23/06/14 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Τα μυστήρια του ΑΝΤ1…

Εξοπλίζει την τηλεοπτική του «φαρέτρα» το κανάλι του Αμαρουσίου και ένα από τα «όπλα» του για τη νέα σεζόν είναι η «Εκδρομή», σειρά που συνυπογράφουν η Στέλλα Βασιλαντωνάκη (σενάριο) και ο Αλέξ. Πανταζούδης (σκηνοθεσία).
      Pin It

Του Σωτήρη Μανιάτη

 

Εχοντας διανύσει μία από τις καλύτερες τηλεοπτικές σεζόν των τελευταίων ετών, τα στελέχη του ΑΝΤ1 επιχειρούν να εξασφαλίσουν τα κατάλληλα «χαρτιά» και για την επόμενη περίοδο. Μεταξύ αυτών, λοιπόν, περιλαμβάνονται και ορισμένες σειρές μυθοπλασίας ελληνικής παραγωγής.

 

Ηδη μία εξ αυτών, στην οποία όπως φαίνεται τα στελέχη του καναλιού του Αμαρουσίου στηρίζουν πολλά για τη νέα τηλεοπτική περίοδο, έχει αρχίζει να γυρίζεται. Πρόκειται για την «Εκδρομή», το σενάριο της οποίας υπογράφει η Στέλλα Βασιλαντωνάκη («Μυστικά και λάθη», «Οι ιστορίες του αστυνόμου Μπέκα», «Θύματα ειρήνης», «Χαρά αγνοείται» κ.ά.) και τη σκηνοθεσία ο Αλέξανδρος Πανταζούδης («Χαρά αγνοείται», «Παιδική χαρά», «Κούκλες», «Μαζί σου» κ.ά.).

 

Είναι μια σειρά μυστηρίου, στην οποία 13 άτομα βρίσκονται εγκλωβισμένα σε ένα ξενοδοχείο-καταφύγιο στην απομακρυσμένη πλευρά ενός βουνού. Αγνωστοι οι περισσότεροι μεταξύ τους, βρίσκονται εκεί ο καθένας με διαφορετική αφορμή.

 

Μια γυναίκα αναζητά το παιδί της, που υποπτεύεται πως έχει απαχθεί από τον πρώην σύζυγό της και πατέρα του. Ενας καθηγητής ταξιδεύει μέχρι εκεί έχοντας λάβει πρόσκληση για να παραστεί στην αναστήλωση ενός παλιού βυζαντινού ναού. Μια δημοσιογράφος κάνει ρεπορτάζ για τα χειμερινά σπορ. Ενας γέροντας αγρότης κάνει διακοπές έχοντας κερδίσει ένα διήμερο ταξίδι από τον διαγωνισμό κάποιας εταιρείας. Τρεις ορειβάτες κάνουν tour με τον οδηγό τους. Ενας μουσικός με την κοπέλα του ψάχνουν να βρουν έναν μουσικό παραγωγό. Μια μάνα που ανησυχεί για την κόρη της μαθαίνει ότι βρίσκεται εκεί και την αναζητεί.

 

Οταν οι ήρωες της σειράς βρεθούν μαζί, μυστικά του παρελθόντος αρχίζουν να βγαίνουν στην επιφάνεια και αποκαλύψεις διαδέχονται η μία την άλλη. Με ένα φλας μπακ από το παρελθόν -σαν κομμάτια ενός παζλ- μας οδηγούν στο τι είχε γίνει τότε. Φτάνουν σε οριακές καταστάσεις και αλληλοσπαράζονται. Τα γεγονότα τούς κάνουν να χάσουν κάθε έλεγχο. Μια γυναίκα βρίσκεται τραυματισμένη στο δάσος. Ατύχημα ή απόπειρα δολοφονίας; Ενας από τους ορειβάτες εξαφανίζεται μυστηριωδώς και αργότερα ανακαλύπτεται το πτώμα του. Ποιος τον σκότωσε και γιατί; Το χαμένο παιδί βρίσκεται μπροστά στη μάνα του μέσα στο δάσος, κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες. Ποιος το είχε απαγάγει και πού βρισκόταν μέχρι τώρα; Ενα κορίτσι εμφανίζεται στο ποτάμι και σώζεται από κάποιον τον οποίο οι υπόλοιποι θεωρούν επικίνδυνο. Ενας έρωτας ξαναγεννιέται και προκαλεί εκρήξεις, πυροδοτώντας απωθημένα και ανομολόγητα συναισθήματα.

 

Μια συμπάθεια και μια σχέση εμπιστοσύνης ανάμεσα σε δύο άλλα πρόσωπα ανατρέπει τις καταστάσεις και θολώνει τα νερά. Κανείς δεν θα βγει από εκεί μέσα όπως ήρθε…

 

Στη σειρά πρωταγωνιστούν οι: Λίνα Σακκά, Οθωνας Μεταξάς, Γιάννης Ποιμενίδης, Ιφιγένεια Δεληγιαννίδη, Νίκος Κολοβός, Τίνα Λεωνορά, Ευγενία Σαμαρά, Ορέστης Παλιαδέλης, Μιχάλης Συριόπουλος, Βασιλική Γραικού, Δημήτρης Κοντός, Νίκος Τσολερίδης, Στέλιος Καλαϊτζής, Εφη Κόντα, Δημήτρης Κυρατσούδης, ενώ στον ρόλο του Θωμά Καρνέζη θα δούμε τον Γιώργο Χαλεπλή και στον ρόλο του Γεράσιμου Δενδρινού τον Νίκο Νικολάου…

 

s.maniatis@ efsyn.gr

 

Scroll to top