Pin It

Η διαμαρτυρία ενός μικροομολογιούχου χάλασε την… ωραία ατμόσφαιρα της ημερίδας για την τραπεζική ενοποίηση, που πραγματοποιήθηκε χθες στο Μέγαρο Μουσικής.

 

Ο πολίτης, που εμπιστεύτηκε το Ελληνικό Δημόσιο και έχασε όπως χιλιάδες άλλοι τις οικονομίες του λόγω του PSI, ζήτησε από τον πρώην πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο, που βρισκόταν εκείνη την ώρα στο βήμα, να του πει τι θα γίνει με τις απώλειες που έχει υποστεί.

 

Απάντηση στην ερώτηση του μικροομολογιούχου δεν δόθηκε. Πάντως, ο Λ. Παπαδήμος υποστήριξε ότι «έχουμε αφήσει πίσω τα χειρότερα από την κρίση χρέους και των τραπεζών της ευρωζώνης».

 

Για την επίλυση της ευρωπαϊκής κρίσης, ο πρώην πρωθυπουργός σημείωσε ότι είναι πολύ σημαντική η ολοκλήρωση της τραπεζικής ενοποίησης. Ο νέος διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος, Γιάννης Στουρνάρας, αναφέρθηκε στις θετικές συνέπειες που θα έχει στη λειτουργία του ευρωπαϊκού χρηματοπιστωτικού συστήματος η τραπεζική ένωση.

 

Ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Βιτόρ Κονστάνσιο, αναφέρθηκε στην πρόθεση της ΕΚΤ να επιστρατεύσει νέα μη συμβατικά εργαλεία (π.χ. εκτεταμένο πρόγραμμα αγοράς στοιχείων ενεργητικού), αν η ευρωζώνη βρεθεί πιο κοντά σε μια παρατεταμένη περίοδο χαμηλού πληθωρισμού, αν και μια τέτοια περίπτωση είναι μικρή, αλλά όχι ευκαταφρόνητη.

 

Οσο για τον γνωστό μας πλέον πρόεδρο του γερμανικού οικονομικού ινστιτούτου Ifo, Χανς-Βέρνερ Ζιν, επανέλαβε την πάγια θέση του για προσωρινή έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη.

 

• Η Eurobank προχώρησε σε έκδοση ομολόγου κυρίου χρέους ύψους 500 εκατ. ευρώ στις διεθνείς αγορές για την άντληση μεσοπρόθεσμης ρευστότητας. Το ομόλογο είναι σταθερού επιτοκίου, τετραετούς διάρκειας και φέρει ετήσιο τοκομερίδιο 4,25%. Η τιμή έκδοσης του ομολόγου ορίστηκε στο 99,55.

 

Scroll to top