argiris-ntinopoulos-upes

21/06/14 ONLINE ΕΚΔΟΣΗ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δε θέλει απολύσεις αλλά και δεν αμφισβητεί τις συμβατικές υποχρεώσεις της χώρας

«Καλό θα ήταν να μην γίνουν» οι 15.000 απολύσεις που έχουν συμφωνηθεί με την τρόικα δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών Αργύρης Ντινόπουλος σε Κυριακάτικη εφημερίδα έσπευσε όμως να διευκρινίσει πως δεν αμφισβητεί τις υποχρεώσεις έναντι των δανειστών .
      Pin It

Παραχωρώντας συνέντευξη στη «Real news», υπογράμμισε πως πρέπει να επανεξεταστεί το πρόγραμμα της ενδοδημοτικής κινητικότητας, που έχει λήξει από τις 2 Μαΐου, ώστε να διατηρηθούν οι 2.000 θέσεις εργασίας των υπαλλήλων που δεν έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα.

Δήλωσε επίσης αντίθετος με την «εύκολη λύση των απολύσεων» και σημειώνει πως «καλό θα ήταν να μην γίνουν» οι 15.000 απολύσεις που έχουν συμφωνηθεί με την τρόικα. «Θα πρέπει να εξορθολογήσουμε τον τρόπο με τον οποίο εκτελούμε τις υποχρεώσεις μας απέναντι στην τρόικα. Σε αυτή την κατεύθυνση θα κινηθεί το υπουργείο Εσωτερικών», πρόσθεσε.

Ο κ. Ντινόπουλος άφησε να διαφανεί ότι τάσσεται υπέρ της εξεύρεσης λύσης για τις καθαρίστριες λέγοντας πως «με τα σύμβολα δεν τα βάζεις» ενώ αναφορά κάνει και στα θέματα όπως των σχολικών φυλάκων και των δημοτικών αστυνομικών, τονίζοντας πως η κυβέρνηση πρέπει να τα διαχειριστεί με διαφορετικό τρόπο. Μάλιστα, προσθέτει: «δεν είπα να τους πάρουμε όλους πίσω…» ενώ συμπληρώνει: «…μου λένε ότι αυτό είναι λαϊκισμός. Από πότε είναι λαϊκισμός η κοινωνική ευαισθησία; Θα φτάσουμε στο άλλο άκρο; Ακούγεται συνέχεια ότι πρέπει να σπάσουμε αβγά. Εντάξει, να σπάσεις αβγά. Αλλά να κάνεις και μια ομελέτα που να τρώγεται!».

Διευκρινήσεις από τον υπουργό

«Τα όσα δήλωσα στην εφημερίδα Real News για τα επίμαχα θέματα των απολύσεων και για την τρόικα που απασχολούν την ελληνική κοινωνία, επειδή ενδέχεται να παρερμηνευτούν, θέλω να διευκρινίσω ότι δεν αποτελούν, σε καμία περίπτωση, αμφισβήτηση των συμβατικών υποχρεώσεων της χώρας» τονίζει σε δήλωσή του ο υπουργός Εσωτερικών Αργύρης Ντινόπουλος, αναφερόμενος στη συνέντευξή του στην αυριανή (22/6) έκδοση της εφημερίδας.

«Από την πρώτη ώρα, άλλωστε, που ανέλαβα την ευθύνη του υπουργείου Εσωτερικών οι μεταρρυθμίσεις, οι διαρθρωτικές αλλαγές, αλλά και η τήρηση των συμφωνηθέντων αποτέλεσαν τις άμεσες προτεραιότητές μου. Η χώρα πρέπει να παραμείνει σταθερή στους στόχους της αφού αυτός είναι και ο μόνος τρόπος για να πιάσουν τόπο οι μεγάλες θυσίες τις οποίες έχει υποστεί ο ελληνικός λαός» επισημαίνει ο κ. Ντινόπουλος.

 

efsyn.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Scroll to top