thessalonikipride

21/06/14 ONLINE ΕΚΔΟΣΗ

ΕΛΛΑΔΑ

Μεγάλη η συμμετοχή στο Gay Pride Θεσσαλονίκης

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της Παρέλασης η Ομοφυλοφιλική και Λεσβιακή Κοινότητα Ελλάδος βράβευσε με το βραβείο Περήφανα Πρόσωπα στην κατηγορία Πολιτικοί, τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη.
      Pin It

Αρκετές χιλιάδες πολιτών συμμετείχαν στην παρέλαση Υπερηφάνειας (Pride Parade) που διεξήχθη στη Θεσσαλονίκη και έριξε την αυλαία στο διήμερο φεστιβάλ Τhessaloniki Pride 2014 για τα δικαιώματα των ομοφυλόφιλων.

H παρέλαση, ακολούθησε τη διαδρομή Παύλου Μελά, Τσιμισκή, Βενιζέλου όπου κατατέθηκε στεφάνι στο Μνημείο του Ολοκαυτώματος των Εβραίων στη μνήμη  των θυμάτων της ομοφυλοφιλικής κοινότητας. Στη συνέχεια μέσω της Λεωφόρου Νίκης κατέληξε και πάλι στο Λευκό Πύργο. Συναυλίες και πάρτι περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα των διοργανωτών.

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της Παρέλασης η Ομοφυλοφιλική και Λεσβιακή Κοινότητα Ελλάδος βράβευσε με το βραβείο Περήφανα Πρόσωπα στην κατηγορία Πολιτικοί, τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη, ο οποίος απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό στη συγκέντρωση στον Λευκό Πύργο.

Χθες, στο δημαρχείο έγινε συζήτηση με θέμα «Ενέργειες LGBT οργανώσεων για την προώθηση υλοποίηση των αιτημάτων τους στους δήμους και τις περιφέρειες» αλλά και προβολές ταινιών. Η πρώτη μέρα ολοκληρώθηκε με θέατρο δρόμου και street party στην περιοχή Βαλαωρίτου.

«Οι νέοι γκέι, οι νέες λεσβίες, τα μπάι και τρανς παιδιά καλούνται να αντιμετωπίσουν προκλήσεις πιο συχνές και πιο έντονες από τους συνομηλίκους τους. Όπως γίνεται κατανοητό, οι νέοι LGBT άνθρωποι οδηγούνται σε μια ζωή χωρίς ευτυχία, φορτωμένοι τύψεις και πολλές φορές μέχρι την αυτοκτονία» ανέφερε σε συνέντευξη Τύπου που δόθηκε την Πέμπτη ο Θάνος Βλαχογιάννης, εκπρόσωπος Τύπου του Thessaloniki Pride.

efsyn.gr

Scroll to top