22/06/14 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Πέντε σπουδαστές αλλάζουν τις πόλεις

Στο Ευρωπαϊκό Μαθητικό Κοινοβούλιο της Επιστήμης που γίνεται στην Κοπεγχάγη.
      Pin It

Στο Ευρωπαϊκό Μαθητικό Κοινοβούλιο της Επιστήμης που γίνεται στην Κοπεγχάγη

 

Για πρώτη φορά εκπροσωπείται η Ελλάδα στο Ευρωπαϊκό Μαθητικό Κοινοβούλιο της Επιστήμης (European Student Parliaments on Science), που λαμβάνει χώρα στην Κοπεγχάγη έως αύριο. Από τη χώρα μας συμμετέχουν πέντε μαθητές που θα καταθέσουν προτάσεις βελτίωσης της πόλης τους σε θέματα όπως οι βιοκλιματικές κατοικίες, οι μετακινήσεις, η κλιματική αλλαγή, οι δημογραφικές εξελίξεις και η δικτύωση της ζωής στα αστικά κέντρα.

 

Το Ευρωπαϊκό Μαθητικό Κοινοβούλιο, όπου θα συγκεντρωθούν οι μαθητές από τα Μαθητικά Κοινοβούλια 16 χωρών για να συζητήσουν μεταξύ τους όπως και με φημισμένους επιστήμονες, διεξάγεται στο πλαίσιο του Euroscience Open Forum, που αποτελεί το μεγαλύτερο ευρωπαϊκό συνέδριο για επιστήμονες και ερευνητικούς οργανισμούς σε όλα τα επιστημονικά πεδία.

 

Το πρώτο Ελληνικό Μαθητικό Κοινοβούλιο της Επιστήμης διοργανώθηκε τον Απρίλιο στις εγκαταστάσεις της Ελληνογερμανικής Αγωγής, ύστερα από πρωτοβουλία του οργανισμού Science View, σε συνεργασία με το Τμήμα Φιλοσοφικής, Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών και υπό την αιγίδα του υπουργείου Παιδείας. Συμμετείχαν πάνω από 100 μαθητές, οι οποίοι χωρίστηκαν σε πέντε ομάδες, ανάλογα με τη θεματική ενότητα που είχαν επιλέξει, και εν συνεχεία με δημοκρατικές διαδικασίες ψήφισαν τους εκπροσώπους τους για το ευρωπαϊκό συνέδριο της Κοπεγχάγης ύστερα από την παρουσίαση όλων των εργασιών.

 

Μ.-Α. Κωνσταντόπουλος

 

Scroll to top