22/06/14 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

zougla και ηθική

Ο κ. Μάκης Τριανταφυλλόπουλος και η «δημοσιογραφική έρευνά» του σε νέα κατορθώματα.
      Pin It

Του Δημήτρη Κανελλόπουλου

 

Χα! Ο κ. Μάκης Τριανταφυλλόπουλος κηρύττει ηθική και δημοσιογραφική δεοντολογία. Οξύμωρο σχήμα. Μπορεί να σας το επιβεβαιώσει και ο Στέφανος Κορκολής. Και άλλοι πολλοί, χρόνια τώρα. Λοιπόν, θα σας δώσω εν τάχει το story των τελευταίων εβδομάδων ώστε να αποκτήσετε πλήρη εικόνα των γεγονότων. Αρκετές μέρες πριν από τις εκλογές το zougla.gr διαλαλούσε πως περιήλθε στην κατοχή του ένα βίντεο που παρουσίαζε έναν νεαρό πολιτικό να κάνει cyber sex σε chat γνωριμιών στο internet. Η δημοσιογραφική έρευνα (ποια;) συνεχίζεται, έγραφε το site, σε λίγες ημέρες θα σας δείξουμε ολόκληρο το βίντεο. Κάποιοι δημοσιογράφοι μάλιστα έλεγαν πως το είδαν και περιέγραφαν και σκηνές του μάλιστα. Οι παροικούντες την Ιερουσαλήμ μάθαμε πως αυτό αφορούσε τον Γαβριήλ Σακελλαρίδη. Φήμες άρχισαν να «σέρνονται» στα δημοσιογραφικά γραφεία, ουδείς ωστόσο μιλούσε. Μόνο η Χρυσή Αυγή, Κασιδιάρης και σία, άρχισαν το σόου. Και τα υπονοούμενα. Ποια υπονοούμενα δηλαδή, τα έβγαζαν όλα φόρα παρτίδα. Από την άλλη πλευρά, σιωπή. Ούτε κουβέντα. Αμηχανία; Πιθανότατα. Σε μερικές περιπτώσεις άλλωστε δεν ξέρεις και πώς να φερθείς.

 

Τι έκανε ο Γαβριήλ; Δεν ξέρω αν στην αρχή βρέθηκε στα… πατώματα, στη συνέχεια πάντως αποφάσισε να βγει μπροστά αντιμετωπίζοντας γενναία την κατάσταση. «Το τελευταίο διάστημα, και αμέσως μετά τον πρώτο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών, σχεδιάστηκε και εξαπολύθηκε εναντίον μου επίθεση με όλα τα χαρακτηριστικά του πολιτικού εκβιασμού» έγραψε στον λογαριασμό του στο facebook. «Δεν ενέδωσα και δεν πρόκειται να ενδώσω σε τέτοιες πρακτικές. Από την πρώτη στιγμή επιλέξαμε να μη συνδιαλλαγούμε με όσους επιδιώκουν τον εκφασισμό της πολιτικής ζωής και την επιβολή του νόμου της ζούγκλας».

 

Ανακοίνωση-καταλύτης. Πολλοί απελευθερώθηκαν, πολλοί που ήξεραν αλλά δεν μπορούσαν και να μιλήσουν. Οπότε και πέρασαν στην αντεπίθεση εναντίον του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου, με άρθρα και γνώμες. Μόνο τον επίσημο ΣΥΡΙΖΑ και την «Αυγή» δεν είδα να πολεμούν. Πήρε θέση και η ΕΣΗΕΑ. «Στο πλαίσιο αυτό είναι απόλυτα καταδικαστέα η περίπτωση του “zougla.gr” με αναφορά-προβολή σε περίεργα βίντεο και σχόλια. [...] Η κατάπτυστη αυτή τακτική, που προωθεί ατμόσφαιρα υποκόσμου, θα αντιμετωπιστεί ανάλογα». Η zougla έκανε πως δεν καταλάβαινε: «Το ακατανόητο είναι ότι η ΕΣΗΕΑ επιτίθεται εναντίον ενός Μέσου από το οποίο ζουν εργαζόμενοι δημοσιογράφοι, τεχνικοί και διοικητικοί υπάλληλοι».

 

Μετά την αντίδραση του Σακελλαρίδη, ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος προσπάθησε να πουλήσει ξανά δημοσιογραφική δεοντολογία. «Εχουμε ήδη περιγράψει σε άλλα δημοσιεύματα τα κατορθώματά του, τα οποία για εμάς δεν θα είχαν κανένα ενδιαφέρον εάν δεν έφερε την ιδιότητα του πολιτικού. Αυτό πρέπει να καταστεί σαφές σε όσους εκ του πονηρού βαφτίζουν προσωπικά δεδομένα την ανευθυνότητα και την ανοησία». Α, μάλιστα. Οταν δηλαδή ο κ. Τριανταφυλλόπουλος δημοσιοποιούσε την προσωπική ατζέντα του κακόμοιρου Μιχάλη Ασλάνη, το έκανε επειδή εκείνος «έφερε την ιδιότητα του πολιτικού»;

 

[email protected]

 

Scroll to top