24/06/14 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΣΤΑ ΑΕΙ

Αγώνας κόντρα στον κανιβαλισμό

      Pin It

Κλιμακώνονται οι κινητοποιήσεις των διοικητικών υπαλλήλων, με στόχο να αποτραπούν οι 436 απολύσεις που προκύπτουν από την είσοδο στην κινητικότητα 600 υπαλλήλων επί συνόλου 1.036 διαθεσίμων. Το Πανεπιστήμιο Πατρών, που συνεχίζει και σήμερα τη 48ωρη απεργία, καλεί σε συντονισμό τους συλλόγους των 8 ΑΕΙ που έχουν πληγεί από τη διαθεσιμότητα και την Ομοσπονδία Διοικητικού Προσωπικού τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και διοργανώνει συζήτηση μέσω τηλεδιάσκεψης την Πέμπτη στις 13.00, όπου θα αποτιμηθεί ο μέχρι τώρα αγώνας των διοικητικών και θα συναποφασιστούν τα επόμενα βήματα.

 

Στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, όπου υπάρχουν καθημερινές κινητοποιήσεις στα Προπύλαια, σύμφωνα με το ΦΕΚ για την κινητικότητα, για τους 394 εργαζομένους που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα προκηρύσσονται τελικά μόλις 142 θέσεις. Το ΕΚΠΑ χάνει, δηλαδή, περίπου το 25% των εργαζομένων του (σε σύνολο 1.100). Στο Πολυτεχνείο, όπου συνεχίζεται η κατάληψη των υπηρεσιών, επιστρέφουν περίπου οι μισοί εργαζόμενοι, όπως και στο ΑΠΘ. Στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, όπου συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις, προκηρύσσονται 13 θέσεις, την ώρα που σε διαθεσιμότητα βρίσκονται 48 εργαζόμενοι (ποσοστό επιστροφής μόλις 27%).

 

Ανάλογη είναι η εικόνα και στα υπόλοιπα Πανεπιστήμια, με εργαζομένους των καταργημένων κλάδων να είναι πλέον υποχρεωμένοι να μεταναστεύσουν σε άλλη Περιφέρεια, αφού δεν έχουν προκηρυχθεί θέσεις που να τους καλύπτουν στα Πανεπιστήμια που δούλευαν ώς τώρα και άρα στην πόλη όπου είχαν οργανώσει τη ζωή τους. Την ίδια ώρα, εργαζόμενοι σε κακή ψυχολογική κατάσταση, λόγω της αβεβαιότητας που αντιμετωπίζουν εδώ και μήνες, καλούνται τώρα να ρίξουν κλήρο για το ποιος θα πάρει τη θέση με τους συναδέλφους τους, με τους οποίους πάλευαν δίπλα δίπλα.

 

Γιάννης Μπασκάκης

 

Scroll to top