23/06/14 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ο τροβαδούρος απόψε στις 9.30 θα βγει στη σκηνή του Terravibe

Οι τρεις ελληνικές μέρες του Μπομπ Ντίλαν

Ηρθε από την Τουρκία στη Θεσσαλονίκη, ξημερώματα Σαββάτου. Επαιξε χθες βράδυ στο Λιμάνι και αμέσως μετά πέταξε για Αθήνα. Αγώνας δρόμου και για τους διοργανωτές, να προλάβουν να είναι όλα έτοιμα για τη συναυλία του στη Μαλακάσα. Εχει υποσχεθεί ότι θα παίξει 120 ολόκληρα λεπτά.
      Pin It

Tης Ματούλας Κουστένη

 

Η βραχνή του φωνή, η φυσαρμόνικά του, η ποίηση, η ιστορία της μουσικής, η παραξενιά του, η φιλοσοφία του. Είναι όλα εδώ από προχθές. Ο μεγάλος Μπομπ Ντίλαν ξεκίνησε από τη Θεσσαλονίκη κι απόψε το βράδυ τον περιμένουμε στο Terravibe στη Μαλακάσα. Σπάνιος, ακούραστος, ασταμάτητα δημιουργικός ο Ρόμπερτ Αλεν Ζίμερμαν, παρά τα 73 του χρόνια δεν σταμάτησε ούτε μια μέρα να γράφει μουσική και να ηχογραφεί για να γεμίσει τους 35 δίσκους που έχει στο ενεργητικό του. Κυρίως, όμως, δεν έπαψε λεπτό να είναι ο φάρος του ροκ, που ήξερε όσο κανείς να βάζει την ποίηση, την αμφισβήτηση, την πολιτική στο τραγούδι. Σε ένα καλοκαίρι που, κακά τα ψέματα, δεν έχει τη συναυλιακή λάμψη περασμένων ετών, η παρουσία μιας τόσο σπουδαίας φυσιογνωμίας μόνο παρηγοριά μπορεί να είναι.

 

Ο Ντίλαν κατέφτασε στη Θεσσαλονίκη το Σάββατο από την Τουρκία. Στην Κωνσταντινούπολη δεν έμεινε καθόλου καθώς μετά τη λήξη της συναυλίας μπήκε στο αεροπλάνο και γύρω στις 3.30 ξημερώματα Σαββάτου προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο Μακεδονία. Χθες το βράδυ οι Θεσσαλονικείς πήραν για πρώτη φορά γεύση αυτής της απόμακρης «οικειότητας», που με κάποιο τρόπο δημιουργεί ο Μπομπ Ντίλαν με το κοινό.

 

Με το που τελείωσε χθες η συναυλία στο Λιμάνι, ξεκίνησε ένας απίστευτος μαραθώνιος για τους ανθρώπους της παραγωγής. Ο,τι χρησιμοποιήθηκε στο live της Θεσσαλονίκης έπρεπε να ξηλωθεί -πράγμα που σήμαινε ότι οι άνθρωποι δούλευαν όλη νύχτα-, να φορτωθεί εκ νέου στις νταλίκες και στη συνέχεια να μεταφερθεί στο Terravibe της Μαλακάσας όπου όλα θα ξαναστηθούν για την αποψινή συναυλία. Αγώνας δρόμου, όμως, και για τον Μπομπ Ντίλαν που ξημερώματα ήρθε με το αεροπλάνο του στην Αθήνα και κατέλυσε σε ξενοδοχείο του κέντρου. Από εκεί θα φύγει το απόγευμα για να πάει στη Μαλακάσα να κάνει sound check (γύρω στις 5) και να βεβαιωθεί ότι όλα είναι εντάξει με τον ήχο.

 

Στη σκηνή του Terravibe (την οποία γνωρίζει από την προηγούμενη επίσκεψή του στον χώρο το 2010) θα ανέβει, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, στις 9.30. Οι πόρτες για το κοινό, βέβαια, θα έχουν ανοίξει από τις 7 το απόγευμα. Ο χώρος είναι πανέτοιμος να υποδεχτεί τον κόσμο και, μάλιστα, στο γκαζόν έχουν τοποθετηθεί διάσπαρτα δεκάδες ακόμα μεγάλα τραπέζια δάσους για να μπορεί κανείς να καθίσει. Η δε πρόγνωση των μετεωρολόγων υπόσχεται για σήμερα μίνι καύσωνα.

 

Σε ό,τι αφορά τον μουσικό προγραμματισμό ο σπουδαίος τροβαδούρος έχει υποσχεθεί πως θα παίξει 120 λεπτά. Ισως και κάτι παραπάνω. Στο Δουβλίνο αλλά και στην Τουρκία ξεκίνησε με το «Things Have Changed», το «She Belongs To Me» και το «Beyond Here Lies Nothin’» κι αφού πέρασε από τα «Pay In Blood», «Tangled Up In Blue» και «Spirit On The Water» έκλεισε τις συναυλίες με τα «All Along The Watchtower» και «Blowin’ In The Wind».

 

Οσο για τα εισιτήρια. Η προπώληση έχει ξεκινήσει εδώ και καιρό, αλλά τις τελευταίες τρεις μέρες η κίνηση παρουσίασε τρομερή αύξηση. Είναι άλλωστε χαρακτηριστικό της φετινής καλοκαιρινής περιόδου -τουλάχιστον με τα μέχρι σήμερα στοιχεία- πως το κοινό διστάζει ή απλώς αδυνατεί να αγοράσει εισιτήρια πολύ πριν από τη συναυλία. Ολοι αποφασίζουν την τελευταία στιγμή πού θα διαθέσουν τα χρήματά τους.

 

*INFO: Terra Vibe Park: 37ο χλμ. εθνικής οδού Αθηνών-Λαμίας, τηλ.: 210 8820426. Διατίθεται ειδικός χώρος καθήμενων, με περιορισμένο αριθμό θέσεων, χωρίς επιβάρυνση στην τιμή του εισιτηρίου. Σημεία προπώλησης: στα Ticket House (Πανεπιστημίου 42 – εντός Στοάς Πεσμαζόγλου, τηλ.: 210 3608366), Reload Stores (Πανεπιστημίου 54, τηλ.: 210 3801464) τα εισιτήρια θα κοστίζουν σήμερα 36 ευρώ. Στο ταμείο της Μαλακάσας 39 ευρώ.

 

Scroll to top