19/06/14 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

τετΡΑΔΙΟ

      Pin It
Του Δημήτρη Κανελλόπουλου
www.e-tetradio.gr
Ηλεκτρικά FMΣαν κάτι καλό να συμβαίνει με τα ραδιόφωνα που παίζουν ηλεκτρονική μουσική το τελευταίο διάστημα. Μία έντονη κινητικότητα παρατηρείται. Συν το γεγονός πως έχουμε και κάποιες καινούργιες αφίξεις! Οπότε αξίζει να καταγράψουμε μερικούς από τους πιο καλούς σταθμούς του είδους, αυτούς στους οποίους αξίζει να συντονιστούμε.

Klik Radio
Ο Αρης Τερζόπουλος ξανά σε δράση. Μέσω Ιnternet αυτή τη φορά, βγάζει ξανά τον πάλαι ποτέ ένδοξο ραδιοσταθμό. Και μην μπερδεύεστε, άλλο το ΚΛΙΚ του Τερζόπουλου και άλλο εκείνο του Πέτρου Κωστόπουλου. «Και έτσι γυρίζω στα γνωστά μου λημέρια» λέει ο ίδιος. «Στο ραδιόφωνο, αλλά ηλεκτρονικά αυτή τη φορά. Για να πω την αλήθεια, δεν ξέρω πώς ακριβώς προέκυψε όλο αυτό, αλλά προέκυψε. Δυο-τρία χρόνια πριν, το μόνο που σκεφτόμουν ήταν να βρω τη δύναμη να πάω από το ένα δωμάτιο στο άλλο, ούτε σκέψη γι' αυτά που συμβαίνουν τώρα».

88.6 Radio
Τώρα στήνεται, προς το παρόν δεν διαθέτει εκπομπές στο πρόγραμμά του, μόνο dj-set. Ανεβαίνει σταδιακά στις ακροαματικότητες, πιθανότατα επειδή νερώνει το dance κρασί του εγκαταλείποντας -κάπως- τη φιλοσοφία των clubs.

Best 92.6
Οι απλήρωτοι εργαζόμενοι προχωρούν σε αυτοδιαχείριση και, οσονούπω, επανέρχονται δυναμικά στα FM. Ηδη βρίσκονται σε συζητήσεις, δέχονται προτάσεις συνεργασίας από διάφορες πλευρές και αναζητούν την καλύτερη εξ αυτών προκειμένου να υλοποιήσουν τα σχέδιά τους.

Off Radio
Ενα πολύ ενδιαφέρον web radio από τη Θεσσαλονίκη, δραστήριο και εξωστρεφές. Το πιο ροκ από τα ραδιόφωνα που εξετάζουμε σήμερα. Νίκος Κομνηνός ο επικεφαλής, πρώην Republic (δείτε παρακάτω).

Republic 100.3
Δεν έχει την ορμή του παρελθόντος, παραμένει ωστόσο ένα από τα καλά ραδιόφωνα της Θεσσαλονίκης. Ο «Best του Βορρά» όπως λέγαμε παλιά, εμείς οι χαμουτζήδες…

Join Radio
Ισως το πιο καλό web radio στο είδος του στην Ελλάδα. Στημένο σε άκρως επαγγελματικά πλαίσια, Αννα Αναστασίου και Αφροδίτη Σημίτη τα μεγάλα ονόματά του, με τις πιο ψαγμένες dance μουσικές. Και με προοπτικές για το μέλλον. Ηδη κάποιοι τον θέλουν και στα FM

Εν Λευκώ 87.7
Πάντοτε εκλεκτικός στις επιλογές του, ηλεκτρονικός ως επί το πλείστον, το τελευταίο διάστημα λίγο πιο mainstream στη μουσική του πρόταση. Οταν έκλεισε ο Best στράφηκε περισσότερο προς την dance, έγινε σαφώς πιο ηλεκτρικός, το πείραμα όμως δεν πέτυχε.

Scroll to top