20/06/14 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

ΜΑΝΩΛΑΔΑ - ΔΙΚΗ

«Συγκρούσεις» εντός και εκτός αίθουσας

      Pin It

Την ερχόμενη Τρίτη ή Πέμπτη θα συνεχιστεί στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Πάτρας η δίκη των τεσσάρων κατηγορουμένων για την επίθεση με πυροβολισμούς εναντίον των μεταναστών-εργατών γης στην Μανωλάδα. Χθες τα αίματα άναψαν, όταν οι δικηγόροι της πολιτικής αγωγής υπέβαλαν αίτημα εξαίρεσης της προέδρου του δικαστηρίου, υποστηρίζοντας πως τηρεί μεροληπτική στάση κατά τη διαδικασία και πως δεν εξετάζει την υπόθεση «αντικειμενικά».

 

Το αίτημα αυτό έφερε αναστάτωση στο δικαστήριο, ενώ είχαν προηγηθεί και συνεχόμενες διακοπές της προέδρου σε ερωτήσεις της εισαγγελέως, την ώρα που εξεταζόταν μάρτυρας κατηγορίας. Σε συνεδρίαση που ακολούθησε απ’ το τριμελές συμβούλιο των Δικαστηρίων αποφασίστηκε η δίκη να συνεχιστεί με την ίδια πρόεδρο και να απορριφθεί το αίτημα των συνηγόρων της πολιτικής αγωγής, το οποίο και χαρακτηρίστηκε ως «αόριστο και γενικόλογο».

 

Την ίδια ώρα, ωστόσο, σημειώθηκαν και μικροεπεισόδια εκτός δικαστηρίου, καθώς -σύμφωνα με καταγγελίες μελών της ΚΕΕΡΦΑ- Μπανγκλαντεσιανοί μετανάστες που βρίσκονταν έξω από το δικαστικό μέγαρο, σε ένδειξη συμπαράστασης, ελέγχθηκαν από την Αστυνομία και κάποιοι εξ αυτών οδηγήθηκαν στην Αστυνομική Διεύθυνση της Πάτρας για περαιτέρω έλεγχο. Από την πλευρά της, η ΚΕΕΡΦΑ καταγγέλλει σωρεία απειλών εις βάρος των μαρτύρων, αλλά και των μεταναστών που τους συμπαρίστανται στη δίκη.

 

Δ.Τερζ.

 

Scroll to top