23/06/14 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Απόνερα …εντός συνόρων

      Pin It

Δεοντολογία και διαφήμιση

 

Ανακοίνωση, εν όψει της νέας εκπαιδευτικής περιόδου εξέδωσε το Εποπτικό Οργανο Δεοντολογίας με την οποία επαναλαμβάνει όσα έχει επισημάνει για τα απαράδεκτα φαινόμενα διαφήμισης δημοσιογραφικών σχολών από μέλη της ΕΣΗΕΑ. Το ΕΟΔ διευκρινίζει «πως η αναφορά του ονόματος οποιουδήποτε συναδέλφου που διδάσκει σε δημοσιογραφική σχολή είναι επιτρεπτή και εντάσσεται στο πλαίσιο της ενημέρωσης. Τονίζει, όμως, ότι είναι απόλυτα αντίθετη με τον Κώδικα Δεοντολογίας η διαφημιστική χρήση της φωνής και της εικόνας του δημοσιογράφου. Η παραβατική αυτή συμπεριφορά, που εμπορευματοποιεί και ευτελίζει τη δημοσιογραφία, παράλληλα λειτουργεί παραπλανητικά για νέους ανθρώπους, στους οποίους σε πολλές περιπτώσεις δίνει την εύκολη υπόσχεση μεγάλης δημοσιογραφικής εξέλιξης».

Πρεμιέρα στον ALPHA

 

Τη νέα του σειρά κινουμένων σχεδίων ρίχνει απόψε (21.45) στη μάχη της τηλεθέασης ο ALPHA. Πρόκειται για το «Από άλλο ανέκδοτο» που θα μεταδίδεται Δευτέρα και Πέμπτη με τον Τοτό, τον Μπόμπο και την Αννούλα, τους ήρωες των γνωστών ανεκδότων, να παίρνουν ψηφιακά σάρκα και οστά. Συμμαθητές στο ίδιο σχολείο, μπλέκουν σε απίστευτες περιπέτειες και δοκιμάζουν τις δυνάμεις τους αλλά και τα νεύρα των άλλων. Ιστορίες καθημερινής τρέλας σε μια χώρα που ακροβατεί μεταξύ αστείου και σοβαρού. Από τη σειρά θα παρελάσουν, ως καρτούν, μεταξύ άλλων και οι: Λάκης Λαζόπουλος, Ελένη Μενεγάκη, Αντώνης Σρόιτερ, Σταματίνα Τσιμτσιλή, Ελένη Τσολάκη, Δημήτρης Παπανώτας, Θοδωρής Κουτσογιαννόπουλος, Θάνος Πετρέλης.

«Ψηφιακά» βραβεία

 

Δύο σημαντικές ψηφιακές διακρίσεις κατέκτησε το MEGA στον διαγωνισμό Digital Media Awards 2014. Βραβεύτηκε με το Gold Award στην κατηγορία «Best Personalized Service Platform Innovation» για την πλατφόρμα Mega mou που λανσαρίστηκε τη σεζόν 2013-2014 και αποτελεί την πρώτη πλατφόρμα στα ελληνικά digital μέσα στην οποία ο τηλεθεατής μπορεί να διαμορφώσει το δικό του κανάλι με τις αγαπημένες του ενότητες. Απέσπασε όμως και to Silver Award στην κατηγορία «Best Social Media Marketing» για τη συνολική social στρατηγική του καναλιού μέσω κοινωνικών δικτύων και community sites (facebook, twitter, youtube, instagram, blogs κ.ά.) για την προώθηση του περιεχομένου και των υπηρεσιών του καναλιού στο ψηφιακό περιβάλλον. Στον ίδιο διαγωνισμό η ψηφιακή πλατφόρμα της NOVA βραβεύτηκε με το Silver Digital Award, για το Nova GO, στην κατηγορία «Cross Platform Content». Με την υπηρεσία Nova GO, οι συνδρομητές των αθλητικών καναλιών Novasports και των κινηματογραφικών καναλιών Novacinema έχουν τη δυνατότητα παρακολούθησης live καναλιών, on-demand προγραμμάτων, καθώς και catchup, όπου και αν βρίσκονται, όποια συσκευή και αν διαθέτουν. Στην ίδια κατηγορία πάντως το Bronze Digital Award απέσπασε το STAR για τη δυνατότητα που έχει κάθε τηλεθεατής για παρακολούθηση εκπομπών και δελτίων ειδήσεων όποτε αυτός επιθυμεί, μέσα από μια σειρά online εναλλακτικών τρόπων (web, youtube, iPhone, iPad, android, smart TV, facebook, twitter, google+).

 

Scroll to top