Pin It

Περιθώριο μέχρι τις 25 Ιουλίου έχουν οι επιτηδευματίες προκειμένου να κλείσουν τα «μπλοκάκια» τους τα οποία παραμένουν ανενεργά. Ετσι θα γλιτώσουν και το μισό «χαράτσι» που θα κληθούν να πληρώσουν όλοι οι άλλοι που δεν θα προχωρήσουν σε διακοπή της δραστηριότητας.

 

Να σημειωθεί ότι το Τέλος Επιτηδεύματος ανέρχεται σε 650 ευρώ και όσοι κλείσουν το μπλοκ παροχής υπηρεσιών τον επόμενο μήνα θα πληρώσουν για τη χρήση του 2014 το ποσό των 325 ευρώ.

 

Κανονικά η προθεσμία για τη διακοπή της επιχειρηματικής δραστηριότητας για επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες με μπλοκ παροχής υπηρεσιών έληγε χθες 20 Ιουνίου, αλλά με απόφασή της η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων παρέτεινε ώς τις 25 Ιουλίου τη σχετική προθεσμία.

 

Σύμφωνα με την απόφαση, τα φυσικά και νομικά πρόσωπα μπορούν, για τη διακοπή των εργασιών τους, να υποβάλουν στον υπάλληλο του τμήματος ή του γραφείου της Διοικητικής και Μηχανογραφικής Υποστήριξης της ΔΟΥ, όπου βρίσκεται η έδρα της επιχείρησης, τη δήλωση διακοπής επιχειρηματικής δραστηριότητας στο πλαίσιο της νέας προθεσμίας.

 

Scroll to top