20/06/14 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Τους τραβάνε το αυτί

Η Χαριλάου Τρικούπη ανησυχεί για τη Βαβέλ των υπουργών της. Ο στενός συνεργάτης του Ευάγγ. Βενιζέλου, Παναγιώτης Ρήγας, προέβη σε προειδοποιήσεις με αποδέκτες τους «αντάρτες».
      Pin It

Του Δημήτρη Κουκλουμπέρη

 

Το αυτί στους «αντάρτες» υπουργούς του ΠΑΣΟΚ τραβά η ηγεσία της Χαριλάου Τρικούπη, βλέποντας ότι οι επικοινωνιακές διαφοροποιήσεις δεν λένε να κοπάσουν και επιτείνουν το αλαλούμ στην προσφάτως ανασχηματισθείσα δικομματική.

 

Η εσωκομματική πτυχή των «πράσινων» παραφωνιών δεν πρέπει να περνά διόλου απαρατήρητη με δεδομένες τις ανοιχτές διεργασίες στον χώρο της Κεντροαριστεράς, ενώ το πάντα πιθανό ενδεχόμενο προκήρυξης πρόωρων εκλογών εντός φθινοπώρου είναι προφανές ότι ευνοεί τον πολλαπλασιασμό της «φιλολαϊκής» ρητορικής από στελέχη του ΠΑΣΟΚ.

 

«Το λάθος μήνυμα»

 

Το γαϊτανάκι δηλώσεων για τις αλλαγές που πρέπει να γίνουν στη συμφωνία με την τρόικα, σε θέματα και τομείς αρμοδιότητας του κάθε υπουργού (π.χ. ο Ανδρέας Λοβέρδος για τους διοικητικούς υπαλλήλους στα πανεπιστήμια, ο Πάρις Κουκουλόπουλος για τις ιδιωτικοποιήσεις σε ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ και χθες ο υφυπουργός Εργασίας Βασίλης Κεγκέρογλου, ο οποίος μίλησε για τη γενικότερη ανάγκη να επανεξεταστούν όλες οι αρνητικές πτυχές των «μεταρρυθμίσεων») έκανε τον γραμματέα της Κ.Ο., Παναγιώτη Ρήγα και στενό συνεργάτη του Ευάγγελου Βενιζέλου να προβεί σε δημόσιες προειδοποιήσεις με συγκεκριμένους αποδέκτες.

 

Φωτογραφίζοντας όλα εκείνα τα υπουργικά στελέχη που παρεκκλίνουν από τη γραμμή της ευλαβικής τήρησης των συμφωνηθέντων με τους δανειστές, ο κ. Ρήγας τόνισε σε δύο ξεχωριστές ραδιοφωνικές του παρεμβάσεις ότι «δεν γίνεται κάθε υπουργός να βάζει τις δικές του προτεραιότητες» και «είναι λάθος να περνάει η κυβέρνηση το μήνυμα ότι οι υπουργοί έχουν ως διαπραγματευτές όχι την τρόικα, αλλά την εκλογική τους περιφέρεια και την επαγγελματική ομάδα που θέλουν να εκπροσωπήσουν».

 

Στο ίδιο μήκος κύματος παραδέχτηκε ότι τίποτα από όσα δημοσίως έχουν ζητήσει οι υπουργοί και υφυπουργοί της συγκυβέρνησης δεν έχουν τεθεί επίσημα προς επαναδιαπραγμάτευση, ενώ στηλιτεύοντας την «εικόνα Βαβέλ και ασυνεννοησίας» ανέφερε ότι ένα τέτοιο μήνυμα «δεν είναι σωστό».

 

Διευκρινίσεις επί των δηλώσεων Κουκουλόπουλου θέλησε να δώσει από την πλευρά του ο Δημήτρης Καρύδης, υποστηρίζοντας ότι ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης δεν πρότεινε την ακύρωση της αποκρατικοποίησης των ΕΥΔΑΠ – ΕΥΑΘ, αλλά την υλοποίησή της με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Ο γραμματέας Επικοινωνίας του ΠΑΣΟΚ συμπλήρωσε ότι «οι μεταρρυθμίσεις πρέπει να συνεχιστούν» και επιχειρώντας να ισορροπήσει, εκτίμησε ότι ο προβληματισμός που διατυπώνεται, είναι εύλογος.

 

Φιλοδοξίες της επόμενης μέρας

 

Με το βλέμμα στραμμένο στο εσωκομματικό πεδίο ήταν και το σχόλιο του υπουργού Υποδομών, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, ο οποίος δεν κρύβει τις ηγετικές του φιλοδοξίες για την επόμενη ημέρα στο ΠΑΣΟΚ, δηλώνοντας μάλιστα προ λίγων ημερών στην «Εφ. Συν.» ότι στα προσεχές συνέδριο πρέπει να συζητηθούν όλα «χωρίς ταμπού» και το ζήτημα της ηγεσίας.

 

Απαντώντας χθες σε ερώτηση για τον ενδοκυβερνητικό αναβρασμό ανέφερε με διάθεση να ενισχύσει το «μεταρρυθμιστικό» του προφίλ ότι «πρέπει να πάμε δουλεύοντας και όχι δηλώνοντας», δήλωση που ερμηνεύεται ως αιχμή προς τον εξίσου φιλόδοξο Ανδρέα Λοβέρδο.

 

Scroll to top