19/06/14 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Αρωμα διάσπασης στη ΔΗΜΑΡ

Η μειοψηφία αρνήθηκε να λάβει μέρος στις επιτροπές εν όψει συνεδρίου κι αυτό μυρίζει διάθεση εξόδου από την Αγίου Κωνσταντίνου.
      Pin It

Η μειοψηφία αρνήθηκε να λάβει μέρος στις επιτροπές εν όψει συνεδρίου κι αυτό μυρίζει διάθεση εξόδου από την Αγίου Κωνσταντίνου

 

Του Δημήτρη Κουκλουμπέρη

 

Ακόμη ένα βήμα προς την ουσιαστική έξοδο από την Αγίου Κωνσταντίνου, καθότι το ψυχικό χάσμα με την πλειοψηφία του κόμματος είναι κάτι παραπάνω από εμφανές, έκανε χθες η μειοψηφία της ΔΗΜΑΡ, με την άρνησή της να συμμετάσχει στις υπό συγκρότηση επιτροπές του επικείμενου συνεδρίου του Σεπτεμβρίου. Τα μέλη της Μεταρρυθμιστικής Τάσης της ΔΗΜΑΡ (της οποίας ηγείται ο Σπύρος Λυκούδης), που είχε ήδη εκφράσει τη ριζική διαφωνία της με τη διεξαγωγή του, κάνοντας λόγο στην πρόσφατη Κεντρική Επιτροπή για «παρακμιακές διαδικασίες», απέρριψαν κατά τη χθεσινή συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής την πρόταση να λάβουν μέρος στην προσυνεδριακή -οργανωτική και πολιτική- προετοιμασία.

 

Αφησαν μάλιστα ανοιχτό ενδεχόμενο να μην παραβρεθούν ούτε στο συνέδριο, το οποίο έτσι κι αλλιώς έχουν σπεύσει να απαξιώσουν. «Δεν μας ενδιαφέρει η συμμετοχή σε ένα συνέδριο διαίρεσης και αναπαραγωγής των μηχανισμών», τονίστηκε -σύμφωνα με πληροφορίες της «Εφ.Συν.» εκ μέρους της μειοψηφίας, η οποία επιπλέον δεν ενέκρινε την αποτίμηση για το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών που παρουσιάστηκε από τον γραμματέα του κόμματος.

 

Αμήχανη ήταν η απάντηση της ηγεσίας που διαμηνύει πως θα συνεχίσει επίμονα την πίεση προς την εσωκομματική αντιπολίτευση, ώστε να αναιρέσει την απόφασή της, η οποία ερμηνεύεται από πολλούς ως πρόβα οριστικού διαζυγίου και διάσπασης του κόμματος. Για συνέδριο ενότητας και σύνθεσης διαβεβαίωσε ο Φώτης Κουβέλης στην παρέμβασή του, ενώ τα μέλη του Αριστερού Δικτύου χαρακτήρισαν επιβεβλημένη τη διαδικασία.

 

Στο σχέδιο εισήγησης προς την Κεντρική Επιτροπή του επόμενου Σαββάτου, που θα αποτελέσει τη βάση του προσυνεδριακού διαλόγου, προτείνεται η αυτόνομη ύπαρξη της ΔΗΜΑΡ, η συμμετοχή στον διάλογο για την Κεντροαριστερά και η ταυτόχρονη διαβούλευση για τη δημιουργία μιας πρότασης για εναλλακτική προοδευτική εξουσία. Στον αντίποδα επισημαίνεται η αντίθεση με τη στρατηγική συμμαχιών με τη Δεξιά.

 

Στη ίδια συνεδρίαση θα κληθούν να παραβρεθούν τα μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής της Προοδευτικής Συνεργασίας (Καστανίδης, Μανίκας, Κοππά κ.ά.), ενώ συμφωνήθηκε στο συνέδριο του «Ποταμιού» να υπάρξει εκπροσώπηση της Αγίου Κωνσταντίνου σε υψηλό επίπεδο, μέσω του Θανάση Θεοχαρόπουλου.

 

Στο μεταξύ χθες, δόθηκε επισήμως στη δημοσιότητα η σταυροδοσία των υποψηφίων των ευρωεκλογών. Πρώτος αναδείχθηκε ο Δημήτρης Χατζησωκράτης και έπονται οι Μαριλένα Κοππά, Θόδωρος Μαργαρίτης, Γιάννης Αμοιρίδης, Ανδρέας Παπαδόπουλος και Θεόδωρος Παπαθεοδώρου.

 

Scroll to top