23/06/14 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

ΑΠΟ ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΗΣ ΛΕΣΧΗΣ-ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ ΤΗΣ ΓΑΔΑ

Αστυνομικός κατηγορείται για υπεξαίρεση 300.000 ευρώ

      Pin It

Εβαζε χέρι εδώ και πέντε χρόνια στο ταμείο της λέσχης-εστιατορίου των αστυνομικών της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής και κανείς έως πρόσφατα δεν είχε αντιληφθεί ότι είχε βάλει στην τσέπη τουλάχιστον 300.000 ευρώ.

 

Εν τούτοις πριν από λίγες ημέρες συνάδελφοί του τον υποψιάστηκαν και τον κατήγγειλαν στη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ. Υστερα από συνεννόηση με τον εποπτεύοντα εισαγγελέα Εφετών της υπηρεσίας έκαναν έφοδο στη λέσχη και τώρα εκτός από τη δικογραφία που σχημάτισαν σε βάρος του υπαστυνόμου Α’ που ήταν ο διαχειριστής της, εξετάζεται και η τυχόν ανάμειξη στην υπεξαίρεση και άλλων αστυνομικών.

 

Σε έρευνα αξιωματικοί της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων την περασμένη Πέμπτη στο γραφείο διαχείρισης και στους προσωπικούς χώρους του αστυνομικού, αλλά και σε άλλους χώρους τη λέσχης-εστιατορίου, κατέσχεσαν όλα τα υπηρεσιακά βιβλία και φακέλους (ισολογισμού, δαπανών, ημερολογίου ταμείου, διπλότυπες αποδείξεις, αγοράς τροφίμων, συσσιτίου κρατουμένων κ.λπ.) καθώς επίσης και διάφορα παραστατικά (αποδείξεις, τιμολόγια, δελτία αποστολής κ.ά.). Ολα τα ανωτέρω στη συνέχεια παραδόθηκαν σε κλιμάκιο της Διεύθυνσης Οικονομικής Επιθεώρησης της Ελληνικής Αστυνομίας, στην οποία και ανατέθηκε η διενέργεια πραγματογνωμοσύνης, ώστε να γίνει ακριβής και λεπτομερής αποτύπωση της ζημιάς που υπέστη η δημόσια περιουσία και το μέγεθος της κατάχρησης σε βάρος της υπηρεσίας.

 

Οπως όμως έγινε γνωστό από το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ., από τα μέχρι τώρα στοιχεία, φέρεται ότι ο υπαστυνόμος, σε χρονικές περιόδους που δεν έχουν προσδιοριστεί επακριβώς, τουλάχιστον όμως από το 2009 μέχρι σήμερα, υπεξαίρεσε τμηματικά διάφορα χρηματικά ποσά, από το αποθεματικό ταμείου και τα πλεονάσματα είσπραξης, το ύψος των οποίων εκτιμάται ότι υπερβαίνει τα 300.000 ευρώ.

 

Επειτα από αυτά, ο υπαστυνόμος, με απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, τέθηκε αμέσως σε διαθεσιμότητα και παράλληλα διατάχθηκε σε βάρος του Ενορκη Διοικητική Εξέταση, ενώ σχηματίστηκε και δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για τα αδικήματα της απιστίας σχετικά με την υπηρεσία και της υπεξαίρεσης στην υπηρεσία.

 

Μάνος Τσαλδάρης

 

Scroll to top