22/06/14 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ

      Pin It

Θερμό καλοκαίρι

 

Πολιτική πρωτοβουλία που θα προκαλέσει σάλο σχεδιάζουν στελέχη, πρώην βουλευτές και υπουργοί του ΠΑΣΟΚ, που διαφωνούν με τον Ευάγγελο Βενιζέλο και την προσκόλληση «άνευ σαφών όρων» στην κυβέρνηση Σαμαρά-Ν.Δ. Η πρωτοβουλία βρίσκεται στο στάδιο της συγκέντρωσης υπογραφών και οι εμπνευστές της φιλοδοξούν να λάβει μαζικά χαρακτηριστικά. Για τον σκοπό αυτό, δεν περιορίζονται σε μέλη της Κεντρικής Επιτροπής ή σε κομματικούς παράγοντες, αλλά απευθύνονται και σε κοινωνικούς φορείς και εκπροσώπους συνδικάτων και μαζικών χώρων, οι οποίοι αντιτίθενται με τη λογική της «ουράς της Δεξιάς». Αλλο ένα θερμό καλοκαίρι αναμένει τον αρχηγό της Χαριλάου Τρικούπη.

 

Δ.Κ.

 

…………………………………………………………….

 

„Αθώωση!

 

Αθωώθηκαν από το Τριμελές Εφετείο Χανίων οι δεκαέξι καθηγητές του Πανεπιστημίου Κρήτης για την υπόθεση της διαχείρισης πόρων του ιδρύματος. Ανάμεσά τους ο βουλευτής Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ Γ. Σταθάκης, ο οποίος είχε γίνει στόχος διαφόρων δημοσιευμάτων με τα οποία επιχειρούνταν η προσβολή της πολιτικής του αξιοπιστίας. Το οριστικό τέλος της υπόθεσης, που ταλάνισε επί μια δεκαετία το πανεπιστημιακό ίδρυμα, αποτελεί δικαίωση της πανεπιστημιακής κοινότητας και ειδικά ενός ιδρύματος που με ελάχιστα μέσα συγκαταλέγεται στη λίστα των 300 διεθνών πανεπιστημίων με τις καλύτερες επιδόσεις.

 

Φ.Π.

 

…………………………………………………………………

 

„Βιογραφικά

 

Μόνο «short» (μικρή) δεν είναι η λίστα των υποψηφίων για τη θέση του Χάρη Θεοχάρη στη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων. Πληροφορίες αναφέρουν ότι τα βιογραφικά που έχουν υποβληθεί στο opengov ξεπερνούν τα 200, εκ των οποίων τα περισσότερα αφορούν στελέχη του ΠΑΣΟΚ. Οι «κακές γλώσσες» λένε ότι προσωπικά ο πρόεδρος Ευάγγελος Βενιζέλος πίεσε αρκετούς να συμπληρώσουν την αίτηση για τη θέση. Μένει να δούμε τον «εκλεκτό» και αν θα τηρηθούν οι κανόνες διαφάνειας και τα αυστηρά κριτήρια που ζητούν οι Βρυξέλλες.

 

Κ.ΤΣ.

 

………………………………………………………………..

 

„«Ανοιχτή Πόλη»

 

Τα μέλη και τους φίλους της στην Αθήνα προσκαλεί η «Ανοιχτή Πόλη» σε μια διήμερη συνάντηση απολογισμού της προεκλογικής περιόδου και προγραμματισμού του έργου του επόμενου διαστήματος. Η Ολομέλεια της δημοτικής κίνησης θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 28 Ιούνη, στις 17.30, στον κινηματογράφο «Τριανόν» (Κοδριγκτώνος 21 & Πατησίων 101), όπου θα μιλήσει ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης. Θα ακολουθήσουν τοποθετήσεις και συζήτηση. Την επόμενη ημέρα, στις 11.30, στα γραφεία που βρίσκονται Λεωνίδου 16 & Κολωνού στο Μεταξουργείο, θα πραγματοποιηθούν οι πρώτες συσκέψεις των θεματικών ομάδων εργασίας της παράταξης.

 

Στ.Ζ.

 

………………………………………………………………

 

„«Μια κουβέντα με τον Γλέζο»

 

«Μια κουβέντα με τον Γλέζο» θα έχει την Τετάρτη 25 Ιουνίου στο Polis Art Cafe στο αίθριο της Στοάς του Βιβλίου ο Αλέξης Τσίπρας. Ο λόγος για την παρουσίαση του βιβλίου της νεοεκλεγείσας περιφερειάρχη Αττικής Ρένας Δούρου, το οποίο αποτελεί τη βιογραφία της εμβληματικής προσωπικότητας της Αριστεράς, του ευρωβουλευτή Μανώλη Γλέζου. Είναι το ίδιο βιβλίο από το οποίο, λίγο πριν από τις ευρωεκλογές, διάφοροι «καλοθελητές» είχαν απομονώσει επιλεκτικά φράσεις του Μαν. Γλέζου και τον εμφάνιζαν σε «ρήξη» με τον ΣΥΡΙΖΑ. Ευκαιρία λοιπόν να δοθούν οι κατάλληλες απαντήσεις.

 

Φ.Π.

 

………………………………………………………………

 

„Υποδοχή

 

Σήμερα θα συναντηθούν στο Ηράκλειο ο Κινέζος πρωθυπουργός, Λι Κετσιάνγκ, και ο Ελληνας ομόλογός του, Αντώνης Σαμαράς, που θα επισκεφθούν το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου και την Κνωσό. Λέγεται ότι θα συζητηθούν επενδύσεις των Κινέζων για το αεροδρόμιο Καστελίου κ.λπ. Η υποδοχή στον κ. Σαμαρά αναμένεται να είναι «θερμή» από τον κόσμο λόγω της φορτισμένης ατμόσφαιρας για το θέμα της υδρόλυσης των χημικών της Συρίας, της ιδιωτικοποίησης της παραλίας του Καρτερού κ.ά. Ο ΣΥΡΙΖΑ Ηρακλείου μιλά για «πρωθυπουργό μάνατζερ, διεθνή μεσίτη», που «κλείνει συμφωνίες ξεπουλήματος της χώρας».

 

Παν.Γεωργ.

 

………………………………………………………………

 

„Ελληνο-κινεζικά

 

Η «κάθοδος των Κινέζων» από τη Λιβύη το 2010 ήταν μια δύσκολη επιχείρηση, η οποία έδειξε πως η Ελλάδα έχει δυνατότητες, αρκεί να υπάρχει βούληση. Μιλάμε για την έξοδο 13 και πλέον χιλιάδων εργαζομένων από τη Λιβύη, την ώρα που κατέρρεε το καθεστώς Καντάφι. Δεν είναι τυχαίο που ο Κινέζος πρωθυπουργός μνημόνευσε το γεγονός και φυσικά τη σπουδαιότητά του για την Κίνα. Για την ιστορία όμως να πούμε ότι ο άνθρωπος που είχε τότε τον συντονισμό του εγχειρήματος ήταν ο υφυπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Δόλλης.

 

Γ.Δ.

 

…………………………………………………………….

 

„Πρωταίτιος

 

«Πρωταγωνιστή της 17Ν» αποκάλεσε, επανειλημμένα, τον Κουφοντίνα, ο Ηλίας Λιβάνης σε ραδιοφωνική συνέντευξή του. Δικαίωμά του είναι να… απονέμει αυτόν τον χαρακτηρισμό σε άνθρωπο που έχει καταδικαστεί για πολλές δολοφονίες. Η δική μου, αντίθετη άποψη: Πρωταγωνιστής μπορεί να είναι ένας ηθοποιός, ένας αγωνιστής κ.λπ. και όχι ένας ένοχος εγκλημάτων. Αυτός είναι πρωταίτιος. Γενικώς στις άδικες πράξεις μόνο πρωταίτιοι μπορεί να υπάρξουν. Οχι πρωταγωνιστές.

 

Ν.Γ.

 

……………………………………………………………..

 

„Στο Δαφνί

 

«Σημεία και τέρατα» συμβαίνουν στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής «Δαφνί», με δεύτερη εντολή διενέργειας κατεπείγουσας Ενορκης Διοικητικής Εξέτασης σε μία εβδομάδα. Από τη μια η «Λέρος», που είναι ακόμα εδώ γιατί είναι νοοτροπία, από την άλλη η fast track ψυχιατρική μεταρρύθμιση των μνημονιακών κυβερνήσεων, αλλιώς απονοσοκομειοποίηση αντί αποασυλοποίηση… Περικυκλωμένοι οι ασθενείς. Θα επανέλθουμε.

 

Ντα.Β.

 

………………………………………………………………

 

„Ανήσυχοι

 

Ενάμιση χρόνο από τη δημιουργία της συλλογικότητας που συγκροτήθηκε αμέσως μετά τη φασιστική επίθεση στον μαθητή του 3ου ΓΕΛ Π. Φαλήρου και λίγες μέρες μόλις μετά την καταδίκη του δράστη σε ποινή 10 χρόνων κάθειρξης, πολλοί γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικοί από τη Νέα Σμύρνη και το Παλαιό Φάληρο παραμένουν δημιουργικά «ανήσυχοι». Αυτή την Κυριακή στις 19.00 στο πάρκο Παμφυλίας και Ανδρομάχης συζητούν όχι μόνο για τον φασισμό στο σχολείο αλλά και για το μέλλον των παιδιών στο «νέο σχολείο της αγοράς».

 

Κ.Ζαφ.

 

……………………………………………………………..

 

„Για τα ΜΜΕ

 

Μια ενδιαφέρουσα συζήτηση πραγματοποιείται απόψε στο Resistance Festival 2014 (στις 19.30, Γεωπονικό Πανεπιστήμιο – Ιερά Οδός) για τα μέσα ενημέρωσης. Η εφημερίδα «Δρόμος της Αριστεράς» και ο ραδιοφωνικός σταθμός «105,5 Στο Κόκκινο» οργανώνουν εκδήλωση με θέμα: «Τα ΜΜΕ απέναντι στην είδηση ή στην πραγματικότητα. Οι ιδιοκτησίες και οι αλήθειες τους». Συμμετέχουν οι δημοσιογράφοι Γιώργος Ανανδρανιστάκης («105,5 Στο Κόκκινο»), Αννα Κωνσταντακάκη (ΕΡΤ) και ο δικός μας Δημήτρης Τρίμης, τέως πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ. Παρεμβαίνει ο Νίκος Ξυδάκης, δημοσιογράφος και υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ. Συντονίζει ο Μιχάλης Σιάχος, διευθυντής σύνταξης της εφημερίδας «Δρόμος της Αριστεράς». Αναμένεται να ακουστούν χρήσιμα πράγματα για ειδήμονες και μη.

 

Γ.Σμ.

 

…………………………………………………………..

 

„Εμβληματική προσωπικότητα

 

Δεκαοχτώ χρόνια συμπληρώνονται τη Δευτέρα από τον θάνατο του Ανδρέα Παπανδρέου. Ηταν 23 Ιουνίου 1996 όταν ο Ανδρέας περνούσε στην ιστορία, ως ο ηγέτης της μεγάλης Αλλαγής στους δημοκρατικούς θεσμούς, το κοινωνικό κράτος και τη διεθνή εικόνα της χώρας. Η εμβληματική φυσιογνωμία του δημιούργησε φανατικούς υποστηρικτές αλλά και ορκισμένους εχθρούς. Στον Ανδρέα ανήκει η φράση «το ΠΑΣΟΚ δεν κληρονομείται, δεν χαρίζεται, δεν τεμαχίζεται». Από τότε έχουν περάσει αρκετά χρόνια και το ΠΑΣΟΚ ελάχιστες ομοιότητες έχει με το Κίνημα για Εθνική Ανεξαρτησία, Λαϊκή Κυριαρχία, Κοινωνική Δικαιοσύνη, ενώ η σημερινή ηγεσία του προσανατολίζεται στη ρευστοποίησή του, 40 χρόνια μετά την ίδρυσή του. Το τρισάγιο στη μνήμη του θα πραγματοποιηθεί μεθαύριο στο Α΄ Νεκροταφείο Αθηνών στις 12.30 το μεσημέρι.

 

Δ.Κ.

 

Scroll to top