16/06/14 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ

      Pin It

„ Ιδωμεν…

 

Σκληρή ανακοίνωση εξέδωσε το τμήμα Ναυτιλίας του ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή την επιστολή που έστειλε ο υπουργός Ναυτιλίας στην Ενωση Ελλήνων Εφοπλιστών(ΕΕΕ) και μέσω αυτής ουσιαστικά δίνει το πράσινο φως στους πλοιοκτήτες να υπογράφουν ατομικές συμβάσεις εργασίας στα ποντοπόρα πλοία. Ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει λόγο για «άθλια πολιτική συναλλαγή μεταξύ της ΕΕΕ και της κυβέρνησης, με στόχο να νομιμοποιήσουν ντε φάκτο τις ατομικές συμβάσεις στην ποντοπόρο ναυτιλία, σε αντικατάσταση των ΣΣΕ, οι οποίες ισχύουν και εφαρμόζονται τα τελευταία 70 χρόνια». Προσθέτει ότι από θέση κυβερνητικής ευθύνης θα αποκαταστήσει τον θεσμό των ΣΣΕ και θα διαμορφώσει θεσμικό πλαίσιο στη βάση των αναγκών της κοινωνίας.

 

ΧΡ.ΠΑΠ.

 

…………………………………………

 

„ Ο… εγκέφαλος!

 

Απολαυστική η αγωνία των παρουσιαστών μεγάλων καναλιών ότι Τούρκος είναι ο εγκέφαλος της σπείρας που φιλοξενούσε στην Ελλάδα έναν τόνο ηρωίνη. Ενώ είχαν ήδη συλληφθεί οι 4 Ελληνες και 8 Τούρκοι κι ενώ ακόμα δεν ξέρουμε πότε θα θεωρηθεί τελειωμένη η έρευνα, βρήκαν την ευκαιρία οι τουρκοφάγοι να μας πείσουν ποιος είναι ο εγκέφαλος. Λες και οι πολυεθνικές τράπεζες, οι εταιρείες και οι πολυεθνικές διαδρομές των εμπόρων ναρκωτικών, όπλων και ανθρώπων δίνουν σημασία στις εθνικότητες! Οι μόνοι που δίνουν σ’ αυτό σημασία είναι οι εθνικιστές οπαδοί του καθαρού αίματος. Ο εφοπλιστάκος, ο αφορολόγητος που πιθανότατα κοσμούσε μέχρι χθες τα Ποσειδώνια δεν κάνει καμία εντύπωση; Κι αν είναι τελικά Τούρκος ο εγκέφαλος, δεν είναι κάπως απαξιωτικό για μας τους δαιμόνιους πατριώτες;

 

Α.Ψ.

 

………………………………………….

 

„ Επίσκεψη

 

«Ολα άψογα» τα βρήκε ο Β. Κικίλιας στο Αστυνομικό Τμήμα Ομόνοιας, το οποίο επισκέφτηκε αιφνιδιαστικά το βράδυ του Σαββάτου. Να έχουν άραγε φτιαχτεί ειδικοί χώροι για τον προαυλισμό των κρατουμένων και χωριστό κρατητήριο για γυναίκες; Να έχει σταματήσει η κράτηση μεταναστών για μήνες σε χώρο που προορίζεται για κράτηση το πολύ δύο ημερών; Να δίνονται στους κρατούμενους αφρόλουτρο και απορρυπαντικά; Να έχουν λυθεί όσα τεράστια προβλήματα διαπίστωσε σε δύο περσινές επισκέψεις του, μεγαλύτερες των δύο ωρών η μία, το τμήμα Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ; Μάλλον ναι. Ισως γι’ αυτό κράτησε μόνο είκοσι λεπτά η επίσκεψη του νέου υπουργού.

 

Δ.Αγγ.

 

………………………………………….

 

„ Κεραυνοί

 

Αστραψε και βρόντηξε στη διάσκεψη των προέδρων της Βουλής, την εβδομάδα που μας πέρασε, ο Απόστολος Κακλαμάνης. Η αιτία ήταν οι δεκάδες τροπολογίες που πέρασαν το τελευταίο διάστημα από το Κοινοβούλιο, οι περισσότερες από τις οποίες ήταν πολυσέλιδες, για άσχετα θέματα ή έρχονταν την τελευταία στιγμή, με αποτέλεσμα οι βουλευτές να μην ξέρουν τι ψηφίζουν. Ο πρώην πρόεδρος του Σώματος προειδοποίησε αυτούς που έχουν τη νομοθετική πρωτοβουλία να μην επιχειρήσουν εκ νέου τέτοιες διαδικασίες και διευκρίνισε ότι ο ίδιος δεν πρόκειται να ξαναψηφίσει τέτοιες διατάξεις. Ο νυν πρόεδρος Βαγγ. Μεϊμαράκης υποσχέθηκε να μεταφέρει στην κυβέρνηση όσα ακούστηκαν.

 

Χ.ΙΩ.

 

…………………………………………

 

„ Eσωκομματικός πόλεμος

 

Ο πόλεμος πλειοψηφίας – μειοψηφίας στη ΔΗΜΑΡ σχετικά με τον προσανατολισμό του κόμματος καλά κρατεί και μάλλον τείνει να δικαιώσει όσους προβλέπουν ότι η κατάληξη θα είναι το διαζύγιο. Η μειοψηφία χαρακτηρίζει παρακμιακές διαδικασίες τις αποφάσεις για συνέδριο, διαφωνώντας με την κατεύθυνση προγραμματικής προσέγγισης με τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ οι προεδρικοί, στελέχη και νομαρχιακές οργανώσεις εξαπολύουν βέλη για τους συντρόφους τους που γλυκοκοιτάζουν προς Ελιά και Ποτάμι. «Ο ανασχηματισμός εξασφαλίζει τη συνέχεια της οικονομικής πολιτικής. Διανθίστηκε με τηλεπερσόνες της λαϊκής Δεξιάς. Ο παλαιοκομματισμός καλά κρατεί. Οι μεταρρυθμιστές “58”-Ελιά και η εσωκομματική αντιπολίτευση, Ψαριανός, Λυκούδης, κατάπιαν τη γλώσσα τους, ούτε είδαν ούτε άκουσαν», υπογραμμίζει με ανακοίνωσή της η οργάνωση της ΔΗΜΑΡ Θεσσαλονίκης. Μια ωραία ατμόσφαιρα!

 

Δ.Κ.

 

……………………………………….

 

„ 600, να τ’ αφήσω;

 

Θυμίζει φράση του κρεοπώλη για τον κιμά που κόβει στον πελάτη, αλλά κάπως έτσι πρέπει να αισθάνονται και οι διοικητικοί υπάλληλοι των ΑΕΙ, παρακολουθώντας επί μέρες την υποτιθέμενη ενδοκυβερνητική αντιπαράθεση για το θέμα της διαθεσιμότητας. Να, όμως, που και αυτό το «ζύγισμα» ολοκληρώθηκε, με τους συνιδιοκτήτες του «κρεοπωλείου» ικανοποιημένους στον αριθμό των 600 «κεφαλιών» που σώζονται -προς το παρόν- από την απόλυση. Οι υπόλοιποι 600 περίσσεψαν στην κυβερνητική ζυγαριά…

 

Ε.Γκρ.

 

…………………………………………

 

„ Δικαιώματα

 

Ε.Δ. και Η.Κ., τηλεφωνήτριες στην Οn Line Sales. Η πρώτη απολύθηκε επειδή ζήτησε αντίγραφο της σύμβασής της, η δεύτερη επειδή ζήτησε να πληρωθεί τις υπερωρίες. Τη Δευτέρα το πρωί διεκδικούν την επαναπρόσληψή τους στην Επιθεώρηση Εργασίας της Αγησιλάου, με τη συμπαράσταση των Prole-Dialers και των σωματείων Wind και Vodafone. Στα τηλεφωνικά κέντρα η λέξη «γαλέρα» είναι πλέον ταυτολογία και οι μισθοί αγγίζουν τα 250 ευρώ για τετράωρο που γίνεται εφτάωρο, για να πιαστούν «οι στόχοι της επιχείρησης». Πώς αλλιώς θα έρθει η ανάπτυξη;

 

Α.Τζ.

 

…………………………………………

 

„ «Πόθεν έσχες»

 

Τρεις μήνες μετά τη λήξη της προθεσμίας υποβολής των φορολογικών δηλώσεων έχουν πλέον περιθώριο για να καταθέσουν στην αρμόδια αρχή οι υπόχρεοι τη δήλωση «πόθεν έσχες» (πολιτικοί, δικαστικοί, δημοσιογράφοι κ.ά.). Με τροπολογία που κατατέθηκε την Παρασκευή δίνεται λύση στο μπέρδεμα που δημιουργείται από τις διαφορετικές προθεσμίες υποβολής φορολογικών δηλώσεων και δηλώσεων «πόθεν έσχες». Για το ίδιο θέμα πέρυσι η κυβέρνηση είχε φτάσει στο σημείο να υπογράψει πράξη νομοθετικού περιεχομένου, επομένως η τροπολογία είναι μια κάποια… βελτίωσις.

 

Χ.ΙΩ.

 

…………………………………………

 

„ Για τα παιδιά!

 

Με επιτυχία συνεχίζουν, για έκτη ημέρα, τις απεργιακές κινητοποιήσεις τους οι εργαζόμενοι στους γαλλικούς σιδηροδρόμους. Η σημερινή ημέρα ωστόσο είναι σημαντική για το σύνολο των μαθητών της τελευταίας τάξης του Λυκείου, οι οποίοι δίνουν για το Baccalauréat (απολυτήριο Λυκείου). Κι επειδή σε μια ευνομούμενη χώρα οι απεργιακές κινητοποιήσεις δεν πρέπει να εμποδίζουν το μέλλον της, που είναι τα παιδιά, οι απεργοί αποφάσισαν να επιτρέψουν σε 10.000 εργαζόμενους να εργαστούν -κατ’ εξαίρεση- ειδικά για τα παιδιά που δίνουν εξετάσεις. Ετσι, τρένα και λεωφορεία που κάνουν δρομολόγια προς τα εξεταστικά κέντρα θα λειτουργήσουν με ακρίβεια λεπτού, προκειμένου να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη διεξαγωγή των εξετάσεων. Μάλιστα, θα μοιραστούν στους μαθητές 150.000 ειδικά καρτελάκια για να έχουν απόλυτη προτεραιότητα σε τρένα και λεωφορεία.

 

Δ.Σ.Φ.

 

………………………………………….

 

„ Καύσιμα…

 

Την ώρα που οι ένοπλες δυνάμεις δεν έχουν λεφτά για καύσιμα, ενώ έστω και για μία παρέλαση σπεύδουν μεγαλοεπιχειρηματίες να κάνουν δωρεές, κάποιοι «πατριώτες» αξιωματικοί πλουτίζουν από τις δεξαμενές του ελληνικού στρατού. Από τη μία οι εθνικές ληστείες κι από την άλλη η φτηνή παροχή υπηρεσιών ενστόλων για τα πάρτι και τη φύλαξη των δισεκατομμυριούχων στο τέλος θα τινάξουν στον αέρα τον προϋπολογισμό των ένοπλων δυνάμεων και των δυνάμεων ασφαλείας. Αν λάβουμε υπόψη και τα υποβρύχια που γέρνουν, τις μίζες των εξοπλιστικών, τις σπατάλες σε καθημερινές μετακινήσεις των ΜΑΤ στην επικράτεια κ.λπ., θα κατανοήσουμε γιατί κόπηκαν (και) οι μισθοί των ενστόλων, παρόλο που, ειδικά γι’ αυτούς, η Δικαιοσύνη επιφύλαξε καλύτερη αντιμετώπιση.

 

Α.Ψ.

 

……………………………………….

 

Ελλείψεις

 

Τις τεράστιες ελλείψεις σε εκπαιδευτικό προσωπικό στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, που έχουν προκληθεί από την αδιοριστία, τον δραστικό περιορισμό αναπληρώσεων και τα υπόλοιπα περιοριστικά μέτρα των τελευταίων χρόνων, αναγνώρισε ο νέος υπουργός Παιδείας. Οπως είπε, «για το ακαδημαϊκό έτος 2014-2015 λείπουν 22.000 δάσκαλοι και καθηγητές και ο αριθμός μπορεί να φτάσει τις 24.000. Δεν θα υπάρχουν δάσκαλοι και καθηγητές στα σχολεία αν αυτοί δεν αναπληρωθούν. Ο αριθμός είναι εξωφρενικά μεγάλος και πιο μεγάλος από ποτέ. Φέτος οι συνταξιοδοτήσεις των εκπαιδευτικών ίσως φτάσουν τις 9.500, ξεπερνώντας τις 6.500 που ήταν πέρσι και πρόπερσι». Τι προτίθεται, λοιπόν, να κάνει ο κ. Λοβέρδος;

 

Α.ΑΝΔΡ.

 

Scroll to top