16/06/14 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Σε αστυνομικό κλοιό οι ληστές των ΕΛΤΑ

Εντοπίστηκε το αυτοκίνητο των δραστών - Συνελήφθη ο ένας - Αναζητείται ο δεύτερος.
      Pin It

ΙΩΑΝΝΙΝΑ

 

Σε όλη την Ηπειρο επεκτάθηκε γεωγραφικά η επιχείρηση της Αστυνομίας για τη σύλληψη των 4 ανδρών που στις 6 Ιουνίου λήστεψαν τα ΕΛΤΑ στο Καναλλάκι της Πρέβεζας. Κατά τη ληστεία, δύο άνδρες με πιστόλια και χειροβομβίδες μπήκαν στο κατάστημα, έκλεψαν 7.000 ευρώ και διέφυγαν με αυτοκίνητο.

 

Τέσσερις μέρες μετά, στην άλλη άκρη της Ηπείρου, στην παλιά εθνική οδό Ιωαννίνων – Ηγουμενίτσας αστυνομικοί εντόπισαν το αυτοκίνητο με δύο άνδρες οι οποίοι και το εγκατέλειψαν μετά από καταδίωξη και τράπηκαν σε φυγή. Επειτα από λίγες ώρες, συνελήφθη ο ένας, εγκλωβισμένος σε δασώδη περιοχή κοντά στο χωριό Κληματιά. Πρόκειται για 28χρονο Αλβανό, ο οποίος είχε αποφυλακιστεί πριν από έξι μήνες από τις Φυλακές Ναυπλίου, όπου κρατείτο για ληστεία.

 

Στο αυτοκίνητο που είχε εγκαταλείψει βρέθηκαν δύο Καλάσνικοφ, ένα πιστόλι, δύο χειροβομβίδες και δύο πυροκροτητές.

 

Παράλληλα, συνεχίστηκε η καταδίωξη του δεύτερου άνδρα, ο οποίος, σύμφωνα και με μαρτυρίες κατοίκων, κινήθηκε τις δύο επόμενες μέρες στην περιοχή των Γραμμενοχωρίων, που βρίσκεται κοντά τόσο στα Γιάννενα όσο και στην Εγνατία προς Ηγουμενίτσα.

 

Από το βράδυ του Σαββάτου, ο αστυνομικός κλοιός συγκλίνει προς τον άξονα της Εγνατίας Οδού και τον κόμβο της Τύριας και οι έρευνες γίνονται σε μια περιοχή ώς και το Πετούσι Θεσπρωτίας, χρησιμοποιώντας επίγειες δυνάμεις, αλλά και ελικόπτερο.

 

Το εύρος της επιχείρησης θυμίζει στους Ηπειρώτες την άλλη μεγάλη επιχείρηση της Αστυνομίας τον Ιούλιο του 2013 για τον εντοπισμό δραπετών των Φυλακών Τρικάλων.

 

Φιλήμων Καραμήτσος

 

Scroll to top