Pin It

Είναι γνωστό στους φίλους αυτής της σελίδας ότι τα πράγματα στο Καταφύγιο Αδέσποτων Ζώων, στα Μέγαρα, δεν πάνε καθόλου καλά: Εδώ και ενάμιση χρόνο, αφ' ότου το Καταφύγιο δωρήθηκε απ' την ιδιοκτήτριά του, Ελένη Γουίν, στον Δήμο Αθηναίων, τίποτα δεν δουλεύει σωστά, με αποτέλεσμα και το Καταφύγιο να ρημάζει και τα φιλοξενούμενα ζωάκια να κινδυνεύουν.

 

Διαπαραταξιακή επιτροπή του Δήμου Αθηναίων το επισκέφτηκε και διαπίστωσε ότι η εταιρεία «Εκάτη», στην οποία ο δήμος ανέθεσε τη φροντίδα του Καταφυγίου:

 

• Δεν απασχολεί ειδικευμένο προσωπικό.

• Δεν απασχολεί κτηνίατρο.

• Δεν αντιμετώπισε το θέμα των τρωκτικών.

• Δεν καθαρίζει τα ζώα.

• Δεν φρόντισε για καθαρό πόσιμο νερό κ.λπ.

Το πόρισμα της επιτροπής καταλήγει ως εξής:

 

*«Κρούουμε τον κώδωνα του κινδύνου. Είναι ήδη καλοκαίρι και βρισκόμαστε στο μεσοδιάστημα μεταξύ της θητείας της απερχόμενης δημοτικής αρχής και της ανάληψης των καθηκόντων της νέας. Εάν δεν επιλυθούν τα προβλήματα και δεν υπάρξει διαρκής παρακολούθηση από τη δημοτική αρχή, τα ζώα θα διαβιούν σε άθλιες συνθήκες, θα έχουμε τραυματισμούς και θανάτους.

 

*Γι' αυτό ζητάμε να ληφθούν σχετικές αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου και η Κοιν.Σ.Επ. «ΕΚΑΤΗ», εφόσον δεν τηρήσει τις συμβατικές της υποχρεώσεις, να κηρυχθεί έκπτωτη. Η πρόσληψη των προσώπων που θα εργαστούν στο Καταφύγιο θα γίνει σε συνεργασία με τη διαπαραταξιακή επιτροπή.

 

*Τα προβλήματα στα οποία αναφερόμαστε προκύπτουν από επιτόπια γνώση της επιτροπής, από αξιόπιστες μαρτυρίες της κ. Γουίν και των φιλόζωων πολιτών που εργάζονται στο Καταφύγιο, από φωτογραφίες οι οποίες αποτυπώνουν τραγικές καταστάσεις και συμβάντα και έχουν πάρει ευρεία δημοσιότητα».

 

(Επί του πιεστηρίου, που λέμε: Η δωρήτρια του Καταφυγίου, κυρία Γουίν, όπως με διαβεβαίωσε τηλεφωνικώς το πρωί της περασμένης Τρίτης, έχει πάρει την οριστική απόφαση να ζητήσει την άρση της δωρεάς. Και να προσπαθήσει όσο μπορεί, σε συνεργασία με εθελοντές ζωόφιλους, να σώσει και τα ζωάκια και το Καταφύγιο. Κάτι που δεν μπόρεσαν -ή δεν ήθελαν- ο δήμος και η «Εκάτη».)

 

Scroll to top