Pin It

Στις 30 Ιουνίου θα απολογηθεί μετά από προθεσμία που ζήτησε και έλαβε χθες ο χρυσαυγίτης βουλευτής Σερρών, Αρτέμης Ματθαιόπουλος, που κατηγορείται για συμμετοχή και διεύθυνση της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής.

 

Η προθεσμία δόθηκε καθώς ο προφυλακισμένος αρχηγός του νεοναζιστικού μορφώματος, Νίκος Μιχαλολιάκος, την ημέρα που επρόκειτο να απολογηθεί η σύζυγός του, Ελένη Ζαρούλια, κατέθεσε αίτηση εξαίρεσης των δύο ανακριτριών Ιωάννας Κλάπα και Μαρίας Δημητροπούλου και του εισαγγελέα Ισίδωρου Ντογιάκου.

 

Υπενθυμίζεται ότι είναι το τρίτο αίτημα που κατέθεσαν οι χρυσαυγίτες κατηγορούμενοι σε μια προσπάθεια να μπλοκάρουν την ανακριτική διαδικασία. Είχαν προηγηθεί οι αιτήσεις εξαίρεσης που κατέθεσαν ο προφυλακισμένος βουλευτής Γιάννης Λαγός και ο Ηλίας Κασιδιάρης, οι οποίες απορρίφθηκαν. Το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο αναμένεται να αποφανθεί σήμερα εκτός απροόπτου επί του αιτήματος εξαίρεσης από τον Ν. Μιχαλολιάκο, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες η πρόταση του εισαγγελέα είναι απορριπτική.

 

Κατά την έξοδό του χθες από το Εφετείο της Αθήνας, τον κατηγορούμενο βουλευτή συνόδευσαν οι συνάδελφοί του Ελένη Ζαρούλια και Ηλίας Κασιδιάρης και σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους ζήτησε την αποφυλάκιση του γενικού γραμματέα του κόμματος, ενώ αναφέρθηκε στην υπόθεση των δικογραφιών της λίστας Λαγκάρντ και των υποβρυχίων, υποστηρίζοντας ότι θα έπρεπε να είναι άλλοι κατηγορούμενοι και όχι τα στελέχη της Χρυσής Αυγής.

 

Μαρ.Δ.

 

Scroll to top