20/06/14 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Υποβρύχια υποβρυχίως

      Pin It

Του Πέτρου Μανταίου

 

Αξέχαστος φίλος (από αυτούς που, ενώ ήθελες, δεν πρόφτασες να γνωρίσεις περισσότερο), με αστραφτερό, αλλά σαρκαστικό, χιούμορ, έλεγε για τα προς κληρονόμους διαθέσιμα: «Φάτε τα! Σάματι δικά σας είναι; Των παιδιών σας είναι!». Ετσι και τώρα, με τη διαβόητη υπόθεση των γερμανικών υποβρυχίων, που πάνε να τη… βουλιάξουν διά… παραγραφής, με… συνταγματικά και κοινοβουλευτικά κολπάκια (έκλεισαν τη Βουλή την ίδια μέρα που πρωτοκολλούνταν στην ειδική γραμματεία του προέδρου της Βουλής η σχετική δικογραφία των εισαγγελέων διαφθοράς –προϊσταμένης και δύο επίκουρων– που περιλαμβάνει «στοιχεία για ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες» των κ. Ευάγγελου Βενιζέλου και Γιώργου Παπακωνσταντίνου -χθεσινή «Εφ.Συν.»). Τι τους νοιάζει; Σάματι δικά τους ήταν (όσα έχασε το Δημόσιο από διάφορες συμφωνίες); Των παιδιών μας ήταν!

 

Και τι τον έπιασε τον κ. Βενιζέλο να οργίζεται και να «εξαπολύει πρωτοφανή στα χρονικά επίθεση στη Δικαιοσύνη», ζητώντας από την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου να… τιμωρήσει τους υφισταμένους της εισαγγελείς, τους οποίους και «ταυτίζει με τον ΣΥΡΙΖΑ»; Μήπως τα υποβρύχια έχουν παραληφθεί και είναι εν πλω, για να έχουμε καλό ρώτημα; Για τέσσερα νέα υποβρύχια και για την αναπαλαίωση παλαιότερου έχει καταβληθεί, από το 2002, το 80% του τιμήματος (περίπου 2 δισ. ευρώ), ενώ, από τα πέντε, έχει παραληφθεί μόλις ένα!

 

Και τι θα γίνει, αν η προϊσταμένη εισαγγελέας τιμωρήσει τους προϊσταμένους της και όλη η ιστορία… βυθιστεί (όπως όλα δείχνουν!) στους… υφάλους της παραγραφής; Οι «ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες» θα απαλειφθούν ως… μηδέποτε υπάρξασες; Ή μήπως οι (οικονομικές) βλάβες που υπέστη το Δημόσιο (τα παιδιά μας, να μην ξεχνιόμαστε!) θα επανορθωθούν διά της παραγραφής, σαν με… μαγικό ραβδάκι; Τι άνθρωποι! Τους δίνεται η ευκαιρία να ξεκαθαρίσουν την κατάσταση και την υπόληψή τους, κι αυτοί… φυγομαχούν μέσα από νόμους (ο κ. Βενιζέλος εν προκειμένω) που οι ίδιοι συνέταξαν και ψήφισαν!

 

Scroll to top