24/06/14 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ

Κλειστός ο Μύρτος έως τα μέσα Ιουλίου

      Pin It

Τουριστικό πλήγμα για την περιοχή γύρω από μια εκ των ομορφότερων παραλίων της Κεφαλονιάς προκάλεσε η απόφαση των αρμόδιων αρχών να κλείσουν έως τα μέσα Ιουλίου τον Μύρτο, εξαιτίας έργων στο οδικό δίκτυο για την αποκατάσταση των ζημιών που προκλήθηκαν απ’ τους σεισμούς του χειμώνα. Είναι γνωστό πως οι σεισμοί επηρέασαν σε μεγάλο βαθμό τη μορφολογία της συγκεκριμένης παραλίας και προκάλεσαν προβλήματα στον δρόμο που οδηγεί προς αυτήν, ενώ ακόμα και σήμερα οι ειδικοί είναι επιφυλακτικοί για την ασφάλειά της, καθώς θεωρούν πιθανή την πτώση βράχων προς τη θάλασσα, με κίνδυνο για τις ζωές των λουομένων.

 

Οι επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στην περιοχή διαμαρτύρονται απ’ την πλευρά τους, αφενός γιατί καθυστέρησαν τόσο πολύ τα έργα στο σημείο, αφετέρου γιατί αρχικά είχαν ενημερωθεί πως αυτά δεν θα κρατούσαν περισσότερο από 10 μέρες, ενώ τώρα η παραλία θα κλείσει για τον διπλάσιο χρόνο.

 

Παρά την απαγόρευση που επιβλήθηκε από την Αστυνομία, αρκετοί ήταν οι τολμηροί που το προηγούμενο Σαββατοκύριακο περπάτησαν έως και 2 χλμ. απόσταση με τα πόδια, προκειμένου να φτάσουν στον Μύρτο και να απολαύσουν το μπάνιο τους εκεί. Την ίδια ώρα, υπάρχουν καταγγελίες και μεταξύ των κατοίκων πως «κατεβάζουν» τις πινακίδες που οδηγούν σε άλλες παραλίες, στη διασταύρωση των Ανω Διβαράτων (που οδηγούν στον Μύρτο), ώστε να προσελκύσουν, ο καθένας για την περιοχή του, τους τουρίστες εκείνους που δεν συνεχίζουν προς τον Μύρτο, αλλά επιθυμούν να κάνουν αλλού τα μπάνια τους.

 

Δ.Τερζ.

 

Scroll to top