13/06/14 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ

      Pin It

Χάρισμά σας!

Ευχαριστούμε, αλλά δεν θα τα πάρουμε… Ηχηρή η απάντηση της πορτογαλικής κυβέρνησης προς την τρόικα των διεθνών πιστωτών, που όπως όλα τα «βαμπίρ» ρουφούν το αίμα του κόσμου δανείζοντας με τους γνωστούς δυσβάσταχτους όρους. Μετά την πρόσφατη απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου της Πορτογαλίας να μην εγκρίνει σειρά νέων μέτρων λιτότητας -που προέβλεπε το Μνημόνιο-, η τρόικα απαίτησε από τη Λισαβόνα ισοδύναμα μέτρα προκειμένου να απελευθερώσει την τελευταία δόση του προγράμματος, ύψους 2,6 δισ. ευρώ. Η συντηρητική κυβέρνηση της Λισαβόνας, αφού μέτρησε τα συν και τα πλην, απάντησε χθες μέσω της υπουργού Οικονομικών Μαρία Λουίς Αλμπουκέρκε ότι «δεν είναι ώρα για υποκατάστατα» και ότι δεν θα λάβει την τελευταία δόση του προγράμματος…

Μπ.Μιχ.

………………………………………….

Εξέταση…

Διατάχθηκε ΕΔΕ και θα αναζητηθεί ο αστυνομικός που χτύπησε την καθαρίστρια του υπουργείου Οικονομικών, ανέφεραν χθες στελέχη του Δημόσιας Τάξης. Ελπίζουμε ότι η έρευνα δεν θα έχει την ίδια κατάληξη με την υπόθεση του δημοσιογράφου Μανώλη Κυπραίου που κάλυπτε το συλλαλητήριο της 15ης Ιουνίου 2011 κι έχασε την ακοή του από χειροβομβίδα κρότου-λάμψης που εκτόξευσε εναντίον του άνδρας των ΜΑΤ. Ούτε με εκείνη του αστυνομικού συντάκτη Θεοδόση Πάνου που ενώ κάλυπτε για τον «ΑΝΤ1 FM» το φοιτητικό συλλαλητήριο της 6ης Ιουνίου 2006 άνδρας των ΜΑΤ τον χτύπησε στο κεφάλι με το κράνος του και τον έστειλε στo νοσοκομείο. Παρ’ όλο που οι δυνάμεις της αστυνομίας ήταν γνωστές, σε καμιά δεν βρέθηκε ο ένοχος.

M.I.T.

………………………………………..

Επιστολή

Ο Χάνες Σβόμποντα δεν ξέχασε τον Φώτη Κουβέλη επειδή η ΔΗΜΑΡ δεν έφερε καλό αποτέλεσμα στις ευρωεκλογές. Αποδεικνύοντας ότι οι δεσμοί που αναπτύχθηκαν μεταξύ τους ήταν ισχυροί και δεν είχαν μόνο πρόσκαιρο προεκλογικό χαρακτήρα, ο απερχόμενος επικεφαλής της ευρωομάδας των Σοσιαλδημοκραστών έστειλε επιστολή στον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ, με την οποία εκφράζει την τιμή του για τον κοινό τους αγώνα, αλλά και τη βεβαιότητά του ότι στο μέλλον θα έχουν τη δυνατότητα να δώσουν νέες μάχες για μια Ευρώπη περισσότερο προοδευτική και κοινωνικά δίκαιη.

Δ.Κ.

…………………………………………

«Ατόπημα»

Η επιστολή του υπουργού Ναυτιλίας Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη προς την Ενωση Ελλήνων Εφοπλιστών (ΕΕΕ), με την οποία ανάβει το πράσινο φως για ατομικές συμβάσεις εργασίας στα ποντοπόρα πλοία, εξακολουθεί να προκαλεί την οργή των ναυτεργατικών σωματείων. Χθες η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ) έστειλε επιστολή στον υπουργό Ναυτιλίας με την οποία του εξηγεί ότι έπεσε σε «ατόπημα», καθώς αγνόησε όλες τις υφιστάμενες διατάξεις και υποχρεωτικές ρυθμίσεις και τον ενημέρωσε ότι η διοίκηση της Ομοσπονδίας αποφάσισε ομόφωνα να καταγγείλει τις ενέργειές του στις διεθνείς οργανώσεις και να ζητήσει τη συνδρομή τους.

ΧΡ.ΠΑΠ.

………………………………………….

Προσδοκίες

Οι προσδοκίες μου για τον ιατρό, υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη (!), Βασίλη Κικίλια, αποδείχθηκαν πολύ υψηλές. Ξέχασε τον όρκο που έδωσε στον Ιπποκράτη και τα ΜΑΤ ξυλοφόρτωσαν τις απολυμένες καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών αλλά και φωτορεπόρτερ. Το κράτος έδωσε ισχυρό ράπισμα στα «κακοποιά» στοιχεία που διαταράσσουν την «κοινωνική ειρήνη» και χαλούν το προεκλογικό κλίμα. Οι πληροφορίες ότι ο ιατρός υπουργός επισκέφθηκε τους τραυματίες και τους ευχήθηκε περαστικά δεν έχουν επιβεβαιωθεί.

Αρτ.

………………………………………..

Great Pretender

Ο Γ. Πρετεντέρης θρηνεί την απώλεια από το κυβερνητικό σχήμα του υπουργού Υγείας Αδώνιδος Γεωργιάδη, χθες στα «Νέα»: «Τίμησε όσο λίγοι την εμπιστοσύνη που του έδειξε ο πρωθυπουργός. Εργάστηκε σκληρά, συγκρούστηκε με συνδικαλιστές και συμφέροντα, έδωσε μάχες, είχε αποτελέσματα, δεν κρύφτηκε ποτέ στα εύκολα ή στα δύσκολα…». Φανταστείτε τι πρόκειται να γράψει όταν έρθει η ώρα της αποπομπής του… συμπαρουσιαστή της εκπομπής του στο MEGA, νέου υπουργού Υγείας, Μάκη Βορίδη.

Δ.Τ.

………………………………………….

Αυταρχισμός

«Η περιπέτεια των καθαριστριών του υπουργείου Οικονομικών αναδεικνύει την άτεγκτη αντίληψη με την οποία η κυβέρνηση αντιμετωπίζει τα αιτήματα μιας χαμηλά αμειβόμενης κατηγορίας εργαζομένων», τονίζει η ΔΗΜΑΡ σε ανακοίνωσή της, παίρνοντας ξεκάθαρα θέση υπέρ τους και επικρίνοντας με σφοδρό τρόπο τις κυβερνητικές πρακτικές. «Το γεγονός ότι οι απολυμένες καθαρίστριες, διεκδικώντας την επαναπρόσληψή τους, βρίσκονται σε καθημερινή βάση αντιμέτωπες με τον αυταρχισμό των ΜΑΤ, πιστοποιεί πώς αντιλαμβάνονται οι κυβερνώντες την αγωνία των πολιτών για μία θέση εργασίας», συμπληρώνει η Αγίου Κωνσταντίνου.

Δ.Κ.

…………………………………………

Αλληλεγγύη

Συναυλία αλληλεγγύης στους κρατούμενους μετανάστες οι οποίοι είχαν συλληφθεί κατά την επιδρομή της αστυνομίας στην ΑΣΟΕΕ το πρωί της 8ης Απριλίου οργανώνεται το Σάββατο 14 Ιουνίου στις 8 μ.μ. στο Στέκι Μεταναστών (παίζουν οι RadioSol,TE PAVARURIT, Mc Yinka και 307 Jam Squad). Το πιο σημαντικό ραντεβού είναι της Τετάρτης 25 Ιουνίου, στα δικαστήρια της Ευελπίδων, όπου αναμένεται να πραγματοποιηθεί η δίκη μετά από δύο αναβολές.

Κ.Ζαφ.

………………………………………….

Ασχολίαστο!

Πρωτοσέλιδο της δεξιάς φιλοκυβερνητικής εφημερίδας «Δημοκρατία»: «Ριφιφί στην Τράπεζα της Ελλάδος! Ο Στουρνάρας διοικητής με βασιλικές αποδοχές και προνόμια. Θέλει και έναν δικό του υποδιοικητή ο λαίμαργος Βενιζέλος. Διορίζει ως αντ’ αυτού την πολυσυζητημένη Αναστασία Σακελλαρίου του ΤΧΣ».

Δ.Τ.

………………………………………….

Για τον Αλέξανδρο Παπάγο

Υπήρξαν διαμαρτυρίες για την αναφορά στον «στρατάρχη Παπάγο». «Δεν επιτρέπεται να αναφέρεται στην “Εφ.Συν.” ως στρατάρχης ο άκαπνος Παπάγος», είπαν. Το ίδιο υποστήριξαν ορισμένοι συνάδελφοι («βαθμός στρατάρχη δεν υπάρχει, ούτε υπήρχε»). Το ακριβές είναι, όμως, ότι ο Παπάγος είχε τον τίτλο του στρατάρχη (τον είχε απονείμει ο βασιλιάς Παύλος τον Οκτώβριο του 1949). Και δεν ήταν «άκαπνος». Συμμετείχε στους Βαλκανικούς πολέμους ως υπίλαρχος και πήρε μέρος στις επιχειρήσεις για την κατάληψη των Ιωαννίνων. Συμμετείχε στη Μικρασιατική Εκστρατεία, ως επιτελάρχης, σε μονάδες του Ιππικού. Και παρέμεινε έως την κατάρρευση του μετώπου. Αποστρατεύθηκε μετά το κίνημα Πλαστήρα, επανήλθε το 1926 και διοίκησε, ως αντιστράτηγος, σημαντικές μονάδες του Ελληνικού Στρατού. Με την κήρυξη του ελληνοϊταλικού πολέμου ανέλαβε αρχιστράτηγος. Στις 23 Απριλίου 1941 παραιτήθηκε, επικρίνοντας τον δωσίλογο στρατηγό Τσολάκογλου.

Ν.Γ.

…………………………………………

Τουρισμός

Μια ενδιαφέρουσα συνομιλία έγινε το πρωί στον «Βήμα FM», στην οποία ο κ. Ανδρεάδης από τον ΣΕΤΕ (Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων), στο πλαίσιο της δικαιολόγησης των μικρών αλλά όχι υπέρογκων αυξήσεων, είπε ότι το ποσοστό των μονάδων τού all inclusive (όπου όλες οι δραστηριότητες γίνονται μέσα στη μονάδα) στην Ελλάδα είναι 20%, όταν ο μέσος όρος της Ευρώπης είναι 16%. Αν γίνουν οι μισές από τις εκατοντάδες αντίστοιχες μονάδες που προβλέπονται στις φαραωνικές επενδύσεις με μεσίτη το ΤΑΙΠΕΔ, το ποσοστό μπορεί και να διπλασιαστεί. Αυτό θα σημάνει και το οικονομικό τέλος των περιοχών όπου θα γίνουν αυτές οι μονάδες κι όταν αυτό γίνει κατανοητό από τους κατοίκους που αποζητούν τέτοια «ανάπτυξη», θα είναι πολύ αργά!

Α.Ψ.

…………………………………………

Α΄Θερινό

Με αναλογία εδρών 51 έναντι 49, μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης, ξεκινά τις εργασίες του το Α’ Θερινό Τμήμα της Βουλής. Στην πραγματικότητα η κυβέρνηση έχει ένα επιπλέον κοινοβουλευτικό «μαξιλάρι ασφαλείας», καθώς με δύο βουλευτές της Χρυσής Αυγής, που εντάχθηκαν στο Θερινό Τμήμα, να βρίσκονται στη φυλακή (Χρ. Παππάς, Γ. Γερμενής), τα νομοσχέδια θα περνούν ακόμη και με 48 ψήφους. Στους 42 βουλευτές της Ν.Δ. βρίσκονται μεταξύ άλλων αρκετοί πρώην υπουργοί (Π. Παναγιωτόπουλος, Κ. Τζαβάρας, Μ. Χαρακόπουλος, Θ. Καράογλου, Στ. Καλαφάτης κ.ά.), αρκετοί μη υπουργοποιηθέντες, αλλά και οι συχνά «διαμαρτυρόμενοι» Δ. Τζαμτζής και Γ. Βλάχος. Μεταξύ των εννιά βουλευτών του ΠΑΣΟΚ εντοπίζονται οι Θ. Μωραΐτης, Δημ. Κρεμαστινός και Φ. Σαχινίδης.

Χ.ΙΩ.

Scroll to top