22/06/14 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

ΠΑΤΡΑ - ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ ΣΕ ΑΠΟΣΤΡΑΤΕΙΑ ΖΗΤΑ ΧΡΩΣΤΟΥΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛ.ΑΣ.

Δεν ΕΔΕησαν να τον ξοφλήσουν

      Pin It

Μπαλάκι ανάμεσα στις αρμόδιες υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας έχει γίνει εδώ και πολύ καιρό αποστρατευθείς υπαστυνόμος από την Πάτρα, στον οποίο η υπηρεσία χρωστάει χρήματα και δεν τα έχει δώσει, επικαλούμενη την ΕΔΕ που γίνεται στην Αστυνομική Διεύθυνση Αχαΐας για οικονομικές ατασθαλίες.

 

Οπως καταγγέλλει στην «Εφ.Συν.» ο Βασίλης Φάκας, «παρά το γεγονός ότι υπάρχει ένα οφειλόμενο ποσό από την υπηρεσία μου που δεν έχω εισπράξει και παρά τις συνεχιζόμενες οχλήσεις μου προς το αρμόδιο γραφείο διαχείρισης χρηματικού της υπηρεσίας, δεν έχω πάρει σαφείς και ικανοποιητικές απαντήσεις».

 

Σύμφωνα με τα στοιχεία, ο κ. Φάκας δεν είναι ο μοναδικός εν αποστρατεία αστυνομικός, στον οποίο η υπηρεσία χρωστά χρήματα. Πολλοί είναι εκείνοι στους οποίους υπάρχουν οφειλόμενα και οι οποίοι επίσης περιμένουν να πάρουν τα χρήματά τους.

 

Η επίσημη απάντηση που έχει δώσει από τον Νοέμβριο του 2013 η Αστυνομία –και δεν έχει ακολουθήσει άλλη– είναι πως η καθυστέρηση καταβολής οφείλεται στην ΕΔΕ που λάμβανε χώρα στην υπηρεσία διαχείρισης ένεκα υπεξαίρεσης. Στην απάντηση τονίζεται πως «τα χρήματα εντάσσονται στο έλλειμμα που προέκυψε από την υπεξαίρεση αυτή».

 

Για την υπόθεση της υπεξαίρεσης έχει γράψει στο παρελθόν η «Εφ.Συν.» και αφορά συνολικό ποσό 400.000 ευρώ, τα οποία αφαιρέθηκαν τμηματικά από τα ταμεία της υπηρεσίας από το 2009 έως και τις αρχές του 2013. Με απόφαση του αρχηγείου της Αστυνομίας τέθηκε σε διαθεσιμότητα ο ανθυπασπιστής που είχε την ευθύνη της διαχείρισης και ο οποίος είχε παραδεχθεί ότι είχε αποσπάσει από το ταμείο το εν λόγω ποσό, ενώ η υπόθεση έχει πάρει τον δρόμο της Δικαιοσύνης.

 

Από την πλευρά του, ο κ. Φάκας δηλώνει εξαπατημένος από την υπηρεσία του και απογοητευμένος από τη συμπεριφορά προς το πρόσωπό του, ενώ επέστρεψε το τιμητικό δίπλωμα που του είχε παραχωρηθεί ως ένδειξη αναγνώρισης των υπηρεσιών του στο Σώμα.

 

Δημήτρης Τερζής

 

Scroll to top