Pin It

Από είκοσι τέσσερις έως και 48 ώρες «κρατήθηκε» στα συρτάρια του Κοινοβουλίου η δικογραφία για τα γερμανικά υποβρύχια, πριν πρωτοκολληθεί το τυπικό διαβιβαστικό έγγραφο από την εισαγγελία, όπως αποκάλυψε χθες το βράδυ σε επιτροπή της Βουλής ο υπουργός Δικαιοσύνης.

 

Απαντώντας στην εκπρόσωπο της αξιωματικής αντιπολίτευσης Ζωή Κωνσταντοπούλου, ο Χαρ. Αθανασίου, θέλοντας να καταδείξει το «σοβαρό ατόπημα» του ΣΥΡΙΖΑ, περιέγραψε την τυπική διαδικασία αποστολής των εγγράφων από την εισαγγελία στη Βουλή. «Παρέλαβα το πακέτο των δικογραφιών -η εισαγγελία δεν στέλνει μία μία ξεχωριστά– στις 5 Μαΐου. Η Βουλή έκλεισε στις 9 Μαΐου λόγω εκλογών και άνοιξε στις 28 ή 30. Οι δικογραφίες ήρθαν εδώ στις 2 ή στις 3 του μηνός», είπε χαρακτηριστικά.

 

● «Γιατί δεν πρωτοκολλήθηκαν τότε πριν κλείσει η Βουλή στις 4 Ιουνίου;», ρώτησε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

 

● «Αν ήξερα το περιεχόμενο της δικογραφίας και ήξερα ότι θα κλείσει η Βουλή θα την έστελνα στις 5 Μαΐου, την ίδια ημέρα που τις παρέλαβα, ώστε να δεχθεί ακόμη ένα πλήγμα αναξιοπιστίας ο ΣΥΡΙΖΑ», απάντησε ο υπουργός Δικαιοσύνης. Ο ίδιος ωστόσο λίγα λεπτά αργότερα ανασκεύασε, αφού έλαβε ένα sms στο κινητό του τηλέφωνο (!) που τον ενημέρωνε ότι προκλήθηκε σύγχυση με τις ημερομηνίες που είπε. «Αν το πρωτόκολλο λέει στις 4 Ιουνίου, τότε έτσι είναι. Εγώ επικαλέστηκα ημερομηνίες για να καταπέσει η σκευωρία…», σημείωσε ο κ. Αθανασίου. «Το γραφείο Τύπου της Ν.Δ. σάς ενημέρωσε;», αναρωτήθηκε η κ. Κωνσταντοπούλου.

 

Scroll to top