Pin It

Σε ποινή φυλάκισης 4 ετών και 6 μηνών και χρηματική ποινή 15.700 ευρώ ο καθένας καταδικάστηκαν οι Γιώργος Κουρής και Κώστας Γιαννίκος για τη μη καταβολή του Δώρου Χριστουγέννων του 2011 σε περισσότερους από 500 εργαζόμενους του τηλεοπτικού σταθμού Alter.

 

Οι δύο καταδικασθέντες, βασικοί μέτοχοι του Αλτερ, δεν παρουσιάστηκαν ενώπιον του δικαστηρίου αλλά εκπροσωπήθηκαν από τους δικηγόρους τους, ενώ από την πλευρά των εργαζομένων κατέθεσαν στο δικαστήριο οι εκπρόσωποί τους. Καταπέλτης ήταν και ο εισαγγελέας της έδρας, ο οποίος πρότεινε την ενοχή των δύο κατηγορουμένων κρίνοντας πως διοίκηση ασκούσαν τόσο ο διευθύνων σύμβουλος της εργοδότριας εταιρείας Ελεύθερη Τηλεόραση Α.Ε., Κώστας Γιαννίκος, όσο και ο βασικός μέτοχος, Γιώργος Κουρής, παρά το γεγονός ότι εμφανιζόταν ως μη εκτελεστικό μέλος της εταιρείας.

 

Σύμφωνα με την εισαγγελική πρόταση, ο Γιώργος Κουρής «είναι ουσιαστικά ο ένας εκ των δύο αφεντικών της εταιρείας και καλύπτεται πίσω από το γεγονός ότι ήταν μη εκτελεστικό μέλος». Αναφερόμενος χαρακτηριστικά στο ποσό των 7.500.000 ευρώ που διέθεσε ο Κουρής μέσω εκποίησης της ιδιωτικής του περιουσίας, είπε: «Δεν πετάει στον κουβά 7.500.000 για μια εταιρεία όπου δεν κάνει κουμάντο. Μόνο όταν διοικείς ή συνδιοικείς μια εταιρεία προβαίνεις σε τέτοια επένδυση» υπογράμμισε. Παράλληλα, ο εισαγγελικός λειτουργός χαρακτήρισε εικονική την παραίτηση του διευθύνοντος συμβούλου, Κώστα Γιαννίκου, που είχε υποβάλει την 1η Δεκεμβρίου 2011, τονίζοντας ότι προχώρησε στην κίνηση αυτή «για να διώξει τις ποινικές ευθύνες, διαβλέπων την εξέλιξη που θα είχαν οι εταιρικές υποθέσεις». Το ίδιο δικαστήριο απάλλαξε από τις κατηγορίες τον γιο του Γ. Κουρή, Ανδρέα, και άλλα δύο μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελεύθερης Τηλεόρασης Α.Ε. Οι ποινές που επιβλήθηκαν στους δύο κατηγορούμενους είναι εφέσιμες και εξαγοράσιμες προς 10 ευρώ ημερησίως.

 

Μαρ.Δ.

 

Scroll to top