16/06/14 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ... ΜΕΓΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ, ΑΝΤΙΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΩΝ ΑΝΤΙΦΑ

Δεν άφησαν μόνο λεκτικά «σκουπίδια» οι νεοναζί

      Pin It

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

 

Επειτα από ακόμη ένα ρατσιστικό παραλήρημα, άφησαν πίσω τους… σκουπίδια και φραπέδες. Βλέπετε, ο Ηλίας Κασιδιάρης μπορεί να πέταγε κάθε τόσο κανένα συνθηματάκι, που επαναλάμβαναν πειθήνια οι συγκεντρωμένοι χρυσαυγίτες στην πλατεία Δυρραχίου της Θεσσαλονίκης, αλλά δεν μπόρεσε να τους πείσει να φανούν «πολιτισμένοι», μαζεύοντας τα απορρίμματά τους.

 

Ετσι, αφού τραγούδησαν τον ύμνο της Χρυσής Αυγής, φώναξαν «Εξω οι ξένοι απ’ την Ελλάδα» και μετονόμασαν με μπλε σπρέι το πάρκο «πλατεία Καραϊσκάκη», αποχώρησαν, αφήνοντας πίσω τους βουνό από σκουπίδια και μια αίσθηση αηδίας για όποιον σοβαρό άνθρωπο είχε την ατυχία να πέσει επάνω στη συγκέντρωσή τους, που ήταν αφιερωμένη στον Μέγα Αλέξανδρο.

 

Καθ’ όλη τη διάρκεια της φασιστικής συνάθροισης, που κράτησε περισσότερες από τρεις ώρες, η οδός Μοναστηρίου ήταν αποκλεισμένη από περίπου δέκα διμοιρίες των ΜΑΤ και της ΥΜΕΤ, υπό τις διαταγές του ίδιου του γενικού αστυνομικού διευθυντή Θεσσαλονίκης που βρισκόταν επιτόπου και συντόνιζε τα «άνοιξε-κλείσε» των φραγμών με τις κλούβες.

 

Στόχος, να μην έρθουν σε επαφή οι χρυσαυγίτες με τα μέλη της ΚΕΕΡΦΑ και άλλων αντιρατσιστικών πρωτοβουλιών και συλλογικοτήτων που πραγματοποιούσαν την ίδια ώρα αντιφασιστική-αντιρατσιστική συγκέντρωση σε απόσταση αναπνοής, στο προαύλιο του Σιδηροδρομικού Σταθμού Θεσσαλονίκης. Φασίστες και αντιφασίστες βρέθηκαν τόσο κοντά, που πολλές φορές η ομιλία του Ηλία Κασιδιάρη σκεπάστηκε από τα αντιρατσιστικά τους συνθήματα, κυρίως όμως από τα τραγούδια και την καθάρια φωνή του αδικοχαμένου Παύλου Φύσσα, που έβγαινε από τα μεγάφωνα της μικροφωνικής…

 

Τα έργα του Μετρό ήταν αυτά που εμπόδισαν τους μεν με τους δε να έλθουν σε επαφή και όχι τόσο τα αστυνομικά μέτρα. Ο σιδηροδρομικός σταθμός είναι τα τελευταία χρόνια περιστοιχισμένος από ψηλές λαμαρίνες κι έτσι, εύκολα, η αστυνομία μπόρεσε να εμποδίσει τη διέλευση. Ακόμη κι αυτό όμως το φοβόταν, γιατί πώς αλλιώς να εξηγήσει κανείς την απόφαση απαγόρευσης και των δύο συγκεντρώσεων από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης που κανείς τελικά δεν τήρησε…

 

Περίπου στις 8.30 το βράδυ οι χρυσαυγίτες διαλύθηκαν, αφήνοντας πίσω το βρόμικο στίγμα τους, ενώ τα μέλη της ΚΕΕΡΦΑ και των αντιρατσιστικών οργανώσεων πραγματοποίησαν πορεία μέσα από κεντρικούς δρόμους της πόλης.

 

Νίκος Φωτόπουλος

 

Scroll to top