστείου, τραυματίζοντάς τον σοβαρά στο κεφάλι και στο σώμα, μπροστά στα έκπληκτα μάτια της συζύγου και της κόρης του. Μάλιστα, σύμφωνα με τους αυτόπτες μάρτυρες, η άμεση αντίδραση της κόρης του ήταν που του έσωσε τη ζωή.

 

Ο 25χρονος στη συνέχεια επιτέθηκε σε ένα περιπολικό που βρισκόταν παρκαρισμένο έξω από το αστυνομικό τμήμα, σε κοντινή απόσταση από την ταβέρνα. Εκεί τελικά συνελήφθη.

 

Η πιο δραματική όμως πτυχή της ιστορίας αποκαλύφθηκε μετά τη σύλληψη του 25χρονου καθώς στο αστυνομικό τμήμα έφτασε σε κατάσταση σοκ ένας επίσης Πακιστανός, καταγγέλλοντας ότι είχε βρει τον αδελφό του κατακρεουργημένο, με δεκάδες μαχαιριές στο κεφάλι και στο σώμα, μέσα στο μίνι μάρκετ που οι δυο τους διατηρούσαν. Οπως αποκαλύφθηκε, δράστης ήταν ο 25χρονος που είχε ήδη συλληφθεί και φονικό όργανο ο μπαλτάς που έφερε καθ’ όλη τη δράση του μαζί του. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο δράστης ομολόγησε πως σκότωσε τον 54χρονο ομοεθνή του επειδή τον διέβαλλε στους ιδιοκτήτες θερμοκηπίων της περιοχής ώστε να μην τον παίρνουν στη δούλεψή τους.

 

Οι κάτοικοι της Ιεράπετρας έχουν θορυβηθεί από το συμβάν, ωστόσο προσπαθούν να αποτρέψουν περιστατικά ρατσιστικής βίας, τα οποία και παλαιότερα έχουν σημειωθεί στην περιοχή.

 

Ο δράστης φυγαδεύτηκε τα ξημερώματα της Κυριακής και κρατείται στον Αγιο Νικόλαο, ενώ ο 49χρονος επιχειρηματίας μεταφέρθηκε και νοσηλεύεται στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο Ηρακλείου.

 

Scroll to top