pasok

18/06/14 ONLINE ΕΚΔΟΣΗ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανοίγει μέτωπο με τη Δικαιοσύνη ο Βενιζέλος

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναμένεται να ζητήσει από την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου την αναζήτηση τυχόν πειθαρχικών ευθυνών της εισαγγελέως κατά της Διαφθοράς, για την διαβίβαση στη Βουλή της δικογραφίας για τα υποβρύχια .
      Pin It

Αρκετά δυσαρεστημένος φαίνεται πως είναι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος από την διαβίβαση της δικογραφίας για την υπόθεση των υποβρυχίων και εξετάζει το ενδεχόμενο να υποβάλει αίτημα διενέργειας πειθαρχικής έρευνας στον Άρειο Πάγο.

Όπως ανέφερε ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ, Παναγιώτης Ρήγας, ο χειρισμός εκ μέρους της εισαγγελέως κατά της Διαφθοράς, Πόπης Παπανδρέου, να διαβιβάσει δικογραφία στο παραπεμπτικό της οποίας αναφέρεται ότι «από την προκαταρκτική εξέταση που διενεργήθηκε προέκυψαν στοιχεία περί ενδεχόμενης ποινικής ευθύνης» των κ.κ. Βενιζέλου και Παπακωνσταντίνου για την υπόθεση των υποβρυχίων, εγείρει πολιτικό ζήτημα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν αποκλείεται το ΠΑΣΟΚ να ζητήσει από την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ευτέρπη Κουτζαμάνη, την αναζήτηση ενδεχόμενων πειθαρχικών ευθυνών της Πόπης Παπανδρέου.

Το ΠΑΣΟΚ υποστηρίζει ότι η εισαγγελέας κατά της Διαφθοράς δεν είχε την αρμοδιότητα να διενεργήσει προκαταρκτική εξέταση και να κάνει οποιαδήποτε αξιολόγηση.

«Σκεφτόμαστε να ζητήσουμε πειθαρχική έρευνα από την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου. Η ενέργεια της κας Παπανδρέου είναι απαράδεκτη νομικά και εγείρει πολιτικό ζήτημα» υπογράμμισε ο Π. Ρήγας.

 

Διαβάστε σχετικά: 

Στη Βουλή η δικογραφία για τα υποβρύχια

 

efsyn.gr

Scroll to top