Voridis-Makis

24/06/14 ONLINE ΕΚΔΟΣΗ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ασφαλιστική κάλυψη για τους ανασφάλιστους προανήγγειλε ο Μ. Βορίδης

Έως το τέλος της εβδομάδας αναμένεται η έκδοση υπουργικής απόφασης, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Υγείας.
      Pin It

Μετά τη νοσοκομειακή κάλυψή των ανασφάλιστων πολιτών, σχεδιάζεται και η φαρμακευτική κάλυψη τους. Έως το τέλος της εβδομάδας αναμένεται η έκδοση υπουργικής απόφασης, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Υγείας, Μάκης Βορίδης, στο συνέδριο Athens Health Forum 2014.

Ο κ. Βορίδης αναφέρθηκε για ακόμη μία φορά στην ανάγκη αύξησης του προϋπολογισμού για την Υγεία με ανακατανομή των διαθέσιμων πόρων, χωρίς να διαφοροποιηθούν οι δημοσιονομικοί στόχοι. Επίσης, επανέλαβε την ανάγκη για μεταρρυθμίσεις στην Υγεία, οι οποίες θα προχωρήσουν με ορθολογικό τρόπο και θα επιτρέψουν την αξιοποίηση των χρημάτων των φορολογουμένων.

Όσον αφορά τη φαρμακευτική δαπάνη, τόνισε ότι δεν υπάρχουν περιθώρια για μεγαλύτερη μείωση, επισημαίνοντας ότι υπάρχουν παρεμβάσεις που μπορούν να γίνουν για τον εξορθολογισμό της, χωρίς περαιτέρω συμπίεση.

Την επιτάχυνση των διαδικασιών εγκρίσεων στα νέα φάρμακα ανακοίνωσε από το βήμα του Athens Health Forum ο πρόεδρος του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων, Δημήτρης Λιντζέρης, υπογραμμίζοντας ότι ο ΕΟΦ είναι ο ρυθμιστικός φορέας της αγοράς και υπεύθυνος όχι μόνο για την έγκριση των φαρμάκων αλλά και για την επάρκεια της αγοράς και τη σωστή τιμολόγηση των σκευασμάτων που κυκλοφορούν.

 

efsyn.gr

Scroll to top