17/06/14 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ

      Pin It

„ Επιστολή

 

Σε άμεσες ενέργειες για τη συγκρότηση της Δημοκρατικής Παράταξης καλούν με επιστολή τους (την οποία υπογράφουν οι Ν. Μπίστης, Κ. Θεοδωρόπουλος, Μ. Γλαμπεδάκης) τα μέλη της Μεταρρυθμιστικής Αριστεράς, κίνησης που στήριξε στις ευρωεκλογές την Ελιά. Η επιστολή έχει αποδέκτες τους Ευάγγ. Βενιζέλο, Ανδρέα Λοβέρδο, Ηλία Μόσιαλο και τις πολιτικές κινήσεις Πρωτοβουλία Β, Πολιτεία 2012 και Νέοι Μεταρρυθμιστές και οι υπογράφοντες προτείνουν να πραγματοποιηθεί κοινή συνεδρίαση όλων των συμμετεχόντων στην Ελιά, ώστε να συζητηθούν τα επόμενα πολιτικά και οργανωτικά βήματα του εγχειρήματος. Ανακοινώσεις αναμένονται και από τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, ο οποίος έχει προαναγγείλει διαδικασίες τον προσεχή Οκτώβριο.

 

Δ.Κ.

 

…………………………………………..

 

„ Σχόλια

 

Με την έναρξη της θερινής περιόδου στη Βουλή υπήρξε σοβαρό επεισόδιο μεταξύ της Ζωής Κωνσταντοπούλου και της Λιάνας Κανέλλη. Η διαφωνία βασίστηκε στο αν και κατά πόσον ήταν οι βουλευτές ενημερωμένοι για την έναρξη του θερινού τμήματος και είναι αλήθεια ότι ανταλλάχτηκαν βαριές κουβέντες. Αυτό είναι ένα στιγμιότυπο από τα δεκάδες που γίνονται μεταξύ βουλευτών. Οι χαρακτηρισμοί όμως που δόθηκαν μετά για το επεισόδιο απεικονίζουν το γνωστό σκηνικό «αντρίλας» που διακατέχει πολλά ΜΜΕ και ιστολόγια. Ξεκατίνιασμα, μαλλιοτράβηγμα και άλλα παρόμοια ουσιαστικά «διακόσμησαν» τα γνωστά σεξιστικά σχόλια που υποδηλώνουν, είτε το θέλουν είτε όχι, το πολιτιστικό μας επίπεδο.

 

Κ.Μ.

 

…………………………………………….

 

„ Σύνοδος

 

Η επίσκεψη της καγκελαρίου Μέρκελ στη Βραζιλία, όπου παρακολούθησε το πρώτο ματς της Γερμανίας στο Μουντιάλ με την Πορτογαλία, δίνει την ευκαιρία στον Αντ. Σαμαρά να τα πει από κοντά με τον Β. Σόιμπλε. Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών θα εκπροσωπήσει το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα στη σύνοδο του ΕΛΚ που γίνεται στην Πορτογαλία. Η σύνοδος έχει αντικείμενο τη «Στρατηγική για την Ανάπτυξη και την Απασχόληση, 2014-2019». Το ενδιαφέρον εστιάζεται στις συναντήσεις εκτός επισήμου προγράμματος.

 

ΜΠ.Α.

 

……………………………………………

 

„ Αντιδρούν

 

Αρνητική είναι η στάση του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΚΕ στην τροπολογία του υπουργείου Δικαιοσύνης με την οποία δίνεται περιθώριο τριών μηνών μετά τη λήξη της προθεσμίας υποβολής των φορολογικών δηλώσεων, ώστε να κατατεθούν από τους υπόχρεους και οι δηλώσεις «πόθεν έσχες». «Ποιους εξυπηρετείτε;», τόνισε η Ζ. Κωνσταντοπούλου, ενώ και η Λ. Κανέλλη δήλωσε ότι την καταψηφίζει. Εκπληκτος ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαρ. Αθανασίου αναρωτήθηκε «πού είναι το κακό» και σημείωσε ότι ακόμη και βουλευτές της αντιπολίτευσης του είπαν πως είναι θετική η ρύθμιση αυτή. «Αν δεν θέλει το Σώμα, ας μην την υπερψηφίσει», επισήμανε ο υπουργός.

 

Χ.ΙΩ.

 

……………………………………………

 

„ Το μέλλον της Ε.Ε.

 

Ο «Μαρξιστικός Χώρος Μελέτης και Ερευνας» (ΜΑΧΩΜΕ) διοργανώνει συζήτηση-εκδήλωση με θέμα «Μετά τις ευρωεκλογές: το μέλλον της Ε.Ε. και η θέση της Ελλάδας», την Πέμπτη, στις 7.30 μ.μ. στα γραφεία του, Αγίου Κωνσταντίνου και Γερανίου 47, στην Ομόνοια. Ομιλητές θα είναι ο καθηγητής του Παντείου Πανεπιστημίου Τρύφωνας Κωστόπουλος, ο διδάκτωρ Οικονομικών Επιστημών Γιάννης Τόλιος και ο οικονομολόγος και πρώην ευρωβουλευτής Γιάννης Θεωνάς. Συντονιστής της συζήτησης θα είναι ο αντιπρόεδρος του ΜΑΧΩΜΕ, Ηλίας Νικολόπουλος.

 

Τ.Τ.

 

………………………………………….

 

„ Ευρωσκε-πτικισμός

 

«Η παρατεταμένη περίοδος ύφεσης και πολιτικών λιτότητας προκάλεσε όχι μόνο κόπωση και επιφυλακτικότητα στους πολίτες έναντι της Ευρώπης, αλλά απογοήτευση και αγανάκτηση». Τάδε έφη ο πρόεδρος της Βουλής Βαγγέλης Μεϊμαράκης στη χθεσινή διάσκεψη των Επιτροπών Ευρωπαϊκών Υποθέσεων των εθνικών Κοινοβουλίων της Ε.Ε., εξηγώντας την άνοδο του ευρωσκεπτικισμού και των ακραίων κομμάτων στις πρόσφατες ευρωεκλογές. Αφού αυτά είναι τα αποτελέσματα της ακολουθούμενης πολιτικής, γιατί συνεχίζουν στον ίδιο δρόμο;

 

Χ.ΙΩ.

 

…………………………………………….

 

„ Περί Μαξίμου

 

Συνέχεια για το Μαξίμου: Ο Δημήτριος Μάξιμος διετέλεσε πρωθυπουργός για ένα οκτάμηνο (Ιανουάριος-Αύγουστος 1947). Πρώτος πολιτικός ένοικος στο μέγαρο Μαξίμου ήταν (το 1982) ο Ανδρέας Παπανδρέου. Στο μέγαρο έμεινε ο «αντιβασιλέας» Γεώργιος Ζωιτάκης με τη σύζυγό του Παγώνα, χωριατοπούλα, που δεν της άρεσε η τοποθεσία. Αυτήκοοι μάρτυρες διέδιδαν τη φράση της «τι τα θέλαμε τα μέγαρα; Δεν επιτρέπεται ούτε κοτέτσι να φτιάξεις». Μάξιμος υπήρχε κι άλλος. Αυτός δεν είχε διατελέσει πρωθυπουργός. Ηταν ο Σεραφείμ Μάξιμος, ο μαρξιστής διανοούμενος και βουλευτής του ΚΚΕ (απεβίωσε το 1962). Είχε γράψει μεταξύ άλλων: «Οι οπαδοί του «καθαρού κοινοβουλευτισμού» λιγοστεύουν. Οι «εκκλήσεις» τους μοιάζουν ψαλμωδίες που δεν συγκινούν. Οι μεγαλύτερες εφημερίδες των Αθηνών γεμίζουν τις στήλες τους με απομνημονεύματα και εικόνες του Μουσολίνι. Θαυμάζουν τα έργα του και τον τιμούν»!

 

Ν.Γ.

 

…………………………………………..

 

„ Εκπρόσωπος

 

Η αρχιτεκτόνισσα Μαρία Πετεινάκη εξελέγη στη θέση της εκπροσώπου Τύπου, και, μαζί με τον έτερο εκπρόσωπο Τύπου Μιχάλη Τρεμόπουλο, θα εκπροσωπούν τους Οικολόγους Πράσινους στη νέα περίοδο ανασυγκρότησης. Η νέα εκπρόσωπος Τύπου, που εξελέγη στο Πανελλαδικό Συμβούλιο του κόμματος, προέρχεται από το νεολαιίστικο σχήμα των Νέων Πράσινων και εκπροσωπεί ήδη τους Οικολόγους Πράσινους στο Ευρωπαϊκό Πράσινο Κόμμα.

 

Τ.Τ.

 

……………………………………………

 

Συναντήσεις

 

Συνάντηση με τον νέο τσάρο της οικονομίας, Γκίκα Χαρδούβελη, έχει ζητήσει η ΔΗΜΑΡ και το ραντεβού έχει κλειστεί για τις προσεχείς ημέρες. Παρά το γεγονός ότι στην Αγίου Κωνσταντίνου έχουν σοβαρές αντιρρήσεις για την εφαρμοζόμενη οικονομική πολιτική, πήραν πρωτοβουλία για μια πρώτη επαφή με τον υπουργό Οικονομικών, για να του εκθέσουν τις απόψεις τους, με επίκεντρο την κορυφαία υπόθεση του χρέους.

 

Δ.Κ.

 

……………………………………………

 

„ Λεφτάδες

 

Οπως σημείωσε το Κουτί της Πανδώρας, ο πλούσιος Ελληνας διαμαντέμπορος εκ Νοτίου Αφρικής, ιδιοκτήτης της «ναρκω-βίλας» της Φιλοθέης και πρώην πεθερός του βασικού προσώπου που συνελήφθη για τα 1.000 κιλά καθαρής ηρωίνης, συμπεριλαμβάνεται -ως ένας από τους εκατομμυριούχους- στην περιβόητη λίστα Λαγκάρντ. Κι ακόμα να ξεσηκωθούν οι προστάτες των «προσωπικών του δεδομένων»…

 

Δ.Τ.

 

…………………………………………….

 

„ Ποιητική απάντηση

 

Με ποιήματα επέλεξε να απαντήσει η Ελένη Πορτάλιου στο «τοξικό» πολιτικό περιβάλλον της εποχής μας. Καθηγήτρια στο Πολυτεχνείο, ενεργός πολίτης με αδιαμφισβήτητη αριστερή τοποθέτηση, αποφάσισε να προχωρήσει στην εξωτερίκευση των σκέψεών της σε ένα βιβλίο 100 σελίδων με τίτλο «Ιχνη ζωής», που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Μικρή Αρκτος». Η επίσημη παρουσίασή του θα γίνει τη Δευτέρα στις 8 μ.μ. στην αίθουσα τελετών της Αρχιτεκτονικής Σχολής από τον συγγραφέα Βασίλη Αλεξάκη, την ιστορικό και σκηνοθέτιδα Ελενα Πατρικίου, την πανεπιστημιακό Πέπη Ρηγοπούλου και τον Παρασκευά Καρασούλο από τον εκδοτικό οίκο. Ποιήματα θα διαβάσει η ηθοποιός και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μαρία Κανελλοπούλου. Από καρδιάς οι ευχές για «καλοτάξιδο» στο απρόσμενο εγχείρημα της Ελένης Πορτάλιου, η οποία από τα φοιτητικά της χρόνια καταπιάνεται με την ποίηση. Ενα ταλέντο που γνώριζαν μόνον οι στενοί της φίλοι…

 

Χ.ΤΖ.

 

……………………………………………

 

„ Στη δικαιοσύνη

 

Θα αναγκαστεί να πάρει ρεπό ο Γιώργος Τράγκας από τον καθημερινό αντιμνημονιακό οίστρο του όταν θα καθίσει στο εδώλιο για ανακριβή δήλωση «πόθεν έσχες» που διώκεται σε βαθμό πλημμελήματος. Ωστόσο ο Γ. Τράγκας έχει ένα ακόμη ανοιχτό μέτωπο με τη Δικαιοσύνη, καθώς η 16η ειδική ανακρίτρια τον ελέγχει για κακουργηματική απόκρυψη περιουσιακών στοιχείων, η οποία φέρεται να ξεπερνά τα 10 εκατ. ευρώ. Η διενέργεια της κύριας ανάκρισης βρίσκεται σε εξέλιξη. Ακόμα κι αν οι εργαζόμενοι και οι απολυμένοι στις εφημερίδες που ανοιγόκλεινε ο Γ.Τράγκας με άνεση δεν έχουν φωνή να διαμαρτυρηθούν σε ραδιόφωνα και κανάλια, όπως διαμαρτύρεται ο ίδιος για τους δωσίλογους ή για την κακιά λίστα Λαγκάρντ (που τον περιλαμβάνει), θα πρέπει να δώσει κι άλλες εξηγήσεις για το πώς βρίσκεται ένας χρεοκοπημένος εκδότης-δημοσιογράφος με 10 εκατ. ευρώ στα χέρια!

 

Α.Ψ.

 

………………………………………….

 

Για το Αζερμπαϊτζάν

 

Δείπνο στον πρόεδρο του Αζερμπαϊτζάν Ι. Αλίεφ και τη σύζυγό του παρέθεσε προχθές το βράδυ η Ντόρα Μπακογιάννη, στο σπίτι της στη Γλυφάδα. Προσκεκλημένοι ήταν επιχειρηματίες (Β. Βαρδινογιάννης, Βαγγ. Μαρινάκης, Αγγ. Φράγκου κ.ά.) αλλά και άνθρωποι της ΔΟΕ, ανάμεσά τους και ο πρόεδρος Τ. Μπαχ. Ο σύζυγος της πρώην υπουργού Εξωτερικών, Ισ. Κούβελος, είναι πρόεδρος της Εθνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας. Στην αζερική αποστολή συμμετέχει ο υπουργός Αθλητισμού Ι. Ραχίμοφ και έτσι εξηγείται ώς ένα βαθμό η παρουσία του προέδρου της ΕΟΕ Σπ. Καπράλου και των μελών της ΔΟΕ, Λ. Νικολάου και του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου. Η συζήτηση αφορούσε κυρίως τους Ευρωπαϊκούς Αγώνες που θα γίνουν στο Μπακού το επόμενο καλοκαίρι και θα είναι η πρώτη διοργάνωση αυτού του τύπου. Γιατί διοργανώνονται στο Αζερμπαϊτζάν, γνωρίζουν καλύτερα οι «αθάνατοι» της ΔΟΕ!

 

ΜΠ.Α.

 

Scroll to top