20/06/14 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ

      Pin It

„ Χωρίς νόημα

 

Το γεγονός ότι η Ελλάδα έχει υψηλότερους φορολογικούς συντελεστές από τον μέσο όρο της Ευρώπης, τόσο για τα νοικοκυριά όσο και για τις επιχειρήσεις, υπογραμμίζει σε κάθε ευκαιρία ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Χρ. Σταϊκούρας. Ο πολιτικός Σταϊκούρας, «απέναντι» στους τεχνοκράτες υπουργούς Οικονομικών (πρώην και νυν), τονίζει ότι από τη στιγμή που η «αφανής» οικονομία ενταχθεί στην επίσημη οικονομία και με τον τρόπο αυτό επιτευχθεί η φορολόγησή της, τότε θα δοθεί η δυνατότητα για μείωση της γενικής φορολογικής επιβάρυνσης. Μόνο που μέχρι τότε θα έχουν καταρρεύσει και τα τελευταία φορολογικά υποζύγια της χώρας και οι φοροελαφρύνσεις δεν θα έχουν κανένα νόημα.

 

Κ.ΤΣ.

 

……………………………………………

 

„ Φωτογενές πλεόνασμα

 

Πώς γίνεται να έχουμε «πρωτογενές πλεόνασμα» στα δημόσια οικονομικά και το δημόσιο ασφαλιστικό σύστημα να έχει σωρευτικό έλλειμμα 20 δισεκατομμυρίων ευρώ τα χρόνια της ύφεσης και μόνο για το 2014 να προβλέπονται ελλείμματα: για το ΙΚΑ 807,9 εκατ. ευρώ, για τον ΟΑΕΕ 462,7 εκατ. ευρώ, για τον ΟΓΑ 181,3 εκατ. ευρώ, για το ΜΤΠΥ 91,3 εκατ. ευρώ, για το ΤΠΔΥ 66,2 εκατ. ευρώ, για το (ΕΤΑΑ) ΤΣΑΥ 39,5 εκατ. ευρώ και για το ΕΤΕΑ 274 εκατ. ευρώ;

 

Δ.Τ.

 

……………………………………………

 

„ Ελληνο-κινεζικά!

 

Η μικρή ελιά (όχι του… ΠΑΣΟΚ) που βρισκόταν επάνω στο τραπέζι μέσα στο γραφείο του Βαγγέλη Μεϊμαράκη κέντρισε το ενδιαφέρον του Κινέζου πρωθυπουργό Λι Κετσιάνγκ, κατά την επίσκεψή του χθες στη Βουλή. Οπως εξήγησε, οι Κινέζοι πιστεύουν στο σημάδι ειρήνης και φιλίας που συμβολίζει και πρόσθεσε χαρακτηριστικά: «Στην Κίνα λέμε πως αν ξύσεις το δέρμα ενός Κινέζου θα φανεί ένας αρχαίος Ελληνας και αν ξύσεις το δέρμα ενός Ελληνα θα φανεί ένας αρχαίος Κινέζος». Ο πρόεδρος της Βουλής ευχαρίστησε τον Κινέζο πρωθυπουργό για την εμπιστοσύνη που δείχνει στην ελληνική οικονομία.

 

Χ.ΙΩ.

 

…………………………………………….

 

„ Δημοτικό Συμβούλιο

 

Οι καλοκαιρινές διακοπές φαίνεται πως έχουν αρχίσει για τους συμβούλους του Δήμου Αθηναίων. Λόγω έλλειψης απαρτίας, αναβλήθηκε το χθεσινό δημοτικό συμβούλιο το οποίο θα αποφάσιζε για την εφαρμογή ή μη του νόμου της «αξιολόγησης» του προσωπικού του δήμου. Τα… νεότερα, την ερχόμενη Τρίτη. Μέχρι στιγμής, εκτιμάται ότι περισσότερα από 150 δημοτικά συμβούλια, μεταξύ των 325 δήμων της χώρας, έχουν ήδη εκδώσει ψηφίσματα με τα οποία αρνούνται να εφαρμόσουν την αξιολόγηση με το νέο σύστημα της ποσόστωσης.

 

Στ.Ζ.

 

…………………………………………….

 

„ Συμπαράσταση

 

Στη συναυλία στο Θέατρο Βράχων του Βύρωνα, χθες, ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου αναφέρθηκε στην απόφαση για τη λειτουργία φυλακών υψίστης ασφαλείας. Κάλεσε μάλιστα από τη σκηνή τους «Χαΐνηδες» και τους «Deus ex machina» αλλά και όλους όσοι εναντιώνονται στο νομοσχέδιο να δώσουν μια μεγάλη συναυλία, θυμίζοντας πόσο εύκολα μαζεύτηκε ο κόσμος στις Σκουριές και πώς αντίστοιχα θα μπορούσε να γίνει αυτό ως κίνηση αλληλεγγύης στους κρατούμενους.

 

Α.Ψ.

 

…………………………………………….

 

„ Εκπαιδευτικά ταξίδια

 

Τα προβλήματα που υπάρχουν στα εκπαιδευτικά ταξίδια των σπουδαστών των Ακαδημιών Εμπορικού Ναυτικού (ΑΕΝ) και τις διακρίσεις που γίνονται κατά των γυναικών, επισημαίνει σε ερώτησή της προς τον υπουργό Ναυτιλίας η βουλευτής Πειραιά της ΔΗΜΑΡ Μαρία Ρεπούση. Η βουλευτής ερωτά εάν τηρείται από τους εφοπλιστές η υποχρέωση του άρθρου 21 του νόμου 4150/13 για κάθε θαλάσσια εκπαιδευτική περίοδο, εάν υπάρχουν μηχανισμοί ελέγχου στο ΥΝΑ για την εφαρμογή του νόμου και εάν έχουν επιβληθεί πρόστιμα και σε ποιες εταιρείες που δεν υλοποιούν τις διατάξεις του νόμου; Ο υπουργός, πάντως, έχει δηλώσει ότι 400 σπουδαστές δεν βρίσκουν πλοίο για το δεύτερο μπάρκο τους.

 

ΧΡ.ΠΑΠ.

 

…………………………………………….

 

„ Συνεργασία

 

Σε γάμο καταλήγει τελικά το «φλερτ» ανάμεσα στον Πάνο Καμμένο και τον Νίκο Νικολόπουλο, στο πλαίσιο του «πατριωτικού μετώπου» που φιλοδοξεί να οικοδομήσει ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων. Χθες συνήλθαν τα όργανα του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος και στη συνέχεια ο πρόεδρός του ανακοίνωσε ότι επικύρωσαν τη συνεργασία. Την Τρίτη ο κ. Νικολόπουλος είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Π. Καμμένο, κατά την οποία συζητήθηκαν θέματα που αφορούν την επικείμενη συνεργασία τους, η οποία θα επισφραγιστεί και επίσημα την επόμενη εβδομάδα.

 

Τ.Τ.

 

…………………………………………….

 

„ Υποβρύχιοι σύντεκνοι

 

Υποβρυχίως έκλεισαν τη Βουλή για να μη γίνει η σύγκρουση των υποβρυχίων με τους πολιτικούς υφάλους. Υποβρυχίως θέλουν να αποδράσουν οι κ. Βενιζέλος και Παπακωνσταντίνου. Υποβρυχίως, αλλά όχι αδιαβρόχως πλέον, θα κινείται ο λαλίστατος επί παντός επιστητού και φλύαρος για όλα κ. Βενιζέλος, μετά την παρέμβαση της Ελληνικής Δικαιοσύνης, η οποία θέλει να αποκαλύψει τους υποβρύχιους συντέκνους των υποβρυχίων. Υποβρύχιοι ύφαλοι αποκαλύφθηκαν, οι σκόπελοι είναι ορατοί.

 

Παν.Γεωργ.

 

…………………………………………….

 

„ Ευρωομάδα Αριστεράς

 

Ο Δημήτρης Παπαδημούλης από τον ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να είναι τα επόμενα δυόμισι χρόνια αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, μετά την απόφαση που έλαβε η Ευρωομάδα της Αριστεράς (GUE/NGL). Η ευρωομάδα είναι πλέον 4η δύναμη με 52 ευρωβουλευτές στο σώμα, οπότε, βάσει της σχετικής συμφωνίας ανάμεσα στις ευρωομάδες για την κατανομή των 14 αντιπροέδρων, η Αριστερά θα εκλέξει αντιπρόεδρο. Η Ευρωομάδα της Αριστεράς είναι «μοιρασμένη» σε 26 άνδρες και 26 γυναίκες και εξέλεξε ξανά πρόεδρό της την Γκάμπι Τσίμερ. Αντιπρόεδροι εξελέγησαν οι Μαλίν Μπγιορκ από τη Σουηδική Αριστερά, Νεοκλής Συλικιώτης από το ΑΚΕΛ και Πατρίκ Λε Ιαρίκ από το γαλλικό Μέτωπο της Αριστεράς.

 

Ν.ΣΒ.

 

…………………………………………….

 

„ Αρση εγγύησης

 

Σε άρση της εγγύησης, ύψους ενός εκατομμυρίου ευρώ, που είχε επιβληθεί στον πρώην υπουργό και βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Μιχάλη Καρχιμάκη προχώρησε ο ανακριτής Βασίλειος Φούκας. Ο Μιχ. Καρχιμάκης αντιμετωπίζει κακουργηματικές κατηγορίες για ηθική αυτουργία σε παραβίαση απορρήτων της Πολιτείας σε βαθμό κακουργήματος. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, έπαιρνε από υπαλλήλους της ΕΥΠ αντίγραφα των απόρρητων «αναφορών κατάστασης ασφαλείας – εκτίμησης απειλής» που συντάσσονταν κάθε μήνα, τα ημερήσια δελτία ενημέρωσης και άλλα έγγραφα που απευθύνονταν προς τον πρωθυπουργό και τους υπουργούς Εξωτερικών, Δημόσιας Τάξης και Αμυνας! Ισχύει, όμως, ο όρος της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.

 

Μαρ.Δ.

 

……………………………………………

 

Ο διαρκής εκβιασμός

 

«Ενα φάντασμα πλανιέται πάνω από την προεκλογική Ελλάδα. Το φάντασμα μιας (υποτιθέμενης) κασέτας ή μιας (υποτιθέμενης) πληροφορίας ή μιας (υποτιθέμενης) καταγγελίας, σύμφωνα με την οποία κάποιοι πολιτικοί εμπλέκονται σε ροζ ιστορίες που διερευνά ο γνωστός τηλε-εισαγγελέας (…) Δεν ξέρω αν έχουμε όλοι απόλυτη συναίσθηση για το πού μπορεί να οδηγήσει αυτός ο δρόμος την κοινωνία μας. Σήμερα είναι ο Κορκολής, ο Κόκοτας ή η Βίσση – καλλιτέχνες, σου λέει ο άλλος, άρα ελαφρών ηθών, ας το γλεντήσουμε. Ακολουθούν οι πολιτικοί, οι δημοσιογράφοι, οι διανοούμενοι, δεν ξέρω κι εγώ ποιος άλλος. Η κοινωνία περιέρχεται σε κατάσταση ομηρίας, γίνεται θύμα ενός διαρκούς εκβιασμού. Απειλούνται όλοι αυτοί που τυγχάνει να μην τους γουστάρει ένας τύπος στην τηλεόραση. Και ο εκβιαστής κυκλοφορεί ακόμα ελευθέρως». (Γιάννης Πρετεντέρης στο «ΒΗΜΑ», 18/2/2000). Εκλογές 2014… και ο εκβιαστής κυκλοφορεί ακόμα ελευθέρως!

 

Α.Ψ.

 

Scroll to top