anastasiadis

18/06/14 ONLINE ΕΚΔΟΣΗ

Με επιτόκιο 4,75% η Κύπρος επέστρεψε στις αγορές

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η έκδοση ευρωομολόγου 5ετούς διάρκειας, ύψους 750 εκατ. ευρώ. Η επιτυχία αυτή δεν σηματοδοτεί τη χαλάρωση της προσπάθειας για μεταρρύθμιση και εξυγίανση της οικονομίας, είπε ο Ν. Αναστασιάδης .
      Pin It

Λευκωσία- Ανταπόκριση Άκης Φάντης

«Είμαι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσω πως μέσα από μια συντονισμένη και συστηματική προσπάθεια η Κύπρος είναι ξανά σε θέση, μετά από τρία και πλέον χρόνια, να χρηματοδοτεί τις ανάγκες της δανειζόμενη από τις διεθνείς αγορές. Πριν από λίγες ώρες έχει ολοκληρωθεί με επιτυχία έκδοση ευρωομολόγου 5ετούς διάρκειας, ύψους 750 εκατομμυρίων, με επιτόκιο 4,75%», δήλωσε το απόγευμα της Τετάρτης ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης.

Μιλώντας στη γενική συνέλευση του Συνδέσμου Εγκεκριμένων Λογιστών, ο πρόεδρος Αναστασιάδης έδωσε ιδιαίτερη έμφαση και στο τεράστιο ενδιαφέρον που έδειξαν οι ξένοι επενδυτές και χαρακτήρισε ως την πιο σημαντική και ηχηρή επιβεβαίωση ότι αποδίδουν οι κοινές προσπάθειες για σταδιακή αποκατάσταση της αξιοπιστίας της Κύπρου και δημιουργίας προοπτικών ανάκαμψης.

«Οι συνολικές προσφορές έφτασαν τα 2 δισεκατομμύρια, δηλαδή υπήρξε σημαντική υπερκάλυψη, κάτι που αποτελεί ισχυρότατη ψήφο εμπιστοσύνης στις προοπτικές της κυπριακής οικονομίας», είπε ο Νίκος Αναστασιάδης. Ο πρόεδρος ξεκαθάρισε πως η σημερινή επιτυχία, όπως είπε, δεν σηματοδοτεί με κανένα τρόπο τη χαλάρωση της προσπάθειας για τη μεταρρύθμιση και την εξυγίανση της οικονομίας. Η προσπάθεια θα συνεχιστεί με την ίδια συνέπεια και αποφασιστικότητα, είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας.

 

efsyn.gr

 

Scroll to top