putin

22/06/14 ONLINE ΕΚΔΟΣΗ

ΚΟΣΜΟΣ

Ολάντ και Μέρκελ πιέζουν τον Πούτιν να στηρίξει την εκεχειρία

Ο πρόεδρος της Γαλλίας και η καγκελάριος της Γερμανίας ζήτησαν από τον πρόεδρο της Ρωσίας να στηρίξει την έναρξη διαπραγματεύσεων στην Ουκρανία και κάλεσαν όλες τις πλευρές να τερματίσουν τις εχθροπραξίες.
      Pin It

Ο Φρανσουά Ολάντ και η Άνγκελα Μέρκελ «σημείωσαν τη δήλωση που έγινε από τον Ρώσο πρόεδρο μετά την ανακοίνωση της εφαρμογής μονομερούς εκεχειρίας από τον πρόεδρο της Ουκρανίας» και ζήτησαν από τον Βλαντίμιρ Πούτιν «να στηρίξει την επανάληψη των διαπραγματεύσεων».

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Κρεμλίνου, ο πρόεδρος της Ρωσίας απάντησε στους συνομιλητές του ότι το ουκρανικό ειρηνευτικό σχέδιο πρέπει να υποστηριχθεί από μια «de facto εκεχειρία.

Θυμίζουμε ότι η μονομερής ουκρανική εκεχειρία τέθηκε σε ισχύ από την Παρασκευή, στο πλαίσιο της εφαρμογής του ειρηνευτικού σχεδίου του Πέτρο Ποροσένκο, όμως οι συγκρούσεις συνεχίστηκαν καθ΄ όλη τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου στην ανατολική Ουκρανία.

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν εξέφρασε την υποστήριξή του προς το ειρηνευτικό σχέδιο του Ουκρανού προέδρου, υπό την προϋπόθεση ότι θα ληφθούν μέτρα για την έναρξη διαπραγματεύσεων, γεγονός που θα το καταστήσει «βιώσιμο και ρεαλιστικό».

 

 

efsyn.gr

Scroll to top