20/06/14 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Απόνερα …εντός συνόρων

      Pin It

Αφιέρωμα στη μουσική

 

Παγκόσμια Ημέρα της Μουσικής αύριο και η ΝΕΡΙΤ θα μεταδώσει (Ν ΕΝΑ, 13.15) την καθιερωμένη θερινή συναυλία της Φιλαρμονικής Ορχήστρας της Βιέννης, που δόθηκε φέτος στις 29 Μαΐου στους κήπους του ανακτόρου Schönbrunn της αυστριακής πρωτεύουσας. Υπό τη διεύθυνση του Christoph Eschenbach και με σολίστ τον διεθνούς φήμης Κινέζο πιανίστα Lang Lang, η Φιλαρμονική της Βιέννης παρουσίασε ένα πρόγραμμα με έργα H. Berlioz, W.A. Mozart, R.Strauss και F. Liszt. Τη συναυλία σχολιάζει η Μαρία Κοπανά. Καθ' όλη τη διάρκεια της ιστορίας του, το Schönbrunn ήταν ένας χώρος όπου διοργανώνονταν σημαντικά γεγονότα. Κατά τη διάρκεια της βασιλείας της Μαρίας Θηρεσίας και του συζύγου της Φραγκίσκου Ιωσήφ, γίνονταν μουσικές γιορτές στους κήπους, ενώ η στρατιωτική μπάντα έπαιζε σε σταθερή βάση. Ακόμα κι ο Μότσαρτ είχε δώσει συναυλία ως παιδί, ενώ εκεί παρουσίασε και την πρεμιέρα της όπεράς του «Ο ιμπρεσάριος». Η θερινή συναυλία του Schönbrunn είναι μία παραγωγή της αυστριακής κρατικής ραδιοφωνίας – τηλεόρασης και μεταδίδεται σε περισσότερες από 70 χώρες σε ολόκληρο τον κόσμο.

 

…………………………………….

 

Πρεμιέρες του Ιουλίου

 

Με κινηματογραφικές ταινίες σε πρώτη προβολή εφοδιάζει η ψηφιακή πλατφόρμα της NOVA τα κανάλια της τον Ιούλιο. Ο Σούπερμαν επιστρέφει στη Nova με τον Χένρι Καβίλ στον πρωταγωνιστικό ρόλο του «Man of Steel», ενώ η δράση συνεχίζεται με διάσημους πρωταγωνιστές του Hollywood, όπως οι Τζάστιν Τίμπερλεϊκ και Μπεν Αφλεκ στην ταινία «Runner Runner: Το απόλυτο παιχνίδι». Επιστρέφει και το «The Hangover Part III», με τη γνωστή παλιοπαρέα των Ζακ Γαλυφιανάκης, Μπράντλεϊ Κούπερ, Εντ Χελμς και Τζάστιν Μπάρθα. Ο Τζόζεφ Γκόρντον Λέβιτ υπογράφει, σκηνοθετεί και πρωταγωνιστεί στην αισθηματική κωμωδία «Δον Ζουάν», έχοντας απέναντί του την πάντα γοητευτική Σκάρλετ Γιόχανσον. Ενώ Πιρς Μπρόσναν και Τρίνε Ντίρχολμ πρωταγωνιστούν στο «Ερωτας είναι…». Τα κανάλια της NOVA θα μεταδώσουν και ταινίες βασισμένες σε αληθινές ιστορίες όπως: «Jobs» με τον Αστον Κούτσερ, «Captain Phillips» με τον Τομ Χανκς κ.ά. Η ψηφιακή συνδρομητική πλατφόρμα θα μεταδώσει και το «Λίντα Λάβλεϊς: Το βαθύ λαρύγγι» κ.ά.

 

………………………………………………….

 

Νέο «σαπούνι» από τον ALPHA

 

Με άλλη μια σαπουνόπερα σχεδιάζουν τα στελέχη του ALPHA να εφοδιάσουν το καλοκαιρινό πρόγραμμα του καναλιού. Πρόκειται για το «Γλυκιά, πικρή αγάπη (Dulce Amargo)», με τέσσερα ζευγάρια κοντά στα τριάντα και ισάριθμες ιστορίες αγάπης γεμάτες συγκρούσεις και ανατροπές, έρωτα, πάθος, ψέματα, ζήλια και αξεπέραστη ματαιοδοξία. Η ιστορία της Μαριάνα και του Νικολάς, της Μπάρμπαρα και του Χουάν Ανχελ, της Καμίλα και του Χέκτορ, της Σοφία, του Ρουμπέν και… της Κριστίνα. Το συγκεκριμένο «σαπούνι» προέρχεται από τη Βενεζουέλα και θα μεταδίδεται από τις 7 Ιουλίου και κάθε μέρα στις 13.00 με πρωταγωνιστές τούς: Σκάρλετ Ορτιζ, Ερικ Χέιζερ, Φερνάντο Νοριέγα, Ροξάνα Ντίαζ, Χουάν Κάρλος Γκαρσία, Τζούλιετ Λίμα, Αλεχάντρα Αμπρόσι κ.ά.

 

Scroll to top