22/06/14 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

ΔΕΗ

Αλλαγές στα τιμολόγια

      Pin It

«Φουσκώνουν» από την 1η Ιουλίου τα τιμολόγια της ΔΕΗ που αφορούν τις μικρές καταναλώσεις, δηλαδή στο κλιμάκιο 0-800 κιλοβατώρες ανά τετράμηνο. Ωστόσο, όπως σημείωναν κύκλοι της διοίκησης της ΔΕΗ, το μεγαλύτερο τμήμα των καταναλωτών αυτής της κατηγόριας πληροί τις προϋποθέσεις ένταξης στο Κοινωνικό Τιμολόγιο και οι λογαριασμοί αφορούν περισσότερο εξοχικές κατοικίες.

 

Επιπλέον, όπως αναφέρθηκε στο περιθώριο της γενικής συνέλευσης της ΔΕΗ, θα μειωθούν τα εμπορικά τιμολόγια (καταστήματα, μικρομεσαίες επιχειρήσεις κ.λπ.), ενώ αμετάβλητα θα μένουν τα αγροτικά τιμολόγια και το νυχτερινό οικιακό.

 

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΔΕΗ, Αρθούρο Ζερβό, το ύψος των αυξομειώσεων στα τιμολόγια δεν έχει προσδιοριστεί, ωστόσο το χρηματικό αποτέλεσμα για τη ΔΕΗ θα είναι ουδέτερο. Επανέλαβε, εξάλλου, ότι τα τιμολόγια της ΔΕΗ θα παραμείνουν τα χαμηλότερα στην Ε.Ε.

 

Στις 31 Ιουλίου, εξάλλου, όπως είπε ο Αρ. Ζερβός, λήγει η εμπλοκή της ΔΕΗ με το τέλος ακινήτων, καθώς οι λογαριασμοί που περιέχουν το τέλος αυτό και δεν έχουν εξοφληθεί έως τότε θα μεταφερθούν στις ΔΟΥ. Η επιβολή του τέλους μέσω των λογαριασμών του ηλεκτρικού ήταν μια από τις αιτίες που οδήγησαν σε εκτόξευση των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς την επιχείρηση, οι οποίες φθάνουν σε 1,5 δισ. ευρώ, αν και το τελευταίο διάστημα παρατηρείται μείωση του ρυθμού αύξησής τους.

 

Τέλος, ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ, Σ. Ρέλιας, επανέλαβε ότι η δημιουργία της «μικρής ΔΕΗ» με διαχωρισμό και πώληση μονάδων ηλεκτροπαραγωγής θα οδηγήσει σε διάλυση και κατάρρευση του ομίλου.

 

Scroll to top