neadimokratia

22/06/14 ONLINE ΕΚΔΟΣΗ

Βολές Ν.Δ. κατά Γ. Παπανδρέου για το θέμα της ΕΛΣΤΑΤ

Αποτελεί «απαράδεκτη πρακτική πολιτικά πρόσωπα, με πρώτον τον πρώην πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου, να εξαπολύουν υβριστικούς χαρακτηρισμούς κατά προηγούμενων κυβερνήσεων», τονίζει η Νέα Δημοκρατία.
      Pin It

Η Νέα Δημοκρατία τοποθετήθηκε σχετικά με το δημοσίευμα που αφορά την καταγγελία για διόγκωση του ελλείμματος του 2009 από την τότε κυβέρνηση. Υπενθυμίζεται πως σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας Real News, δύο πρώην στελέχη της ΕΛΣΤΑΤ, η Ζωή Γεωργαντά και ο Νικόλαος Λογοθέτης, με υπόμνημά τους προς την πρόεδρο του Συμβουλίου Εφετών Αθηνών καταγγέλλουν «διόγκωση του ελλείμματος», υπογραμμίζοντας πως έχει αφαιρεθεί ουσιώδες μαρτυρικό υλικό από τη σχετική δικογραφία.

Για το θέμα αυτό, άμεση και έντονη ήταν η αντίδραση του Γιώργου Παπανδρέου (τότε πρωθυπουργού) και του ΠΑΣΟΚ, καθώς γίνεται λόγος για «εγκληματικές ευθύνες» της κυβέρνησης Καραμανλή και για «θεωρίες συνωμοσίας».

Η Νέα Δημοκρατία, από την πλευρά της, αφού αναφέρει πως η υπόθεση της ΕΛΣΤΑΤ βρίσκεται στα χέρια της ελληνικής Δικαιοσύνης, τονίζει πως αποτελεί «απαράδεκτη πρακτική πολιτικά πρόσωπα, με πρώτον τον πρώην πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου, να εξαπολύουν υβριστικούς χαρακτηρισμούς κατά προηγούμενων κυβερνήσεων».

Στην ανακοίνωση υπενθυμίζεται ότι η «τότε κυβέρνηση της ΝΔ, πλήρωσε υποχρεώσεις παρελθόντων ετών του Δημοσίου πολλών δισεκατομμυρίων ευρώ. Θυμίζουμε, επίσης, ότι το 2009 οι εκλογές προκλήθηκαν από τον κ. Παπανδρέου, ο οποίος διαχειρίστηκε από εκεί και πέρα την οικονομία της χώρας με το γνωστό δόγμα «Λεφτά Υπάρχουν». Ας είναι, λοιπόν, οι πάντες και πιο προσεκτικοί και πιο υπεύθυνοι», καταλήγει η ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας.

 

Σχετικό θέμα: Έντονη αντίδραση Γ. Παπανδρέου και ΠΑΣΟΚ για το έλλειμμα του 2009

 

efsyn.gr

Scroll to top