19/06/14 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

ΥΠ.ΕΣ: «ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΑΜΕΣΩΣ ΟΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΕΣ ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΧΑΡΕΣ»

Χωρίς παράταση στην πιστοποίηση, έρχονται λουκέτα

      Pin It

Οι δημοτικές παιδικές χαρές τίθενται στο επίκεντρο της πρώτης αντιπαράθεσης μεταξύ της Κεντρικής Ενωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ) και του νέου υπουργού Εσωτερικών, Αργύρη Ντινόπουλου. Στο πλαίσιο σχετικής ημερίδας της Ελληνικής Εταιρείας Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (ΕΕΤΑΑ), ο υπουργός ανακοίνωσε πως δεν πρόκειται να δοθεί επισήμως παράταση για την πιστοποίηση των παιδικών χαρών, καλώντας τους δήμους -σε συνεργασία με το ΥΠ.ΕΣ.- να κάνουν ό,τι μπορούν έως τις 30 Ιουνίου, οπότε λήγει η προθεσμία, για να αποκτήσουν αρχικά πιστοποίηση «αυτές που χρειάζονται τις λιγότερες παρεμβάσεις» και σταδιακά οι υπόλοιπες.

 

Από πλευράς ΚΕΔΕ, η οποία -υπενθυμίζεται- είχε ζητήσει παράταση ενός έτους για την πιστοποίηση των παιδικών χαρών, ο πρόεδρος της Ενωσης, Κώστας Ασκούνης, επισήμανε ότι είναι αδύνατο να υλοποιηθεί το χρονοδιάγραμμα, λέγοντας ότι είχε ενημερωθεί εκ των προτέρων ο πρώην υπουργός, Γ. Μιχελάκης.

 

Ανησυχία επικρατεί σε αυτοδιοικητικούς, οι οποίοι τονίζουν ότι -μετά την παρέλευση της προθεσμίας της εγκυκλίου την 30ή Ιουνίου- οποιοδήποτε ατύχημα συμβεί συνεπάγεται ποινικές ευθύνες για τους υπηρεσιακούς παράγοντες, τους αιρετούς και τους προέδρους των Επιτροπών Ελέγχου και Πιστοποίησης στις Περιφερειακές Ενότητες της χώρας. Η γενική διευθύντρια Τοπικής Αυτοδιοίκησης του ΥΠ.ΕΣ. τόνισε «εάν υπάρχουν επικίνδυνες παιδικές χαρές, να κλείσουν», προσθέτοντας ότι χωρίς πιστοποίηση όλες σχεδόν οι παιδικές χαρές είναι δυνάμει επικίνδυνες.

 

Στ.Ζ.

 

Scroll to top