Pin It

Του Σωτήρη Μανιάτη

 

Μπορεί το καλοκαιράκι να έχει μπει πλέον για τα καλά και συνήθως τέτοια περίοδο τα κανάλια να ετοιμάζονται να κατεβάσουν «αυλαία», αλλά όπως φαίνεται φέτος τα στελέχη τους βλέπουν διαφορετικά την κατάσταση.

 

Μεταξύ αυτών φαίνεται τελικά ότι βρίσκεται και το MEGA, τα στελέχη του οποίου σχεδιάζουν να ρίξουν όχι μία αλλά τέσσερις καθημερινές ξένες σειρές μέσα στον Ιούλιο. Πρόκειται για μία τουρκική σαπουνόπερα (για να μην ξεχνάμε και τις συνήθειες που έχουν δημιουργήσει) και τρεις αμερικανικές. Η αρχή πάντως θα γίνει την 1η Ιουλίου και μάλιστα με… διπλή δόση, καθώς θα ξεκινήσει η μετάδοση του «The Big C» (καθημερινά στις 00.30) και του «Community» (01.10). Στο «The Big C» μια συγκαταβατική και καλόβολη σύζυγος, μητέρα και δασκάλα ζει απλώς σε μια μικρή πόλη. Η Κάθι είναι παντρεμένη με τον χαριτωμένο αλλά ανώριμο Πολ, έχει έναν έφηβο γιο, τον Ανταμ, αλλά προσπαθεί να υποστηρίζει και τον εκ πεποιθήσεως άστεγο αδερφό της, Σον. Ολα αυτά θα αλλάξουν όταν θα διαπιστώσει πως ο χρόνος έχει αρχίσει να μετράει αντίστροφα για την ίδια. Μαθαίνει ότι πάσχει από καρκίνο και όχι μόνο δεν την παίρνει από κάτω, αλλά αποφασίζει να ζήσει τη ζωή της, όπως ακριβώς επιθυμεί.

 

Το «Community» πάλι είναι μια… ιδιόρρυθμη κωμωδία και κάθε επεισόδιο είναι θεματικό. Παρακολουθούμε μια παρέα από «losers» σε ένα κολέγιο της κακιάς ώρας. Ο Τζεφ είναι δικηγόρος… σχεδόν. Εργάζεται σε μεγάλη εταιρεία, χωρίς όμως να έχει αναγνωρισμένο δίπλωμα. Για να μπορέσει να κρατήσει τη δουλειά του, πρέπει να πάρει το χαρτί, κι έτσι αναγκάζεται να γραφτεί σε ένα κοινοτικό πανεπιστήμιο.

 

Στις 7 Ιουλίου την πρεμιέρα της θα κάνει ακόμα μία αμερικανική καθημερινή σειρά. Πρόκειται για το «The client list» στο οποίο μια ελκυστική μητέρα δύο αξιολάτρευτων αγοριών απολαμβάνει μια ήρεμη συζυγική ζωή σε μια επαρχία του Τέξας. Οταν ο «ιδανικός» σύζυγός της αποφασίζει να την παρατήσει, η Ράιλι Παρκς αναγκάζεται να ξεκινήσει δουλειά ως μασέζ σ’ ένα συνοικιακό σπα. Σύντομα, μαθαίνει από τις έμπειρες και καλοζωισμένες συναδέλφους της πως προσφέροντας… εξτρά υπηρεσίες στους πελάτες μπορεί να βγάλει περισσότερα χρήματα…

 

Τον κύκλο των νέων σειρών ολοκληρώνει βέβαια η νέα τουρκική σαπουνόπερα «Διαμάντια και Ερωτας» που θα κάνει πρεμιέρα την ίδια μέρα, δηλαδή στις 7 Ιουλίου και θα είναι αυτή που θα δίνει το «περιβόητο» λιντ ιν στο καλοκαιρινό κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA. Πρόκειται για μια… ιστορία μυστηρίου που εκτυλίσσεται στην Κωνσταντινούπολη. Μια σειρά με αστυνομική πλοκή και αποκαλύψεις που στους πρωταγωνιστικούς ρόλους θα δούμε τους γνωστούς στους «τουρκόπληκτους» Ελληνες τηλεθεατές Engin Akyürek (από το «Φατμαγκιούλ») και Tuba Büyüküstün (από το «Ενα αστέρι γεννιέται»).

 

Το MEGA δημιούργησε και ένα microsite. Πρόκειται για το cooking site για… καλοφαγάδες – με όλες τις συνταγές που έχουν παρουσιαστεί στο κανάλι τα τελευταία χρόνια: 2.500 video συνταγές με αναλυτική εκτέλεση και υλικά, προτάσεις για μενού ημέρας, μαγειρικά tips κ.ά.

 

[email protected]

 

Scroll to top