20/06/14 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

ΕΞΩΔΙΚΟ ΓΙΑ ΜΕΙΩΣΕΙΣ

Τα έκανε θάλασσα η κυβέρνηση, σπεύδουν οι λιμενικοί

      Pin It

Εξώδικο προς τους υπουργούς Οικονομικών και Ναυτιλίας απέστειλε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Προσωπικού Λιμενικού Σώματος (ΠΟΕΛΣ), ζητώντας την «άμεση και πλήρη συμμόρφωση της ελληνικής κυβέρνησης» στη δικαστική απόφαση του ΣτΕ, με την οποία κρίθηκε αντισυνταγματική η μείωση των αποδοχών των ενστόλων από τον Αύγουστο του 2012.

 

Οι λιμενικοί καλούν τους δύο υπουργούς να προβούν άμεσα σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες έτσι ώστε να επιστραφεί σε κάθε ένα από τα στελέχη του Σώματος για το χρονικό διάστημα 1/8/2012 έως και σήμερα η διαφορά των αποδοχών που προκύπτει από την «παράνομη εφαρμογή των διατάξεων των περιπτώσεων 31-33 και 37 της υποπαραγράφου Γ1 της παραγράφου Γ του άρθρου 1ου του ν. 4093/2012».

 

Ζητούν επίσης την άμεση επαναφορά από 1/8/2014 στο μισθολόγιο που ίσχυε για το προσωπικό του Λιμενικού Σώματος πριν από την ψήφιση και τη θέση σε ισχύ των συγκεκριμένων «αντισυνταγματικών και ανίσχυρων διατάξεων». Τέλος, σημειώνουν ότι επιφυλάσσονται για την άσκηση κάθε νομίμου δικαιώματός τους, προκειμένου να διασφαλιστούν οι ίδιοι, αλλά και να διαφυλαχθεί η συνταγματική τάξη.

 

ΧΡ.ΠΑΠ.

 

Scroll to top